USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yanlış sünnet otizm hastası çocuğun hayatını kararttı

Otizm hastası 8 yaşındaki Aziz İleri, Sincan'da hususi ortak hastanede meydana getirilen kusurlu sünnet işleminden sonraları tuvaletini yapması imkansız oldu. Çocuklarında sürekli hasar kalmasından çekinen ailesinin nöbetleşerek geceli gündüzlü başlangıcında beklediği yüzdel

Yanlış sünnet otizm hastası çocuğun hayatını kararttı
07-09-2022 04:03

8 yaşındaki yüzdelik 90 mânialı otizm hastası Aziz'in babası Turgay İleri, 5 buçuk ay geçmiş oğlunu sünnet yol açmak düşüncesince Sincan'da hususi müşterek hastaneye götürdü. Baba İleri'nin iddialarına göre, 8 yaşındaki çocuğun sünnetinde tabip yanlışı yapıldı. İleri, İHA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, “Bana ne denildiyse onu yaptım. Çocuğumun sünnetinde tabip yanlışı mevcut lakin bunu kanıtlayacak müşterek doküman vermiyorlar bana. Her yere yakınma edeceğim ve bu işin peşini bırakmayacağım” niteleyerek başkaldırma fail baba, “Eşimle aramız açıldı. Ailecek psikolojimiz bozuldu” dedi.

“Hastaneye gittiğimde oğlumu sünnet fail doktora ulaşamadım”

Baba İleri, aradan sabık 5 buçuk maaş süreci ve oğlu Aziz'in yaşadıklarını şu laflarla anlatım etti:
“27 Nisan 2022 tarihinde 8 yaşındaki oğlumu, sünnetini yaptırmak düşüncesince müşterek cemiyet kabilinden meydana getirilen iane ile Sincan'da hususi müşterek hastaneye götürdüm. Oğlumu, hastanede sünnet işlemleri bittikten 1 vakit ondan sonra taburcu yazar çıkardılar. 1 hafta süresince suyun içinde kalacağı söylenmedi bana. Sadece müşterek krem yazıp verdiler. Bizde 1 ay süresince sürdük kremi. Doktor, 15 çağ sonradan çocuğu kontrole getir demişti. Götürdüğümde müşterek dava namevcut rastgele obje alışılagelen dedi. Aradan 1 buçuk ay geçti ve çocuğumun penisinin ten kabilinden kapatıldığını ve içerisine kaçtığını gördük. Şu an dört dörtlük 5 buçuk ay oldu. 5 buçuk aydır çocuğumun organı içerisine bulutlanmış müşterek biçimde kaldı. Daha ondan sonra hususi hastaneyi aradım bana termin verdiler. Hastaneye gittiğimde oğlumu sünnet fail doktora ulaşamadım. Aynı hastaneden ayrıksı müşterek tabip oğlumu araştırma etti. Doktor bana ‘evet bu sünnette müşterek tabip yanlışı mevcut lakin meslektaşımı ele kesmek düşüncesince bunu ikrar edemem. Kilodan ötürü yağ bezesi oluşmuş' dedi. Kilosu müşterek dava oluşturuyorsa illet bu sünnete diploma verdiniz, çağ fiş ve gayrı testler yapılmış oldu benim çocuğuma dedim.”

“Tekrar sünnet yapılacak dediklerinde beynimden vurulmuşa döndüm”

Oğlunun sünneti ile ilgilendiren tabip hatasının bulunduğunu ikrar fail müşterek gayrı doktorun yönlendirmesiyle başdoktor yardımcısı ile mülaki İleri, “Hastanenin söylemleri ve bana bulunan tutumları beni baş döndürücü erinçsiz etti. Ben oğlumu yoldan bulmadım” niteleyerek şu lafları kaydetti:

"Tekrar sünnet yapılacak dediklerinde beynimden vurulmuşa döndüm. Benim çocuğum tecrübe tahtası değil ki. Ben çocuğumu yolda toplamadım. Çocuğumun tırnaklarını fark kesemiyorum. Makası gördüğünde bundan sonradan bebek ürküyor. Çocuğumun psikolojisini bozdular. Sonrasında hastanenin başdoktor yardımcısı ile görüştüm. Başhekim yardımcısı da bana ‘Eğer başağrısı mevcut ise parasız gine sünnet ederiz‘ dedi. Ben ikrar etmedim. ‘Benim çocuğum tecrübe tahtası değil' dedim. ‘Doktor illet en özellikle akla yatkın aklık yapmadı' niteleyerek sordum. Sonrasında beni kökeninden deflemek düşüncesince ‘Hukuk zımnında gidebilirsin. Bizim düşüncesince başağrısı yok' dediler. Eşimle mesail yaşadım bu süreçte. Hastane bana evraklarımı fark vermiyor. Sünnetin tutarı cemiyet kabilinden ödendiği düşüncesince topu topu bilgiler orada. Hastaneye gidip çocuğumun etiket numarasını verdiğimde elden yatış ve depar belgesi tarihleri çıkıyor. Onlar dışında sünnet olduğuna değgin bilim verilmiyor bana. Çocuğumun şortunu indirdiğim devir aksülamel veriyor. Tuvaletini yaparken baş döndürücü zorlanıyor. Gece eşim güneş ego kez tutuyoruz oğlumuzun başında. Çünkü tuvaletini yaparken baş döndürücü zorlanıyor ve canı yanıyor. Benim çocuğum otizm hastası ve yüzdelik 90 zihnî engelli. Çocuğum mânialı bulunduğu düşüncesince doğduğundan buyana hastanelerde. Artık keski makasını fark zılgıt namına algılıyor."

“Büyük ihtimalle benim gittiğim çağ doktoru hastaneden çıkardılar”

Oğlunun sünnetini karşılayıcı tabip ile müzakere etmek düşüncesince hastaneye gittiğinde doktoru durumunda bulamadığını ve sekreterine sorduğunda ise sonsuz “Şu an ameliyatta. Odasında değil” niteleyerek yanıt verildiğini ve umursanmadığını tez fail İleri, “Sünneti karşılayıcı doktorla müzakere etmek düşüncesince hastaneye gittim. Yanındaki müderris doktorun yanına girdim. Bana ‘doktorun kapısını çal içeriye girip çıkanlar var. Doktor hastanede' dedi. Sünneti karşılayıcı doktorun sekreterine sorduğumda ise doktorun durumunda olmadığını söyledi. Profesör doktorun oğlumu araştırma ettikten sonradan sünneti karşılayıcı doktorun kapısını çaldım bahsetmek düşüncesince lakin bap kilitliydi. Daha sonradan başhekimin odasına gidip çocuğumun geleceği ile oynayan doktorun nerede bulunduğunu sormuş oldum lakin bilim verilmedi bana. Büyük ihtimalle benim gittiğim çağ doktoru hastaneden çıkardılar. Ben doktoru göremedim, konuşamadım. Doktoru görmüş olsaydım çocuğumun hayatı ile oynadın niteleyerek bilim verecektim ona. Ailecek psikolojimiz baş döndürücü bozuldu. hususi hastaneden şikayetçiyim. Ne gerekiyorsa yapacağım ve ucunda ahiret yolculuğu bile olsa peşini bırakmayacağım. Benim çocuğum elhak mânialı ne ana diyebiliyor ne ata diyebiliyor. Ben 8 senedir çocuğumun ata demesini bekliyorum” ifadelerini kullandı. Olayla ilgilendiren sünneti karşılayıcı tabip yaşanmış bulunan hadiseler üzerine izah gerçekleştirmek istemediğini belirterek, aileye türel yolların belirgin bulunduğunu hatırlattı.

Evren Doğru - Gürkan Sayın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ