Ekonomi

ÇKS ürün güncelleme işlemleri bugünden itibaren e-Devlet üstünden yapılabilecek

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ürün güncelleme işlemleri bugünden itibaren e-Devlet üstünden yapılabilecek.

ÇKS ürün güncelleme işlemleri bugünden itibaren e-Devlet üstünden yapılabilecek
01-02-2023 11:07
Ankara

Tarım ve Orman Bakanlığından meydana getirilen mukayyet açıklamaya göre, tarımın dijitalleştirilmesine müteveccih ölçülü icraat kapsamında, ÇKS yük yenilemeleri düşüncesince 1 Ekim 2022 bakımından e-Devlet üstünden müracaat olanağı getirilmişti. Ayrıca İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine de bizzat müracaat yapılabiliyor.

Bu sürecin birlikte devamı olarak, ÇKS ürün güncelleme işlemleri de 1 Şubat'tan itibaren geçmiş defa e-Devlet Kapısından yapılabilecek. Güncelleme talepleri düşüncesince İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine bizzat de müracaatta bulunulabilecek. Ürün güncelleme başvuruları 28 Şubat'ta sona erecek.

ÇKS'nin e-Devlet entegrasyonunun geçmiş fazı bulunan yük restorasyon başvurularının e-Devlet üstünden gerçekleştirilmesi süreci, 1 Ekim 2022 bakımından yaşama geçirilmişti. Ürün güncelleme işlemlerinin de e-Devlet üstünden yapılmasına olanak verici uygulama, bu sürecin ikinci fazını oluşturuyor. Dijitalleşme ve bürokrasinin azaltılması kapsamında atılmış bu aşama sayesinde, üreticilerin iş ve vakitten artırım sağlaması hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?