USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Yanlış ameliyat sonucu doktoru intihar eden o kadın konuştu

Yalova'da 7 sene evvela kusur ameliyat sonucu vicdan azabından intihar eden doktorun, böbreklerini bıraktığı hastası Seher Uygun evvel el konuştu. Seher Uygun, "Ben hakkımı helal etmiyorum. Asla da etmem" diyerek konuştu.

Yanlış ameliyat sonucu doktoru intihar eden o kadın konuştu
25-09-2021 21:35

Edinilen bilgiye göre, 7 sene ilkin Yalova'da canlı Seher Uygun, duraç protezi ameliyatı düşüncesince hususi birlikte hastaneye gitti. Operasyon sırasında doktor Güven Mete bilmeyerek hastasının atardamarını kesti. Ameliyattan sonradan vücudu şişmeye başlamış bulunan Uygun'a böbrek yetmezliği teşhisi kondu.

Ameliyattan sonradan yaşamı kararan Uygun, hemodiyaliz düşüncesince İstanbul Cerrahpaşa'daki birlikte hastaneye atıf edildi. Vicdan azabı çekici doktor falsolu ameliyattan 2 sene sonradan asansör boşluğuna atlayarak intihar etti. Dr. Mete, ailesine bıraktığı son mektubunda organları berk kalırsa hastası Seher Uygun'a böbreklerinin verilmesini istedi.

Yanlış ameliyat sonrası yaşamı kararan Uygun geçmiş kere konuştu. Yıllar ilkin yaşamış olduğu ameliyatı özetleyen Uygun, "8 vakit devam eden operasyonun arkası sıra birlikte geceleyin derin bakımda kaldım, sonradan beni servise aldılar. 2 güneş şimdi hastanede yattım. Daha sonradan beni apayrı birlikte hastaneye hikmet tedaviye götürdüler. 2 güneş hikmet ya gördüm ya görmedim bünyenin şişmeye başladı. Toplar damarımın kesildiğini bilmiyordum. Sonra tekrar doktor geldi. Nasıl olduğumu sordu. Karnımda ağrım bulunduğunu söyleyince böbreklerde iş bulunduğunu söyledi. Daha sonradan nefroloji doktoru geldi. Benim karnıma bakınca diyalize girmem icap ettiğini söyledi. Ondan sonradan da duygu doktoru da geldi. Ablam doktora hastalık rastgele güneş kardeşimin kalbine bakıyorsunuz? niteleyerek sorunca doktor bana dü ameliyat geçirdiğimi söyledi. Ameliyat sırasında toplardamarımın kesildiğini doktordan öğrendik" niteleyerek konuştu.

"4 maaş tedavinin arkası sıra böbreklerim batkınlık yazar çalışmadı"

Ameliyatı meydana getiren doktora sorduklarında on paralık ahenk çıkarmadığını özetleyen Uygun, laflarını şu şekilde sürdürdü:
"Ben gündüz günden şiştim. Beni sonsuz diyalize alıyorlardı. Diyalize giriyorum bundan böyle son noktaya geldi. Ben bundan böyle birlikte güzel kendimden geçmeye başlayınca benim akrabalarım gürültü çıkarmaya başladı. O devir beni Medical Park Hastanesi'ne atıf ettiler. 4 maaş tedavinin arkası sıra böbreklerim batkınlık yazar çalışmadı. Yalova'ya döndüm, Yalova'da diyalize girmeye başladım. Sonra bana etibba böbrek nakli olman icap ettiğini söyledi. Annem böbreği bana peyk ve bana böbreğini verdi, aktarım olduk" dedi.

"Doktorun intihar ettiğini 2 sene sonradan öğrendim"

Böbreklerinin batkınlık etmesine faktör bulunan doktorun intihar ettiğini 2 sene sonradan öğrendiğini kail Seher Uygun, "Benim yeğenim bire birlikte hastanede çalışıyordu. Doktorun benzeri Hilal Mete oranın başhekimiydi. Yeğenimi arayarak diyor ki ‘Tuğçe benim eşim intihar etti. Senin akraban böbrekleri batkınlık etmişti, ameliyat sırasında toplardamarını kesti. Biz maddesel ödence davası ödeyemeyiz. Ama eşim, (Ben kendimi asansör boşluğundan atıyorum şayet ki organlarım berk kalırsa Seher Uygun'a verin) niteleyerek birlikte hamiş bıraktı'. Yeğenim de ona benim 2 sene ilkin aktarım olduğumu baş döndürücü zayıfladığımı ve sonsuz İstanbul'a tedaviye gittiğimi anlatmış" dedi.
Ameliyatın üstünden 7 sene geçtiğini anlatım eden Seher Uygun "Ben 7 yıldır sonsuz gidip geliyorum. Uzun tarz yürüyemiyorum. Çok acele yoruluyorum. Bacağım ağrıyor. Bacağımdaki ağrılar kesildi. Ben bacağımı kaybettim, böbreğimi kaybettim, öd kesem gitti, gözlerim görmüyor, günde 30 pare deva kullanıyorum. Ben buna güvenerek bu ilaçları kullanıyorum. Yani ego on paralık deva kullanmıyordum. Şuan köle şeker, tansiyon, kolesterol, duygu tartım bozukluğu var, ego bacaklarımın düşüncesince damarlarım kapanmış deva içmediğim devir morarıyor. Bunların bütünü doktordan kaynaklandı. Ben onun yüzünden bu haldeyim" niteleyerek konuştu.

"Beni paramla ölüme götürdü"

50 salname ömrünün 20 yıla indiğini anlatım eden Uygun, "Beni paramla ölüme götürdü. Bana deseydi 'Ben ortopedi doktoruyum gücün senin ameliyatın beni aşar.' Ben demedim ki ona 'Beni illa ameliyat et, beni kes', bitmiş yaptın ettin arkamda neden durmadın? Ne birlikte aradın ne sordun. Biz maddesel tinsel bittik. Bugün İstanbul' a gidip doğmak havadan mı? Biz hastaneye milyonlarca teklik mülk ödedik. Git gel havadan mı? Bir de edepsizce arlanmadan beni icraya verdiler. Alacaklı iken beni borçlu hale düşürdüler. Ben Allah'ın adaletine güveniyorum. Başkada on paralık birlikte nesne demiyorum. Ben hakkımı helal etmiyorum. Asla da etmem. Ben etsem de Allah etmez. Ben baş döndürücü yıprandım. Benim psikolojim bozuldu, yuvam dağıldı, ego fakat toparladım kendimi. Bize efsus değil mi? Bir insanoğlu hitit bu derece mı ucuz? Ben ölseydim ne olacaktı? Yine bire birlikte şeyler olacaktı. Yine benim akrabalarım çoluğum çocuğum kıygın olacaktı. Ben özürlü kaldım" halinde konuştu.

Mehmet Buldu - İlkay Altay
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ