USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yasaklı 6 kapik ırkının kayda alınma sürecinde sonuç gündüz hareketliliği yaşandı

"Yasaklı" adına belirlenen kapik ırklarının kısırlaştırılarak kaydedilmesi düşüncesince sunulan sürenin sonuç haset olması zımnında gözler çağ il ve kaymakamlık ekincilik müdürlüklerindeydi.

Yasaklı 6 kapik ırkının kayda alınma sürecinde sonuç gündüz hareketliliği yaşandı
14-01-2022 12:54
Ankara

Yasaklı soy namına belirlenen köpeklerini Ev Hayvanı Kayıt Sistemi'ne (PETVET) yazdırmak talip efsanevi sahiplerinin başkentteki adreslerinden birisi Ankara İl Tarım Müdürlüğü oldu.

Kayıt düşüncesince maruf sürenin sonuç haset olması zımnında çağ zarfında birtakım saatlerde bulanıklık yaşandı. Yasaklı soy köpeklerini belediyelerin efsanevi bakımevlerinde yahut hususi baytar kliniklerinde kısırlaştırdıktan sonradan mikroçip taktırarak karne meydan efsanevi sahipleri, acemi kurallara bağlı de bilim aldı.

Yasak soy köpekler ağızlıksız ve tasmasız dolaştırılamayacak

Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında, Amerikan Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasileiro ile Tarım ve Orman Bakanlığının Aralık 2021'de yayımladığı genelgeyle listeye eklenmiş olan American Staffordshire Terrier ve American Bully yahut bunların melezlerini üreten, sergileyen, sayışma eden, ülkeye girişini, satışını, reklamını yapan, bu hayvanların ticaretini destursuz gerçekleştirenlere efsanevi başına bu sene 14 bin 982 liralık mülk cezası getirilmişti.

Kurala ekşi kapik sahiplerine de 11 bin liralık mülk cezası kesiliyor.

Söz konusu ırka mensup hayvanlar, pırtı belgesiz, ağızlıksız ve tasmasız dolaştırılamıyor ve halkın koyu bulunmuş olduğu yerlere, bebek parklarına sokulamıyor.

Sokağa ayrılma edenlere 30 bin liralık ceza

Sahipleri, bakamamaları şeklinde bu ırktan hayvanları belediyeye ilgilendiren en DOĞRU bakımevine bırakabiliyor. Hayvan bakımevlerinin, acemi kanundaki değişiklikle doğrulama edilen hayvanları benimseme etmeleri gerekiyor.

Söz konusu hayvanları tek iş yapmadan sokağa ayrılma fail sahiplerine 30 bin liralık yönetimsel mülk cezası verilecek. Yasaya karşıt cereyan edenlerin hayvanlarına el konularak, bunlar belediyelere ilgilendiren bakımevlerine götürülecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ