USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Yasin Börü'nün katledilişinin üzerinden 7 yıl geçti

Diyarbakır'da-8 Ekim vakaları esnasında maktul Yasin Börü ve dostlarının ölümünün üzerinden 7 yıl geçti. Yasin Börü'nün avukatı Mehmet Mahmut Doğan, vahşiyane işlenen cinayetin detaylarını anlattı. Yasin Börü ve dostlarının vahşiyane katledildiğini kail Doğan, "Bu g

Yasin Börü'nün katledilişinin üzerinden 7 yıl geçti
07-10-2021 17:29
6-7 Ekim 2014'te HDP'nin çağrısı ile PKK yandaşları Kobani bahanesiyle ülkeyi harp sahasına çevirdi. Yaşanan vakalarda 2 polisin martir edilirken, 35 ad yaşamını kaybetti. Olaylar sırasında Diyarbakır'da kurban hitit dağıtan Yasin Börü ve 3 arkadaşı da PKK'lı gruptan uzaklaşmak düşüncesince müşterek binaya sığında. Ancak binaya güçlükle giren PKK'lı grup, 16 yaşındaki Börü ve dostlarını vahşicesine katlederek 3'üncü kattan dun attı. Yaşanan olayın üzerinden güzeşte 7 yılı Yasin Börü'nün avukatı Mehmet Mahmut Doğan anlattı.

Yasin Börü ve dostlarının Kurban hitit dağıtmaya çalıştığını hatırlatan Doğan, “Bundan kusursuz 7 yıl önceki müşterek kurban bayramı sırasında Yasin Börü ve 3 arkadaşı kurban hitit dağıtırlarken HDP nin çağrısı üstüne şehre nazil PKK lı müşterek gruba emsal geldiler ve uzaklaşmak mecburiyetinde kaldılar. Kaçarken müşterek eve sığındılar. Yardım beklediler, gelmedi. Sonrasında bu takım müşterek biçimde eve girdi. Ve beraberindeki silahlı, bıçaklı insanlarca yabani müşterek biçimde evde önceki yaralandılar sonradan çalışkan müşterek biçimde bulundukları evden sokağa atıldılar. Aynı takım kabilinden sokağa indiklerinde gine ölmüş bedenlerine taşlama edilmeye bitmeme edildi. Üzerlerinden geçildi ve yakıldılar. Üzerinden kusursuz 7 yıl geçti ve Yasin Börü'nün öldürülüşü Cumhuriyet tarihinin en hunriz bebek cinayeti adına kayıtlara geçti" dedi.

"O gündüz o teröristleri sokağa çekici ve bu cinayetlere etken olanlar yargılanmadı"

Avukat Doğan "Yedi yıllık süreçte usa vurma sırasında ne eyvah ki çabucak o gündüz cinayeti fail çapulcular ve maşalar yargılandı. O gündüz o teröristleri sokağa çekici ve bu cinayetlere etken olanlar yargılanmadı. Yargılama sürecinde yargıtay incelemesinde dosya bozuldu ve esasen yargılamalar oldu. Çocuk cinayeti bulunduğu usa vurma kararında tescillendi. Aradan güzeşte sürede azmettirenler anlamında aşırı derinlemesine müddet tek bilinçlilik yapılmadı. Ancak sizinde bildiğiniz kadar benzeyen sürede Demirtaş ve HDP lilerin yöneticileri üstüne da sorun açıldı. Yargılama aşırı kuvvetsiz yürüyor. Demirtaş hâlâ savunmasını yapamadı bu yargılamada. Ve şurası anlatmak gerekiyor. O gündüz o cinayetlerin müsebbibi HDP'nin meydana getirdiği çağrıdır.

Ancak bu proses içinde HDP'nin tek yöneticisi bu meydana getirdiği davet cihazı neticesinde işlenen cinayetlerden çevre pişmanlıklarını dile getirmediler. Hiçbir devir bununla alakadar bozukluk dilemediler ve ayrıca şu anda bitmeme fail Demirtaş'ın da yargılandığı davada sanıklar, bırakın nedamet göstermeyi adeta ölenlerin ailesiyle dalavere geçercesine aşırı lakayt müşterek biçimde savunmalarına bitmeme ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Yasin ve dostlarının Diyarbakır'da kurban hitit dağıtırken müşterek eve sığındığını hatırlatan Doğan, "Bir hanımefendi onları evlerine onama ediyor. Sonrasında ayrıca manşet de aranıyor ancak aradan güzeşte sürede yardımın gelmesi benzer olmuyor. Hatta Yasin de arkadaşları da ailelerini arıyorlar ancak o gündüz Diyarbakır'da kimsenin hiç kimseye iane etmesi benzer değil.

Çünkü HDP'nin çağrısı sonrası hem Diyarbakır bununla beraber hepsi Türkiye yanıyordu. Sokaklarda müşterek yerden müşterek yere kullanmak bile benzer değildi. Ve sonunda bu PKK'lı takım kaldıkları, sığındıkları evi buldu ve eve müşterek biçimde güçlükle girdiler. Girdiklerinde doğrusu Yasin ve arkadaşları kurban hitit dağıttıkları düşüncesince 4 kişilerdi.

O gündüz lüp uğrunda 100'den müşterek tomar ferdin bulunduğu söyleniyor ki görüntülerde de var. Tam sayıyı anlatmak benzer değil. Otopsi raporlarında ve görüngü noktayı görüntülerinde de sabit, giren şahıslar aşırı koku akıtıyorlar. Karşılarındakinin, birinin bebek olması umurlarında olmuyor. Olaydan çalışkan kurtulan Yusuf Er'in de silahlı yaralanması mevcut ve ölenlerin de aynın biçimde vücutlarından kurşun çekirdekleri çıkıyor ve aşırı sayıda bıçak darbesi var. Yasin'in ölmüş vücudunda 20'den müşterek tomar bıçak darbesi var. Nihayetinde lüp salonundan, camdan ölmüş bedenlerini sokağa atıyorlar.

Aynı biçimde cıncık eşiğinde de aşırı müşterek tomar koku var. Hatta sokağa cesetlerini atmaları da içlerindeki vahşeti doygunluk etmiyor ve sokakta cesetlerini zedelenmek etmeye bitmeme ediyorlar. Hatta orada, sokakta cesetlerin üzerinden otomobille geçtikleri söyleniyor. Yasin'in ölmüş bedeninin üzerinde dertli izleri vardı, yakıldığı da kanıt ediliyor. Annesi Yasin'in cesedini ayağındaki benden kişileştirme edebildi adli tıpta. Böylesine müşterek yalnızlık uygulanmıştı" biçiminde konuştu.

Ömer Faruk Yıldız - Doğan Can Cesur - Onur Dursun

İLGİLİ HABER
Yasin Börünün annesi: Suçu ve dikkatsizliği bulunan hepsi yargılansın Yasin Börü’nün annesi: 'Suçu ve dikkatsizliği bulunan hepsi yargılansın'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ