USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Yunan Sahil Güvenliğine ders veren balıkçı konuştu!

Çanakkale'de Gökçeada ile Semendirek Adası arasındaki Uluslararası karasularında namına dahil fail Yunan Sahil Güvenliğine ders veren balıkçı "O an bizi vurabilirlerdi fakat bunu düşünmedik. Bu yurt sevdası, bulunduğumuz alanları dulda aşkı hakeza hallerde ayrıksı ortak bili

Yunan Sahil Güvenliğine ders veren balıkçı konuştu!
03-02-2022 17:13
Gökçeada ile Semadirek Adası arasındaki Zürafa kayalığında yem balıkçılığı önleyen İlker Özdemir adlı balıkçı teknesiyle arsıulusal sularda bulunmasına karşın ortak müddet sonraları Yunan Sahil Güvenliği'nin tacizine verilen kaldı. Türk teknesinin yanına yakın Yunan botundaki askerler arsıulusal karasularında bulunmasına karşın "burası Yunan Denizi" niteleyerek Türk balıkçı teknesini bölgeden idare etmek istedi. Yunan askerlerinin dakikalarca devam eden tacizine yiğitçe direngen İlker Özdemir, askerlere seslenerek "Burası arsıulusal karasuları; cesaretiniz mevcut ise gelin. Müdahale edin, lakin siz fakat kaçarsınız, birazdan Türk Sahil Güvenliği dirimlik arkanıza üstelik bakmadan kaçarsınız. Siz baştan sona böylesiniz" niteleyerek yiğitçe kelle tuttu.

O anlamış olur Türk balıkçı teknesindeki alıcı çeşidinden saniye saniye kaydedildi. Türk balıkçının kaba çıkışına dayanamayan Yunan yalı güvenliği bölgeden kaçmak mecburiyetinde kaldı.

İlker Reis adına aşina İlker Özdemir'e görüntülerin toplumsal medyada paylaşılmasının peşi sıra dayanak yağdı. Binlerce insan Türk balıkçının yiğitçe mücadelesini gururla izlediklerini belirtti.

İHA muhabirinin eriştiği alanda 25 yıldır balıkçılık önleyen İlker Özdemir, yaşamış bulunduğu olayın ağız ağıza kendiliğinden geliştiğini belirterek,"Tacizleri evveliyata da yaşadığımız düşüncesince bizlere erinç ortak hareketin olabileceğini düşünüyorduk. Nitekim de anca oldu. Sabah zürafa kayalığında yem avclığı yaparken Yunan botu geldi. Uluslararası sularda olduğumuz halde. Bize bu alanı terkedin niteleyerek bası hazırlamaya çalıştılar. O yöndede baskılar gelmeye başladı. Bir aralık İngilizce bura palikarya suları dediklerini anladık. Yunanca bilmiyoruz lakin İngilizce duyduğumuz oydu. Bizde cevap verdik.

"Amaçları Zürafa kayalığını sahiplenmek"

Özdemir laflarını şöyle sürdürdü:

"Bunların maksadı Zürafa kayalığını ortak halde öz karasularına katmaya çalışıp sonraları ortak 6 balçık kazanmak. Bu nedemek? Enes, Büyük Kemikli dediğimiz Saroz'un ağzına derece gelmek. Bunu senelerdir hazırlamaya çalışıyorlar lakin kılıç orda olduğumuz için, yalı güvenliğimiz orada bulunduğu düşüncesince bunu gerçekleştiremiyorlar. Bizi sindirirlerse bizi korkuturlarsa o yerlere cemaat olma imgesel kuruyorlar. Biz bunları biliyoruz. Bildiğimiz düşüncesince hem avclığımızı arsıulusal sularda yapmış olup hemde bu yerlere ortak halde bekçilik hazırlamaya çalışıyoruz. En küçük ortak vakada yalı güvenliklerimizi arayıp dahil etmelerini bekliyoruz."

"Avlandığımız dü 6 milin dört dörtlük ortası arsıulusal su"

Avlandıkları alanın Gökçeada ve Semadirek arasıdaki dü 6 milin dört dörtlük ortasında arsıulusal sularda bulunduğunu tamlayan İlker Özdemir, "Bulunduğumuz meydan onlarında, bizimde sorumluluk kâffesi evren devletlerinin kullanabileceği ortak su. Biz bu sularda avlanırken Yunan Sahil Güvenliğin gelip o hareketi yapması bizlere layıkıyla ortak suçtu ve kasıtlı yapılıyordu. Korkutmak kasıtlı yapılıyordu. Biz bu alanlarda bunun düşüncesince vardık. Hem av yapıp, hemde bu yerleri korunum eylemek düşüncesince kanuni adına herhangi ortak platformda herhangi ortak muhtelif mücadeleyi veririz. Bizim kabilinden ortak derinti balıkçımız mevcut onlarda bizim kabilinden reaksiyon verirler. hususi teknelerimiz var, Sahil güvenliğimiz filhakika arkamızda mevki olarak. Bizde bunları dile getirdik bunların tepkisini verdik" dedi.

"Adada Yunan dostlarımız mevcut onlarla hakeza ortak vakası on paralık yaşamadık"

Gökçeada Yunan arkadaşlarının bulunduğunu Yunan halkıyla bu güne derece hakeza ortak vakası on paralık yaşamadıklarını özetleyen Özdemir, "Bu yapılanlar kasıtlı ve bilinçlidir. O kayalık on paralık ortak devir onların himayesine geçmeyecek. Zaten devletimiz buna on paralık ortak halde müsaade vermeecektir. Ama onlar ısrarla vazgeçmiyor. Bizde onlar kabilinden vazgeçmeyeceğiz" sanarak konuştu.

Bizi vurabilirlerdi lakin bu bambaşka ortak görüngü yurt sevdası

Yaşadıkları vakayla Yunan Sahil Güvenliğinin kendilerine acı ika ihtimalinin bulunduğunu fakat bu vaziyette bunu on paralık ortak devir düşünmediklerini aktaran Özdemir, "Bizi vurabilirler mi? Evet vurabilirler. Ama anca ortak korkumuz olmadı. Zaten bizim yaklaşımımızdan bunu görmüşsünüzdür. Böyle vaziyette bu kabilinden şeyleri buyurmak baş döndürücü gereksiz oluyor. Bu bambaşka ortak görüngü bu yurt sevdası, bulunduğumuz alanları dulda gururu. Biz bahtiyar oluyoruz. O an bizim düşüneceğimiz sağlam ortak bilinçlilik bulunmayan açıkçası.

İLGİLİ HABER
Türk balıkçı teknesini rahatsızlık fail Yunan Sahil Güvenliği geldiği kabilinden arka gitti Türk balıkçı teknesini rahatsızlık fail Yunan Sahil Güvenliği geldiği kabilinden arka gitti
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ