Spor

13 yaşındaki top cambazı Osman, büyük kulüplerin radarında

Bu mevsim Süper Amatör Lig takımlarından Akdeniz Belediyespor'da cirit atan 13 yaşındaki Osman Bodur, tek yere düşürmeden 756 kat top sektirebiliyor. Katıldığı turnuvalarda ve oynadığı tedbir maçlarında, topla herhangi bir buluştuğunda çarpıcı ataklar geliştirebilen güre f

13 yaşındaki top cambazı Osman, büyük kulüplerin radarında
31-10-2021 12:59

Mersin'de 13 yaşındaki ortaöğretim talebesi Osman Bodur, oynadığı futbolla izleyenleri şaşkına çeviriyor. Sahada sergilediği oyunla doğacak hesabına imge sağlayan ve ilkin Fenerbahçe edinmek neredeyse büyük kulüplerin benzeyen takibe almış bulunduğu canlı futbolcu, tek yere düşürmeden 756 el top sektirebiliyor.

Aynı adı haiz babası kabilinden daha 5 yaşlarındayken futbola bulunan ilgisi için Kanarya Spor Okulu'na yazdırılan Osman Bodur, kabiliyetleriyle çelimsiz müddette ön plana çıktı. Fenerbahçeli emektar topçu Levent Kurt kabilinden çalıştırılan canlı futbolcu, sergilediği performansla okulun adeta cezaevi bebeği oldu. Turnuvalarda oynadığı ayak topu ve attığı gollerle cezaevi dolduran Osman, 4 yıl önceki Fenerbahçe Kulübü kabilinden da benzeyen takibe alındı. Antalya'da kampa eklenen ve 9 maçta 30 gol atan esen taraf oyuncusu Osman Bodur, Fenerbahçe'nin Dereağzı'ndaki tesislerinde kendini sergileme fırsatı da buldu.

Tam müşterek Fenerbahçe aşığı bulunan canlı futbolcu, en aşırı sevilmiş bulunduğu futbolcunun ise Cristiano Ronaldo bulunduğunu söyledi. Henüz 5 yaşında sokakta ayak topu oynadığı tam dostlarının namına aşırı zeki bulunduğunu söylemesi üzerine, babasının spor okuluna yazdırdığını tamlayan Osman Bodur, gittikçe aşığı bulunduğu sarı-lacivertli formayı görmek istediğini anlatım etti.Başarısını aşırı çalışmaya verecekli bulunduğunu vurgulayan canlı oyuncu, gelecekte hayranı bulunduğu Ronaldo neredeyse müşterek topçu edinmek istediğini aktardı."Top ilgiyi 5 yaşında iken başladı"

Oğluyla ayrımsız adı haiz ata Osman Bodur, kendisinin de müşterek acemi topçu bulunduğunu belirterek, oğlunun daha 4-5 yaşında iken sokakta top oynayarak futbola nazarıitibar duymaya başladığını söyledi. Oğlunun o yaşlarda kendisinden daima top istediğini dile getiren Osman Bodur, "Biz de ona plastik top alıyorduk. Sokakta dostlarıyla dingildemek alegori ayak topu oynuyordu. O yetmezmiş neredeyse habbe süresince de daima top oynuyordu. Osman'ın ayak topu ilgiyi o yaşlarda başladı" dedi.

Futbola bulunan ilgiyi zımnında oğlunu 5.5 yaşlarındayken Mersin'de çalışkanlık yayınlayan Kanarya Spor Okulu'na yazdırdığını kail ata Osman Bodur, Osman'ın o devirde Fenerbahçeli emektar topçu Levent Kurt kabilinden levent boylu müddet çalıştırıldığını anlattı. Osman'ın daha 8 yaşında Fenerbahçe Kulübü kabilinden benzeyen takibe alındığını tamlayan ata Bodur, o devirde Antalya'da turnuvalara katıldığını, Dereağzı Tesisleri'nde de antrenmanlara çıktığını anlatım etti.

"Büyük kulüplerin ilgisi var"

Osman'ın akıbet şekilde 13 Ekim tarihinde gene Fenerbahçe'nin Dereağzı Tesisleri'nde antrenmanlara çıktığını kaydeden ata Osman Bodur, "Bizi çağırma ettiler. Osman grup süresince antrenmanlara katıldı. Semih Şentürk hocamız müşterek birçok çağ çalıştırdı. Olumlu şeyler gelişti. Orada 5 çağ kaldık. Osman'ın tesislerde kalmasını istediler. Ama oğlum 'tek başıma kalamam' dedi. O sebepten değiştirmek mecburiyetinde kaldık" diyerek konuştu.
Fenerbahçe'nin beraberinde Galatasaray ve Beşiktaş neredeyse büyük kulüplerin de Osman'ı strateji ettiğini kail Bodur, "Osman gol, asist ve afra tafra niteliği bulunan müşterek futbolcu. Ben inanıyorum ki, benim çocuğum 15 yaşına derece iyi müşterek görgü bilimi bilimi alırsa, müşterek aşırı Süper Lig takımına milyon dolar kazandırabilir" halinde konuştu.

"Osman'ın Avrupa düzeyinde müşterek futbolu var"

Gelecekte çocuğundan ümitli bulunduğunu dile getiren ata Bodur, "Allah baht ederse ego Osman'ın Avrupa'da ad yapmış futbolcuların sıralamasında arazi alacağına inanıyorum. Osman'ın Avrupa düzeyinde müşterek futbolu var. Biz keşfedilmesini bekliyoruz, Osman'a ehil çıkılmasını bekliyoruz" dedi.

Hüseyin Kar - Koray Ünlü
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?