USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmalara FETÖ müdahalesi davası ertelendi

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) müessis umumi başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamını kaybetmiş olduğu helikopter kazasıyla ilişik soruşturmalara FETÖ'nün direktifiyle müdahale ettikleri iddiasıyla 19 sanığın yargılandığı dava ertelendi.

Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmalara FETÖ müdahalesi davası ertelendi
17-02-2022 08:22

Kahramanmaraş Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen duruşmaya yan avukatları katıldı. Duruşmaya maznun dü er salonda amade bulunurken, öteki şevahit ve sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

9 sanığın dinlendirilmiş olduğu duruşmada, dinlenen şevahit ortada FETÖ itirafçısı Abdullah Önder, Elazığ il imamı Mehmet Durakoglu, Malatya avukatlar imamı Ahmet Ergenç, Şıh Mehmet Sevim, yan avukatları mukayyet beyanda mevcut olmak az daha müddet istedi.

Bank Asya kayıtlarıyla dayalı rapor, FETÖ'nün elinde bu vakayla dayalı baş döndürücü ağır verilerin bulunduğunu dillendirdiler.
Kerem Mumcuoğlu, Kenan Koksal kendisince kabahat duyurusunda bulunup dinlenmesini istedi.
Tanıkların beyanlarına huzur mukayyet açıklamada mevcut olmak düşüncesince müddet istem ettiler.

Aydın Özsıcak ise Kenan Koksal'ın dinlenmesini ve hikâyeye madde bulunan görüntülerin bilirkişilerce incelenmesini istedi.

Davut Uçum ise talebinde helikopterin düşmesinden itibaren ölü açımı görüntüleri aut topu topu dijitallerin gönderilmesini istedi.

Gazeteci İsmail Güneş'in ışık makinesinden çıkan 142 sayı fotoğrafın da tarafına gönderilmesini istedi.
Sanıklardan Yusuf Yiğit gır alarak zamanın Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Kaza Kırım Başkanı Feridun S.'ye alıcı kayıtlarının kimin yaptığını sordu.

Feridun S.: “Mutlaka birisi yapmış olacaktır ve onu getirip arşive koyacaktır”

Sanık askerlerin avukatlarından Ayten İzmirli, “Enkazın kontrolü mükemmel kendisine sizdeyse, çalınan helikopter kapısı bozukluk müşterek ahırda bulundu” sorusu dair Feridun S., “Biz bulduğumuz değme site aldık çıkardık, değerlendirirsiniz. Biz baktık aramamızı yaptık ve taşıdık aşağı mahalle ve minderine denli saydık. Tekrar araştırmaya gittik, oradaki korucuların ile muhatap olduk. Başını öne eğdi ve ahırda biricik zerre mevcut dedi. 'Çocuklar dağdan getirmişler ve çav vermemişler'” dedi.

Avukat İzmirli, “Bu eşhas kendisince yansıtma kendisince raporunuz da toprak verdiniz mi” sorusu üzerine, “Hayır yansıtma talebinde bulunmadık, lakin müddeiumumilik makamını yaptığını biliyorum” dedi.

Kerem ve Kenan tercihi soran yargı yeri başkanına huzur Feridun S., “Zaman baş döndürücü kısaydı ve erdemli çabucak cereyan edilmesi gerekiyordu. Ben ve dostum eksisiz kendisine çalışmasını tamamladı” dedi. Neden daha müşterek tomar çalışmadınız problemi soran avukat, sorusuna huzur Feridun S., “Alabildiğimiz denli arttırma fotoğraflar yapılamayanları tamamlamak, yapabileceğimizi müşterek ön raporun emek vermesi zarfında ve ilerlememize yardım sağlayacak değme şeyi çalıştık ve ondan sonradan da çalıştık” dedi. "Size 3 şahsiyet kurul kifayetli ha mu? Ve bakanlıktan personel talebinde bulundunuz mu?" denli sorulara cevap sağlayan Feridun S., “Bakanlık 3 ad dedi. Ben de 10 ad olsun niteleyerek müşterek talepte bulunmadım” dedi.

BBP Avukatı Kemal Yavuz, Feridun S.'nin daha önceki, “Bizden ilk enkaza ulaşanlar ihtimal sökmeye çalışmıştır, oynanmıştır ve denenmiş, kırılmak istenmiş demişsiniz” ifadelerini hatırlatarak "Bu konudaki söyleminizi detaylandırabilir misiniz?" niteleyerek sordu.

Feridun S. ise, “29'una elhak çöküntü sahasına ulaşamadım. 31'inde hakkıyla oynanmış ve alınmaya adım edilmiş, aletlerin çalışamadığını yayınlayan bölgeler vardı. Darbeni alındığı toprak oynanmıştı” dedi. Av. Kemal Yavuz, “Skorski'nin kaymakamlık katliam kadrosu sizden ilk sahaya varmış mıydı olmadan sizden sonradan mı geldi?" sorusu dair Feridun S., “Biz oraya gittiğimizde ekipman orada çalışıyordu” dedi. Yavuz, “Enkaza DOĞRU yerlerde gördüğünüz veya açıktan belirleme ettiğiniz fotoğraflar mevcut mı?” sorusu dair Feridun S., “Emniyet helikopterinde gördük ve irtifamız alışılagelen gözün göreceği yerde değildi. Birileri vardı, ihtimal müddeiumumilik makamı kontrol istirdat kadrosunu gönderdi” dedi.

Av. Kemal Yavuz, “Alınmaya sökülmeye etkin cihazlar mevcut ve rüçhan kendisine bozukluk bunları almadınız?” sorusu dair Feridun S., “Bakıyorsunuz oynuyor doğrudan aldık bordo panelinin dair takarak veya zorlayarak nakil yapmadık” dedi.

Av. Ekici ise, “31'inde kimi cihazların bulunmadığı söyleniyor, özlük aralarında müşterek emek vermek yaptınız mı?" sorusu dair Feridun S., “Bulunamadı” dedi. "Neden ELT'yi aldınız diğerlerini bozukluk almadınız?" sorusu dair Feridun S., “Orada en iri sıkıntımız zamandı, kifayetli devir olsaydı ölümüne donsam bile ego oraya giderdim ve aldığımızı getirdik” dedi. Panelin sökümü birçok dakika, sorusu üzerine, “Tam kendisine hatırlamıyorum lakin en azından devrimizin yarısını almıştır. Yanaşamıyorsunuz darbeden ötürü sıkışmış, beden ve polat aksamlar kaymış” dedi.

Yazıcoğlu'nun avukatı Av. Selami Ekici, “Cumhuriyet savcısının buyruğu ile mi cereyan ettiniz?” sorusu dair Feridun S., “Cumhuriyet savcısı bizlere lütfedip telefonda bilim verdikten sonradan kesinlikle resmi müşterek sahra yazmıştır” dedi.

Kaza katliam raporunda helikopterin düşme ne kendisine tanımladınız sorusu dair Feridun S., “Çalışmalarımızın böylece kemiksiz kendisine çıkan akıbet şudur, pilotun iklim aracında ısrarlı müşterek biçimde görüşü kaybetmesine rağmen, görüşüne bariyer olmuş, görerek pervaz şartlarını adına getirmemiş. Tek uçman vardı koşa uçman olsaydı etüt ederdik. Sadece baktığımıza merhum gazetecinin ifadesi de müşterek esrar bilgisi uzmanı gibidir. Uçağın gövdesinde esirgeyici müşterek olmayınca uçuyor pilotaj hatasıdır” dedi.

BBP Avukatı Veysel Aşkın ise, “Diyorsunuz ki bunları eşekle katırla taşınmamızı söylediniz. Bunu kail ki sorusu dair karşılık sağlayan Feridun S., “Şirket yetkilileri söyledi” dedi. Kaza katliam ekibinde toprak borç kadrosu ki belirliyor sorusu dair Feridun S., “Bakanlık” niteleyerek karşılık verdi. "Siz özlük sorumluluğunuz da sıfır müşterek ayrıksı mensubu kaymakamlık kırıma götürüyorsunuz?" sorusu üzerine, Feridun S., “O müddet içerisinde en dobra oraya götürdük. Götüremediğimiz kişiyi alamadık toprak yoktu ve almadılar” dedi. "Siz özlük üyenizi değil de helikopter firmasının mensubunu götürüyorsunuz?" sorusu üzerine, Feridun S., “Şirket onu gönderdi kılıç de onunla çalıştık” dedi.

Ferhan K.'nin "Olay zamanı müdahale ve daha ahir süreçte müşterek hulliyat FTÖ/PYD kapsamında çırçıplak imamlarla temasları ortaya print bundan bilginiz mevcut mıydı?" niteleyerek soru üzerine, “Hayır efendim bilgim yoktu” dedi.

BBP Av. Muhammer Çolakoğlu ise, "29 Mart tarihinde kaymakamlık mahalline uçtuğunuz da yanınız da aygıt çantası mevcut mıydı?" sorusu dair Feridun S., “Kendimize ilişik gelişmemiş cihazlar vardı, stoper aygıt vardı lakin darbeden ötürü koku alma organı bölümü uçman kabini bölümüne vurduğundan ötürü ulaşılamadı” dedi. Çolakoğlu'nun açacak mevcut mıydı niteleyerek sorusu üzerine, “Anahtarlar vardı” dedi.

Sanık askerler Nedim Bakırhan ve Ebubekir Semih Yüksekkaya ise Feridun S.'ye müşterek ekipman sorular sordu.
Sanık Ebubekir Semih Yüksekkaya, “Sky-map 3 c'nin fotoğrafını mutluluk denetim kurulunda size göstermişler, siz bundan ilk bunun bilincinde mıydınız?” sorusu dair Feridun S., “O ışık bizde vardı” cevabını verdi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca, Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) müessis Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 bireyin ölümüne ilişkin ölçülü soruşturmaya FETÖ'nün emriyle müdahale ettikleri iddiasıyla 17 çirkin kendisince hazırlanmakta bulunan savca 25 Aralık 2020'de onama edilerek, Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

Duruşma, tanıkların ve sanıkların istem ettikleri eksikliklerin giderilmesi düşüncesince murafaa 23-24-25 Mayıs 2022 tarihlerine ertelendi.

 

Halil Ulubey
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ