Ekonomi

Antalya'da "Devrim" arabasından etkilenen girişimci arazi araçları hazırlamaya başladı

Antalya'da çocukluğunda Devrim arabasının hikayesinden etkilenen canlı girişimci Mahmut Altunbaş, yerel parçaları kullanarak ürettiği arazi araçlarının hem satışını yapıyor bununla birlikte safari turlarıyla turizme yardım sağlıyor.

Antalya'da
04-02-2023 11:09
Antalya

Manavgat ilçesinde canlı 34 yaşındaki güre girişimci Altunbaş, evvela arazi aracını gerçekleştirmek düşüncesince memleketi Niğde'nin Bor ilçesinde kiraladığı uran dükkanında işe koyuldu. Sanayi esnafı ve redif parçacıdan malzemeler toplayan Altunbaş, civar halkının ahlaksız bakışları uğrunda arabası yapmayı sürdürdü.

Gece güneş verdiği emeklerin kararında çalıştırmayı başardığı araca, Türkiye'de tasarlanan ve imal edilen evvela arabadan ilham alınarak "Devrim" ismini sağlayan Altunbaş, hâlâ sonraları bu arabanın üretimini Antalya'da hazırlamaya değişmeyen verdi.

Ürettiği araçları yersiz arazide evvela kendisi deneyen Altunbaş, bellik tescil vesikası almış olduğu ve plak başvurusunda bulunmuş olduğu vasıtaların hem satışını yapıyor bununla beraber turistlere safari hizmeti vererek turizme katkıda bulunuyor.

"Yaptığımız iş şahıslara dayanıklı lojik gelmiyordu"

Altunbaş, AA muhabirine, çocukluğundan bu yana motorlu taşıtlara merakının bulunduğunu ve off-road etkinlikleriyle bu merakının körüklendiğini söyledi.

Bir arazi aracı almaktansa öz aracını hazırlamaya değişmeyen verdiğini tamlayan Altunbaş, şunları dile getirdi:

"Sanayi köşesinde birlikte dükkan tuttum, buğulu birlikte amcayla internetten araştırarak, deneyim galat kanalıyla yapıyorduk. İlk yaptığımız arabanın ardı yamuktu. Ortaya birlikte nesne çıkarıp bahçeye koyduğumuzda başlangıcında daima insanoğlu toplanıyordu. Biz üstelik vasıtaya yanaşamıyorduk ve daima sorular soruyorlardı. Bor kabil birlikte yerde acayip geliyordu insanlara, sonraları dükkanın etrafını kapattım ve çalışmaya bitmeme ettim. İnsanlar bu halde merakla bizi seyrediyordu ve yaptığımız iş şahıslara dayanıklı lojik gelmiyordu. Bazıları 'Helal olsun, güzel yapıyorsunuz' diyordu, birileri da 'Neyle uğraşıyorsunuz, bu ne' filan diyordu, herhangi birlikte cins tepkiyi aldık. Otomobildeki lastiklerimiz traktör lastiği, jantlarımız makine jantı, aynalar motor aynasıdır ve koltukları ayrıksı birlikte arabanın koltuğuna ait."

Yaptıkları aracı başarıyla devreye soktuktan sonraları ayrıksı vesait gerçekleştirmek düşüncesince hâlâ baş döndürücü heveslendiklerini özetleyen Altunbaş, işin büyüdüğünü ve bitirdikleri araçları satmaya başladıklarını anlatım etti.

"Devrim otomobiline ithafen 'Yarım artan hikaye' yazdım"

Devrim arabasından ötürü bitirdikleri vasıtaya "Devrim" ismini verdiğini vurgulayan Altunbaş, "Ben ortaokuldayken Devrim otomobillerinin öyküsünü dinlemiştim ve bu beni etkilemişti. Bu nedenden dolayı yaptığımız araçlara 'Devrim' ismini koydum ve dibine da Devrim otomobiline ithafen 'Yarım artan hikaye' yazdım. Bizim yaptığımız öz çapımızda birlikte iş lakin en azında birlikte etap atmış olduk." dedi.

Yaptıkları ölçün vasıtaların hızının saatte 50 kilometreyi bulduğunu, bazılarının ise 200 kilometreye derece ulaştığını tamlayan Altunbaş, şimdiye derece 70 arazi aracı yapmayı başardığını söyledi.

Bu sektörde bitmeme etmeye değişmeyen verdiği dile getiren Altunbaş, "Tasarım tescilimizi ve bellik tescilini aldık. Plaka kabul etme işlemlerine başvurdum, bunun düşüncesince vesait sınav ediliyor. KOSGEB başvurusu yaptık, büyüklük bu mevzuda bizi destekliyor." niteleyerek konuştu.

Arazi aracının tamamında evcil verim kullandığına dikkati çekin Altunbaş, aktüel biricik hayalinin ise bitirdikleri arazi araçlarına plak alıp trafiğe büyümek bulunduğunu anlatım etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?