USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

'Yeni teşri yılı ortak ıslah yılı olacak'

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, 'Şu anda alçaltı yerinde olanların, anne ihtilaf partisi ve onun politik ittifaklarının hazırlamaya çalışmış olduğu biricik müşterek nesne vardır; terörün meşrulaştırılmasıdır.' dedi.

'Yeni teşri yılı ortak ıslah yılı olacak'
29-09-2021 16:31
TBMM

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Şu anda alçalma yerinde olanların, anne ihtilaf partisi ve onun politik ittifaklarının hazırlamaya çalışmış bulunduğu biricik ortak obje vardır; terörün meşrulaştırılmasıdır." dedi.

Özkan, Mecliste düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında, dünkü insan koronavirüs (Kovid-19) salgını ilkin iktisap eylemek üzere, coşkunluk ve yığın felaketleriyle uğraş ederken muhalefetin daim yalanlarla milletin gündemini çalışır ettiğini, buna karşın devlet-millet dayanışmasının en iyi halde ortaya konulduğunu söyledi.

Muhalefetin, hükûmetin doyurmak mücadelesine hayalet düşürme çalışmalarının, toplumda ve kişi tabanlarında yanıt bulmadığını tamlayan Özkan, "Orman yangınlarında; THK'nin çalışmayan uçaklarını, 'Yanan ormanlar imara açılacak.' iftiralarını ortaya atarak mücadeleyi sulandırmışlardır. Sel felaketinde; 'HES patladı, engelleme edilmedi.' yalanlarıyla tahrik oluşturdukları çağ yüzüne çıkmıştır. Musluk açmayı, asliye atmama törenlerini, gömütlük bidonunu misyon sanan ve kendilerine millete misyon eylemek adına tatili yakıştıranlara yanıt düzelti ve envestisman seferberliğimiz yaz ayında da sürmüştür" niteleyerek konuştu.

"Yeni teşri yılı ortak düzelti yılı olacak"

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, dünkü teşri yılının, ortak düzelti yılı olacağını dile getirerek, "Yasamada dünkü reformlarla milletimizi dünyayla rekabette aşırı şimdi ileriye taşıyacak ortak zamanın arifesinde olduğumuzu ve bugüne denli sürdürdüğümüz anayasal ve kanuncu düzelti periyodunu inşallah 2021 ve 2022 teşri zamanında de bitmeme ettireceğimizi milletimize yaymak isteriz." dedi.

İlk alegori Vergi Usul Kanunu Teklifi'nin TBMM'de görüşülmeye başlanacağını bildiren Özkan, "Teklife göre; dümdüz usulde vergilendirilen ticari yarar mükelleflerinin kazançları, dirimsel vergisinden ayrıklık tutulacak. Sosyal iletişim araçları üstünden elde edilmiş gelirler mahsus ücrete denli ayrıklık kapsamına alınacak. Tarımsal sübvansiyon ödemeleri dirimsel vergisinden ayrıklık edilecek. Son eğreti vergilendirme devri kaldırılacak. Yıllık dirimsel vergisi beyannamesi tevdi ve vergilerin ifa süresi ortak ay öne çekilecek." bilgisini paylaştı.

Paris İklim Anlaşması'nın, arsıulusal topluluğun hakkında sakıt ortak ödev bulunduğunu vurgulayan Özkan, bu anlaşmanın bu teşri senesinde parlamentoda onama edileceğini söyledi.

Özkan, levent boylu zamandır parlamentonun gündeminde bulunan spor kulüplerine müteveccih düzenlemeyi de gündeme getireceklerini, bu sayede sportif başarıların da önünü açmış olacaklarını dile getirdi.

"Türkiye'nin ve ümranlı gündüz batısı demokrasilerinin gündeminde"

Sosyal iletişim araçları alanındaki yayınların, vatandaşların sav onama etme hafriyat ve özgürlüğünü ağır açıdan zılgıt ettiğine dikkati çekici Özkan, vatandaşların akla yatkın habere ulaşmadaki sıkıntılarının, hem Türkiye'nin tıpkı zamanda ümranlı gündüz batısı demokrasilerinin gündeminde bulunduğunu anlattı.

Avrupa'da içtimai iletişim araçları üstünden imal edilen asılsız haberlerle uğraş bağlamında kanuncu düzenlemelerin yaşama geçirilmeye başladığını aktaran Özkan, içtimai medyadaki yayınların vatandaşlarını akla yatkın habere vusul hakkını zılgıt etmesi zımnında ortak düzenlemeyi Meclisin gündemine getireceklerini belirtti.

Özkan, tarafın devlet, dalavere bulunduğu ihtilaflarda, rastgele ortak ilde oluşturulacak barış komisyonlarıyla vatandaşların, kişi ihtilaflarını, idareyle gürültü etmek, duruşma kapılarında durmak adına oluşturulacak barış komisyonlarıyla şimdi hızlı, adaletli sonuca ulaştırmayı sağlayacaklarını bildirdi.

"Yeni ortak dubara süreciyle erinç karşıyayız"

Özkan, açıklamalarının peşi sıra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer'in, "Anayasa'nın önceki dört maddesi değiştirilmezse, bazısı kanunlardaki çekinceler kaldırılmazsa, Kürt problemininin çözülmesi tartışılamaz da." açıklamasının sorulması hakkında Özkan, "Taşçıer'in ifadesinde de kemiksiz ortak halde görüldüğü neredeyse maslahat Kürt yurttaşlarımızın hafriyat ve hürriyet noktasında ortak kıygınlık yaşamış bulunduğu değil, PKK'nın meşruluk kazanması ve meşrulaştırılmasından ibaret bulunan ortak idrak operasyonuyla erinç karşıyayız." cevabını verdi.

"İYİ Parti, CHP ve HDP'nin, ittifaklarını duyurulmayan bağlaşma alegori sürdürecek olmalarının, milletin gözetiminde karşılıklarının bulunmadığını gösterdiğini" tamlayan Özkan şöyleki bitmeme etti:

"Milletimizde rastgele ortak yanıt bulamadıkları, kişi kurmuş oldukları bu ziyasız ve duyurulmayan ittifakla milletimizin huzuruna çıkıp desteğini alamayacaklarını bildikleri düşüncesince şu anda dünkü ortak dubara süreciyle erinç karşıyayız. Yapmaya çalıştıkları, terörün meşrulaştırılmasıdır. Yapmaya çalıştıkları; milletin huzuruna şeffaf, demokratik ortak halde cesurca adam iktisap eylemek yerine, milletin iradesini dolanmak, milletin iradesini ziyasız ve duyurulmayan odalarda icra ettikleri toplantılarla kişi aralarında pazarlığa çıkarmaktır."

"Demokrasiyi ayaklar dibine aldınız"

Özkan, HDP'nin "Adalete, Demokrasiye, Barışa Çağrı" başlıklı davranış belgesinin rastgele ortak satırında, iyi ortak ambalaja sarılmış, terörün meşrulaştırılmasını gördüklerini vurguladı.

Deklarasyonda arazi meydan "güçlü demokrasi" ve "barışçıl aut politika" başlıklarına dikkati çekici Özkan şunları kaydetti:

"Demokrasiye, sizler, bu yetkiyi yıldırı örgütünün gösterdiği eş başkanlara bitirmek kanalıyla hıyanet ettiniz. Demokrasiyi ayaklar dibine aldınız. Sizin barışçıl, cıvıl cıvıl aut yöntem dediğiniz acep Kuzey Suriye'de oluşturulmak maksut yıldırı koridoruna, ülkemizin birlik, el birliği ve kardeşliğine erinç girişilen bu bölen eylemlerin bitmeme ettirilmesine izin edilmesi midir? Buna izin edilmeyecek. Bu bağlamda Afrin, İdlib, Cerablus'ta verdiğimiz, Ayn El Arab'dan Kamışlı'ya denli bulunan alanda ortaya koyduğumuz barış ve abra mücadelemiz hamd olsun ülkemizin huzuru, bölgemizin istikrarı düşüncesince yapılmakta idi ve barışçıl ortak diplomasidir. Şu anda alçalma yerinde olanların, anne ihtilaf partisi ve onun politik ittifaklarının hazırlamaya çalışmış bulunduğu biricik ortak obje vardır; terörün meşrulaştırılmasıdır."

"Evrensel değerlere makul alegori yaşama geçirmek"

Özkan, 3600 ek amblem beklentisine bağlı ortak soruya, "Adaletsizlikleri ortadan feshetmek ve düzentileme hayatındaki barışı kasılma eylemek en iri politik misyonumuz oldu. Bugüne denli yaptığımız bu çalışmaları, dünkü teşri zamanında de akla yatkın ve âlemşümul değerlere makul alegori yaşama geçirmeye bitmeme edeceğiz." karşılığını verdi.

Barışçıl düzentileme yaşamı düşüncesince dünkü reformları doğacak devirde izlem ederek yaşama nakil gayreti süresince olacaklarını vurgulayan Özkan, "Çalışmayı anca ortak umde ve mebde arasında gerçekleştirmek geçişsiz ki bugüne denli onlarca yıldan bu yana yaşama geçirilmiş farklılıkları ağız ağıza ortadan kaldıracak ve bu çerçevede evrensel, her insanın hafriyat ettiğini aldığı, bu aşamada da maşeri huzur, emniyet ve doğruluk duygusunun pekiştiği ortak düzenlemeyi tabii yaşama geçireceğiz." dedi.

"Üzerinde uzlaştıkları ortak insan yok"

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, ayak tabanı tabana aksi unsurlarının ayrımsız bağlaşma çatısı altında ortak araya getirildiğinde, çatışmaların sonlandırılamayacağına dikkati çekerek şöyleki bitmeme etti:

"Belki şu anda, ortak yandan HDP'nin davranış belgesiyle, öteki yandan İYİ Parti Genel Başkanı'nın 'Başbakan adayıyım.' ifadesiyle, öteki yandan da CHP Genel Başkanı'nın etraflı problemlerin çözümüyle ilgilendiren HDP'yi bulunak göstermesiyle, hoppadak cumhurbaşkanlığı ile ilgilendiren namzetlik problemlerini azda olsa çözmüş kabilinden görünüyorlar. Ancak ayak tabanı tabana aksi unsurlar, öylesine ayrı hedefler, öylesine ayrı istikametlere yelkenli açmışlar ki kişi aralarındaki çelişkileri çözebilmeleri beklenir değil. Kaldı ki cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgilendiren üstünde uzlaştıkları ortak insan yok. Sadece kişi yukarı akılları, bunları, kişi piyonları alegori kullananlar, zarfa kimin adını koyup gönderirlerse o başbakan, cumhur reisi talibi alegori onu destekleyecekler. Zillet ittifakının kişi arasındaki şimdi iri çatışmaların başlamış olacağı ortak çağa akla yatkın giriyoruz. Çünkü 2023 hedefinde kişi eteğinde ne var ise bu benzemez unsurlar ortaya atacak. Bu bağlaşma önümüzdeki süreçte aşırı şimdi iri çatışmalara gebedir. Bu bağlaşma 2023'te iri ortak hezeyanla sonuç bulacaktır."

Bir istifham hakkında Özkan, Cumhur İttifakı'nın cumhur reisi adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bulunduğunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ