Dünya

Azerbaycan-Ermenistan sınırında gerginlik tırmandı: Azerbaycan askerleri arasında kayıplar var

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan sınırında arbede çıktığını ve rastgele dü tarafın da kayıplar verdiğini duyurdu.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında gerginlik tırmandı: Azerbaycan askerleri arasında kayıplar var
13-09-2022 10:01
Azerbaycan Savunma Bakanlığı çeşidinden meydana getirilen açıklamada, 12 Eylül gecesi, Ermeni silahlı kuvvetlerine bağlanmış birliklerin Azerbaycan-Ermenistan büyüklük sınırının Daşkesen, Kelbecer ve Laçın yönlerinde şişman kabiliyetli provakasyonlar gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, bölgedeki dağlık araziden, karanlıktan ve derelerden faydalanarak Azerbaycan Ordusu birliklerinin mevzileri ile bitirme alternatifleri arasındaki alanları ayrımlı yönlerde mayınlamaya etkin Ermeni askerlerinin belirleme edilmiş bulunduğu ve Azerbaycan askerlerinin müdahelesiyle arbede çıkmış bulunduğu kaydedildi.

Ayrıca, Başarkeçer, İstisu, Karakilise ve Gorus yerleşimleri istikametinde mevcut Ermeni silahlı kuvvetlerine bağlanmış birliklerin Daşkesen, Kelbecer ve Laçın illerindeki Azerbaycan askerlerinin mevzilerine türlü silahlar, havan topu topu toplarıyla koyu acı dibine alması kararında Azerbaycan askerleri arasında kayıpların bulunduğu ve askeri altyapıya hasar verildiği vurgulandı.

Azerbaycan Ordusunun bu yönde konuşlandırılan birimlerince, Ermeni silahlı kuvvetlerinin atış noktalarını ilzam etmek ve askeri çatışmanın genişlemesini karşılamak düşüncesince mukteza tedbirler alındığı ve Ermenistan ordusunun kayıplar verdiği tabir edildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, çıkan çatışmalardan Ermenistan'ın mesul bulunduğunu ve durumla bağlanmış kamuoyuna ek bilgelik verileceğini açıkladı.

Kamil Nadirli

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?