Asayiş

Ataşehir’de lüks rezidansta uyuşturucu serasına baskın: 2 gözaltı

İstanbul'un Ataşehir ilçesinde kiraladıkları lüks rezidansta uyuşturucu esermek düşüncesince hususi düzenekli sera kuran 2 ad yakalandı. Zanlıların, burada yetiştirdikleri uyuşturucu maddeyi darülfünun öğrencilerine pazarladıkları ortaya çıktı.

Ataşehir’de lüks rezidansta uyuşturucu serasına baskın: 2 gözaltı
26-04-2022 11:16
Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu bap ticareti işleyen insanlara müteveccih meydana getirdiği çalışmada, kaza merkezinde toprak meydan İnönü Mahallesindeki ortak rezidansta uyuşturucu serası belirleme etti. Yürütülen soruşturmayı genişleten güvenlik ekipleri, belirlenen rezidans dairesini takının takibe aldı. hususi düzeneklerle seraya çevrilen lüks rezidansta “marihuana” adına ifade edilen uyuşturucu bap yetiştirildiği ve yetiştirilen bu maddelerin darülfünun etrafında satışı yapıldığı belirlendi. Ardından bahis konusu rezidans dairesine 21 Nisan'da dizi eylem düzenlendi. Operasyonda Ö.S.(36) ve C.Y. (37) adlı 2 kuşkulu yakalanarak gözaltına alındı.

Baskın meydana getirilen lüks rezidansta, uyuşturucu esermek düşüncesince hususi kabinlerde aydınlatma, havalandırma ve ısı arama sisteminin bulunmuş olduğu sera belirleme edildi. Bu serada 9 asıl şeklinde ve 21 baş içinde 9 kilogram 418 gr. marihuana, satışa müheyya şekilde 822 gr. marihuana, plastik kutu, herke ve çaput paketler içinde 569,7 gr. türap kubar, alıngan terazi, uyuşturucu ticaretinden elde edilmiş olduğu değerlendirilen bin 850 teklik mal uyuşturucu bap paketlemede geçer baş döndürücü sayıda poşet, uyuşturucu bap imalinde geçer vantilatör erke sistemi ısıdenetir ve öbür materyaller ele geçirildi.

Yakalanan ve ayrımsız tarihte "Uyuşturucu yahut Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" suçundan adli makamlara atıf edilen şüphelilerden C.Y. karşı adli arama hükümleri uygulandı. Kiralanan lüks rezidansta kurduğu sera ile uyuşturucu yetiştiren Ö.S. anlı şanlı kuşkulu ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sadık Kahraman
 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?