Sağlık

C vitamini kaynağı soğan ve sarımsak bağışıklık sistemini güçlendiriyor

C vitamini kaynağı soğan ve sarımsak bağışıklık sistemini güçlendiriyor
21-02-2022 11:16
Edirne

Trakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aydan Ercan, soğan ve sarımsağın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyledi.

Prof. Dr. Ercan, AA muhabirine, soğan ve sarımsağın C vitamini kaynağı bulunduğunu anlatım etti.

Sağlıklı hayatın kararlı ve dimdik beslenmeden geçtiğini dile getiren Ercan, göveri ve meyvelerin beslenmede ehemmiyetli görevi oynadığına özen çekti.

Pişmiş yahut jale namına tüketilebilen soğan ve sarımsağın, derneşik namına tüketilmesi tavsiyesinde mevcut Ercan, şunları kaydetti:

"Soğan ve sarımsak bizim anadan görme beslenmemizde ehemmiyetli toprak tutuyor. Bizim aşındırmak kültürümüzde soğansız ve sarımsaksız baş döndürücü az aşındırmak vardır. Salatalarda ferah fazlaca soğan kullanırız. Sarımsaklı yoğurt tüketiriz. Soğan ve sarımsak içerdikleri vitamin ve minerallerle müşterek afiyet deposudur.

Soğan, antibiyotik özelliğinden çevre sarımsak da antiseptik özelliğinden çevre bağışıklık mekanizmasını güçlendirir. Soğan ve sarımsağı derneşik namına bezdirmek afiyet açısından bizlere yarar sağlar. Bağışıklık sisteminin çelimli kılmasından çevre sağlam baş döndürücü hastalığa üzerine koruyan ayrıcalığı vardır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?