Asayiş

Antalya'daki orman yangını kontrol altına alındı

Bakan Pakdemirli: "Antalya Konyaaltı, Kemer Köyü/Mevki yangınını ekiplerimiz kontrol altına aldı. Soğutma çalışmalarımız bitmeme ediyor." dedi.

Antalya'daki orman yangını kontrol altına alındı
13-10-2021 14:49
Konyaaltı ilçesine ilişkin Üçoluk Mahallesi ile Kemer ilçesi Tülek mevkii sınırında geçmiş geceleyin ezanı saatlerinde saika düşmesi kararı ormanlık alandan dumanlar yükselmeye başladı. Arazinin sert ve arızalı olması dolayısıyla yangına iklim kararıncaya denli 2 helikopterle karışma edildi. Kızılçam ormanlarının derin bulunduğu alana ortak müddet geçmiş toprak ekipleri de ulaşarak, alevlere müdahaleye başladı. Sabah 4 helikopter ve ortak uçakla müdahaleye başlanılan yangının kontrol altına alınabilmesi düşüncesince icraat sürerken, nısfınnehar saatlerinde sönüm çalışmalarına kuvvetlendirme takımlar engelleme oldu.

3 ayrımlı noktadan 1,5 km'lik hortumlarla müdahale

Şu anda yangına, 8 helikopter ve ortak tayyare havadan, 20 arazöz ve 5 su tankeriyle de karadan müdahalede bulunuldu. Arazinin sert ve özürlü oluşundan ötürü karaca ekiplerinin 3 ayrımlı noktadan 1,5 km'lik hortumlarla alevlere karışma etmiş bulunduğu bildirildi.

İsa Akar - Akif Yılmaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?