Dünya

BM ve ABD'den Libya'daki Şerara ve El-Fil yer yağı alanlarında üretimin başlaması çağrısı

BM Libya Özel Temsilcisi Williams ve ABD'nin Trablus Büyükelçisi ve Özel Temsilcisi Norland, Libya'daki Şerara ve El-Fil yer yağı sahalarındaki üretimin baştan başlatılması çağrısında bulundu.

BM ve ABD'den Libya'daki Şerara ve El-Fil yer yağı alanlarında üretimin başlaması çağrısı
07-03-2022 15:50
Trablus

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Stephanie Williams, Twitter hesabından icra ettiği açıklamada, ülkenin doğusundaki Şerara ve El-Fil yer yağı sahalarındaki üretimin kesintiye uğramasının topu topu Libyalıları asli dirimsel kaynaklarından yoksun bıraktığını belirtti.

Libya'daki Şerara ve El-Fil yer yağı alanlarında istihsal durduruldu

Petrol sahalarının kapatılması ve Libya'daki birtakımı çırçıplak uçuşların askıya alınmasına bağlı raporları endişeyle strateji ettiğini kaydeden Williams, mülga yer yağı sahalarının açılması ve üretimin baştan başlaması icap ettiğini anlatım etti.

Williams ayrıca, gezi özgürlüğünün asliye müşterek doğruluk olduğuna dikkati çekerek yurt genelindeki topu topu çırçıplak uçuşların baştan başlatılması icap ettiğini kaydetti.

Öte taraftan ABD'nin Trablus Büyükelçisi ve Özel Temsilcisi Richard B. Norland da Şerara ve El-Fil yer yağı sahalarındaki üretimin müşterek an önceki başlaması çağrısında bulundu.

Libya Ulusal Petrol Kurumundan (NOC) geçmiş meydana getirilen yazılmış açıklamada, Muhammed el-Beşir el-Karac liderliğindeki silahlı müşterek grubun 4 Mart'ta Şerara ve El-Fil yer yağı sahalarındaki kaba yer yağı vanalarını kapattığı anlatım edilmişti. Açıklamada, oluşan "mücbir sebep" vaziyeti zımnında bahis konusu yer yağı alanlarında üretimin durdurulduğu kaydedilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?