USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yıldız Teknik Üniversitesi Enerji Verimliliği Merkezi açıldı

YTÜ Enerji Verimliliği Merkezi Açılış Töreni, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in videoteyp konferansla katılımıyla gerçekleştirildi. Bakan Dönmez, açılışta icra ettiği konuşmasında , “Karadeniz'de mevcut gazı 2023 yılının önceki çeyreğinde düzene karı

Yıldız Teknik Üniversitesi Enerji Verimliliği Merkezi açıldı
08-03-2022 16:30

Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE talebe Kulübü kabilinden 18. RLC Günleri düzenleniyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in videoteyp konferansla katılmış yer aldığı etkinlikte, Türkiye'nin gereksinim duyan Enerji Verimliliği Uzmanının yetiştirilmesi üzere kurulan YTÜ Enerji Verimliliği Merkezi'nin de açılışı gerçekleştirildi. Merkez, bakanlığın makul görmesi yerinde mühendis ve gayrı beceri personelin Enerji Yöneticisi Sertifikası alabilmelerini olanak sunacak. Ayrıca merkezde sınai tesislerde karşılaşılan en ehemmiyetli süreç ve makineler düşüncesince gerekseme mahsus personelin kuramsal ve kılgısal şekilde yetişek görmesiyle, Türkiye sanayisinin erke verimliliği artırılarak, erke tüketimlerinin ve dokuncalı çevresel etkilerinin azaltılması dair uzmanlaşmış personel yetiştirilip, darülfünun endüstri ortaklık dair ulama sağlaması bekleniyor.

Bakan Dönmez, IEEE Yıldız Teknik Üniversitesi talebe Kulübü düzenledikleri RLC Günleri etkinliği ile üniversite-sektör buluşması sağlanarak, aykırı ihtiyacın giderildiğini belirttiği konuşmasında, şunları kaydetti:

“Sadece derse girerek mühendis olunmaz. Bir mevzuda gelişme, ara kıvrım yapılmak isteniyorsa kuramsal bilgiye, okuldaki çalışmaya, tatbik çabayı, meydan ve dal tecrübesini de katmak gerekiyor. Üniversitede öğrencilerin yetişek ve deneyim heybesine yan yana şeyler koymaya çabalayan azimkâr gençleri görüyor ve onlarla da alım çalım duyuyoruz. Her devir onların indinde ve destekçisi olacağımızın bilinmesini de dilek ederim. Bu ülkenin geleceği düşüncesince bedel üreten her insanın yanındayız. Üniversitede yirmi yıla benzeyen yan yana zamandır farkındalık meydana getirmeye etkin IEEE Yıldız Teknik Üniversitesi talebe Kulübü de bu azimkâr gençlerden oluşuyor. Bir sembol yarışı içerisinde bulunan deneyim ve tecrübeyi geriden mevrut öğrencilere bırakıyor ve bu geleneğin sürmesine de olanak sağlıyorlar. Organizasyon düşüncesince emeği güzeşte her insana teşekkürname ve kutlama ediyorum. Başarılarının artarak bitmeme etmesini diliyorum.”

Etkinliğin darülfünun endüstri ortaklık kapsamında baş döndürücü ehemmiyetli yan yana boşluğu doldurduğunu kaydeden Dönmez, “Elektrik, elektronik, enerji, otomasyon, otomotiv ve ışıklandırma sektörlerinden kılavuz gemisi firmaları, akademisyenlerin ve dal profesyonellerinin bu sektörlere nazarıitibar duyan öğrencilerle yan yana araya gelmesi hakkıyla ehemmiyetli yan yana ihtiyaç. Buralarda yetişecek öğrenciler gelecekte bu ülkenim ihtiyaçlarının karşılanmasında on paralık elbette ehemmiyetli gösteriş üstlenecekler. Belki aranızdan yan yana bürokrat, bugün daha bilgelik şekilde yan yana kıvama gelmemiş erke alternatiflerini ortaya koyacak yan yana bilimci TOGG kabil yerli, ulusal arabalar üretecek girişim sahibi iş kullanıcılarını ihtimal yan yana yada nice icra vekili çıkacak. Onun düşüncesince ego memleketimiz ve adamlık yerine yayınlanan rastgele muhtelif gayreti takdirle karşılıyorum. Özellikle bu gayreti gösterenler dinamik, çevik ve gözleri ışıldayan ışıl çoluk çocuk olunca hâlâ yan yana tomar önemsiyor ve onları Türkiye'nin doğacak şansları şekilde görüyorum” dedi.

“Karadeniz'de bulunan gazı 2023 yılının evvel çeyreğinde düzene müdahale edeceğiz”
“Enerji evolüsyon uğrunda elzem yan yana ihtiyaçtır ve bu gerekseme geliştikçe hâlâ da artma göstermektedir” diyen Dönmez, “Türkiye şuan yalıtım üretiminde makbul taşıl yakıtlar ortada enerjide maatteessüf mahsus yan yana miktarda dışa ilişkin yan yana ülke. Bu bağımlılığımızı yaptığımız doğalgaz araştırma çalışmalarımızla, nesir ettiğimiz çekirdeksel santraller ile ve yenilenebilir erke ile azaltmaya çalışıyoruz. Malumunuz Karadeniz'de abuhava şekilde alım çalım duyacağınız çalışmalara imza atıyoruz. 540 bilyon metreküplük yan yana doğalgaz rezervi bulduk ve bu gazı 2023 yılının evvel çeyreğinde düzene hapishane edeceğiz. Bu doğal taş yağı lambası lambası rezervi bütün Türkiye'deki ev ve konutların 30 sene ihtiyacını karşılayacak büyüklükte. Türkiye'nin ıpıssız el altında 100 bin megavatt oturmuş erke gücü var. Bu zorla 54 bin megavattı yenilenebilir enerjiden oluşuyor. Her güzeşte gündüz çevreci erke oranımızı hâlâ da arttırıyoruz. Tüm bunların yanı esna enerjinin dişi ve tasarruflu kullanılması ile ilgilendiren icraat yaparak hem yan yana zihin oluşmasını sağlamaya bununla ortak istihlak rakamlarını düşürerek Türkiye kaynaklarına dayanak noktası vermeye güç harcama ediyoruz.

“Elektrik ihtiyacımızın yüzdelik 60'I evcil kaynaklardan sağlanıyor”
Yerli enerjinin önemine yer veren Dönmez, “Dünya bugün yan yana erke darboğazından geçiyor. Hem fiyatlar bununla ortak tedbir dair ağırbaşlı teessürat yaşanıyor. Böyle yan yana ortamda evcil enerjinin önemi hâlâ yan yana tomar öne çıkıyor. Son zamanlarda yaptığımız iri atılımlarla yalıtım ihtiyacımızın yüzdelik 55 ile 60'ını evcil kaynaklardan terazi imkânına kavuştuk” dedi.

Bakan Dönmez, Enerji Verimliliği Merkezi'nin açılışı ilgilendiren şekilde yaptığı konuşmasında ise şu ifadelere arazi verdi:

“Enerji Verimliliği Merkezi, öğrenci, mühendis ve beceri personellerin zihin kazanması düşüncesince müesses yan yana merkez. Bu biçim ile ortalık öncesi, teori, tatbik ve deneyleme imkânı elde edilecek. Bakanlığımız bu çeşit merkezlerin sayısının artarak çoğalması düşüncesince mevrut müracaatları inceden inceye inceleyip sonuçlandırmaktadır. İnşallah bu merkezlerin sayısı hâlâ da artacak. Buna içten inanıyorum.”

“Temiz erke teknolojilerinde iyice yan yana birikimimiz var”
Merkezin açılışında mütekellim Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “Üniversitemiz birtakımı bölgelerde da öncü. Bunlardan yan yana tanesi parlak enerji. Temiz erke teknolojilerinde iyice yan yana birikimimiz var. Hem akademisyenlerimiz bu bölgede emek vermek yapıyor bununla ortak öğrencilerimiz, mektepli kulüplerimiz ve TEKNOPARK'ımız bu bölgede imalatlar yapıyor. Bugün ise bölgede yan yana evvel bulunan Yıldız Teknik Üniversitesi Enerji Verimliliği Merkezi'ni aldık ve görü kabilinden musaddak yan yana biçim biçimine geldik. Burada yan yana farkındalık oluşturacağız, birtakımı eğitimleri vereceğiz ve bu bölgede idman talip firmaları da yetkilendireceğiz. Yani esasta yan yana otorite, taraf donör biçim biçimine dönüşüyoruz. Bu merkezde bilimsel niteliği bulunan birikimi; piyasanın kullanımına sunmuş oluyoruz” dedi.

“Ülkemize iyi olsun”
Merkezin erke verimliliği asal aldığını aktaran Yılmaz, “Dünyanın zarfında bulunmuş yer aldığı erke krizi, erke verimliliğini, erke dalında meydana getirilen emek harcamaları baş döndürücü dişi kıldı. Aslında burada siyasa da üretilecek. Enerji ile ilgilendiren yan yana kadro politikaların da konuşulmuş yer aldığı yan yana kadro teknolojilerin geliştirildiği, TEKNOPARK ile münasebetli ve gurk kuruluşların oluşturduğu ve bunlardan hâlâ iri ölçekli yan yana kadro şirketlere dönüştü. Hatta kişi kurduğumuz görüntü ile bunları fonlayacağız, destekleyeceğiz ve evren ölçeğinde firmalar de çıkartmaya çalışacağız. Aslında bunu hakeza yan yana ekosistemin parçası şekilde ve odağı şekilde erişmek gerekir. Ülkemize iyi olsun” niteleyerek konuştu.

“Hedefimiz endüstri kuruluşlarındaki makinelerin dişi bir duruma gelmesi”
Merkezde erke yöneticisi yetiştireceklerini tamlayan Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Öğr. Üyesi Doç. Dr. Şaban Pusat, “Piyasada etkin mühendislerin yahut beceri personellerin merkezimizde yetişek almasını, tahsil edilen eğitimle bu arada endüstri kurumlarında ekipmanların, makinelerin, sistemlerin hâlâ verilmeli bir duruma gelmesi düşüncesince muktezi çalışmaların sağlanmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda kurduğumuz merkezde nice ekipmanımız var. Bu ekipmanların bütünü sanayide en baş döndürücü gördüğümüz ekipmanlar. Bu ekipmanları öğrencilerimize, mühendislere ayrımsız sergileme şansı bulacağız” dedi.

“Merkezle beraberce teorinin dışına çıktık”
Eğitimler düşüncesince Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından mezuniyet vesikası aldıklarını kaydeden Doç. Dr. Pusat, “ Bakanlığın bizlere verdiği yetkiyle haricen doğacak mühendislere, personellere yetişek vereceğiz. Bu eğitimin böylece sınava girip, şehadetname alabilecekler. Bu mezuniyet belgesiyle sınai tesislerde, binalarda erke yöneticisi şekilde çalışabilecekler. Merkezi kurarken onlarca firmayla çalıştık onların yardımı ile bu arada sahasının gereksinim duyan ekipmanları kurmaya çalıştık. Teorinin dışına çıkıp, sanayide beceri personellerin görebileceği bütün ekipmanları laboratuvarımıza yerleştirdik. Laboratuvarımızda yetişek görenler sanayiye geçtiklerinde baş döndürücü şen yan yana şeklide uyarlanmış olabilecekler. Çalıştıkları tesisin verimliliğini tasarruf etmek düşüncesince müstelzim emek harcamaları yürütebilecekler” ifadelerinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ