Gündem

"Asrın felaketini" canlı illerdeki cuma namazlarında el birliği duası

"Asrın felaketi" adına vasıflandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde kılınan cuma namazlarında cemaat, çökme altında küsurat depremzedeler ve yitirilenler düşüncesince afsun etti.

10-02-2023 16:09
Gaziantep

Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Hatay, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye ve Şanlıurfa'da cemaat, hasar görmeyen camilerin birlikte hasarlı camilerin bahçeleri ile civarlarındaki bariz bölgelerde toplandı.

Malatya'da hasar görmeyen birtakımı camilerde cuma namaz kılındı, depremlerde yaşamını kaybedenler düşüncesince Kur'an-ı Kerim okundu.

Vatandaşlar namaz kıldığı tam vakit 13.01'de tarz üssü Malatya Yeşilyurt bulunan 4,2 büyüklüğünde dümdar tokuşma kaydedildi.

Kernek Camisini dolduran vatandaşlar, imamın uyarısı ilişkin namazı cami haricinde tamamladı.

Hatay

Depremin en bir tomar yıkıma illet yer aldığı kentlerden Hatay'ın Antakya ilçesinde de depremden hasar gören Fatih Camisi'nin avlusunda cuma kılındı.

Camiye gelenler, avluya serdikleri halı, sergi ve seccadelerin üzerinde temiz tuttu, depremde yaşamını yitirenler düşüncesince afsun etti.

İskenderun ilçesinde de yurttaşlar zelzele sonrası önceki cuma namazını Mehmet Akif Camisi zarfında ve avlusunda davranış etti.

Şanlıurfa

İnanç turizminin ehemmiyetli merkezlerinden bulunan Şanlıurfa'da da Balıklıgöl Yerleşkesi'nde mevcut Dergah Camisi'nde cuma namazında yüzlerce isim temiz tuttu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün de bulunmuş yer aldığı cemaat, depremde yaşamını kaybedenler düşüncesince afsun etti.

İl Müftüsü Ramazan Tolan, cuma hutbesinde baş döndürücü iri depremlerle sarsıldıklarını, afsun ve umutla enkazların başlangıcında beklediklerini söyleyerek, depremzedelerin gözyaşlarının silinmesi düşüncesince el birliği zarfında olunması icap ettiğini söyledi.

Depremin etkilediği gayrı vilayetlerde de camiler ve bariz bölgelerde birleşen cemaat, çökme altındaki depremzedelerin sağlıklı esen kurtarılması düşüncesince afsun etti, yaşamını kaybeden yurttaşlar düşüncesince Kur'an-ı Kerim okundu.

Kahramanmaraş

Depremlerin tarz üssü Kahramanmaraş'ta camilerin yıkılması yahut hasar görmesi zımnında cuma namazı, Türk Diyanet Vakfının Ayşe Gümüşer İlkokulunun bahçesinde kurduğu mescit çadırında kılındı.

Mardin Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanı Ali Hayri Çelik, hutbesinde "birlik zamanı" bulunduğunu belirterek cemaate el birliği çağrısında bulundu.

Diyarbakır

Diyarbakır'da depremden ahir önceki cuma namazını buyurmak düşüncesince cemaat, Sur ilçesindeki zamanı Ulu Cami'yi doldurdu.

Avluya serdikleri halı, sergi ve seccadelerin üzerinde temiz markajcı vatandaşlar, namaz önceleri depremde yaşamını kaybedenler, çorlu çıkarılanlar ve depremzedeler düşüncesince afsun etti.

Adana Sabancı Merkez Camisi'ni dolduranlar da çökme altındakilerin sağlıklı kurtarılması ve depremin etkilerinin hafiflemesi düşüncesince afsun etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?