USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Zonguldak'ta vaka rakamları düştü, aşılama oranı yükseldi

Zonguldak'ta haftalık vaka sayılarında düşme yaşanırken aşılama oranı ise Türkiye averajının hakkında yükseldi.

Zonguldak'ta vaka rakamları düştü, aşılama oranı yükseldi
28-12-2021 14:10

Sağlık Bakanlığı'nın 100 binde haftalık vaka sayılarına gereğince Zonguldak'ta vaka sayısı 190,97 adına açıklandı. Vaka sayılarında esbak haftalara gereğince vaka sayılarında azalma yaşanırken aşılama oranında da yükseliş gözlemlendi. Aşılamada yüzdelik 82,89 bulunan Türkiye ortalamasını sabık 10 il ortada toprak meydan Zonguldak'ta aşılama oranı yüzdelik 83,4 adına açıklandı.

Zonguldak'ta halkın sağlığa ve bilime huzur duyar ortak şehir bulunduğunu anlatım fail esnaf Osman Zaimoğlu, Sağlı Bakanlığı'nın açıklamalarını n asal alarak ortak kol önlemlerin alındığını hatırlattı. Delta varyantından sonraları ortaya çıkan omicron varyantına bağlı de mütekellim Zaimoğlu, bu gidişat düşüncesince sürecin daha er bulunduğunun altını çizerek şu şekilde dedi:

"Zonguldak halkı bu mevzuda duyarlı. Bizler de müdahale edinmek kıl payı mesafeye, temizliğe, hıfzıssıhha kurallarına özen ediyoruz. Bunu ettiğimiz sürede da Türkiye averajı altında oluyoruz. Bu çetin günlerde en azından Zonguldak adına az buçuk hâlâ şen olma olanağına sahibiz. Aşılama oranında da faziletkâr seviyelerdeyiz. Zonguldak Cumhuriyet tarihinde daima dayanıklı reşit ortak şehirdir. Nezih insanlardan oluşan ortak şehirdir. Aşılamanın ne derece ehemmiyetli bulunduğunu insanoğlu sağlığı açısından bilici ortak şehir. Bu anlamda aşılamada Türkiye averajının üzerinde olmamız bizim düşüncesince şaşırtı değil. Zonguldak'ın genetiğinde beyin mevcut eseme var, firez var. Bilimin bulunduğu yerde Zonguldak var. Sağlık Bakanlığı'nın birtakımı kentlerde bu toy varyantlara rastlandığına ilişikli açıklamaları var. Mümkün basamak bu varyantın yayılmaması düşüncesince ellerinden geleni yapıyorlar. Şahidiz görüyoruz. Süreç ne gelişecek. Bu toy varyantın hâlâ bol olacağını kail tababet otoritereleri var. Delta varyantı ile birleşeceğini söyleyenler var. Şu anda bunun düşüncesince ortak bilinçlilik anlatmak düşüncesince erken. Sağlık Bakanının açıklamalarını kılıç asal alarak bazı önlemlerin alındığını görüyoruz."

Terzilik karşılayıcı Osman Toptürk ise vatandaşların korkudan aşı bulunduğunu söyleyerek "Millet korkusundan aşı oluyor. Bende dahil. Aşımı oldum. İki düze aşımı oldum. Millet korkudan herhalde özen ediyor. Yeni varyantın buraya geleceğini zannetmiyorum. İstanbul'dan gelip gidenlere özen edilirse bu değişke bizlere gelmez. Böylelikle ortak dava yaşanmaz" sanarak konuştu.

Onur Altındağ - Emrecan Bayram
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ