Sağlık

Dr Hasan Benar: 'Kış güneşi yaşlandırıyor'

Dr Hasan Benar, cildimizi yaşlandıran en ehemmiyetli çevresel sebep dokuncalı güneş ışınları bulunduğunu belirterek, "kış güneşi yapmaz" düşüncesinin ağız ağıza hata bulunduğunu anlatım etti.

Dr Hasan Benar: 'Kış güneşi yaşlandırıyor'
11-01-2022 11:29

Dr. Hasan Benar, ilerleyici yaşla birlikte, ciltteki kollajen ve azaldığını ve bunun kararında da ciltte kırışıklar, sarkma, boğunuk vizyon neredeyse sorunlar gelişmeye başladığını hatırlatarak, cildi yaşlandıran en ehemmiyetli çevresel faktörün ise dokuncalı güneş ışınları bulunduğunu kaydetti. Kışın güneşinin de cilde dokunca verdiğini özetleyen Dr Benar, kar taneleri güneş ışınlarını cilde yüzdelik 75 neredeyse erdemli müşterek miktarda yansıtabilidiğini Bu sebeple hemen yaz mevsiminde değil, şita aylarında, başta de karlı günlerde güneşin dokuncalı ışınlarından korunmanın baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu tabir etti.

Güneş ışınlarının kez açmış bulunduğu ziyanı özetleyen Benar, "Zararlı UVA ve UVB ışınları dolayısıyla cildimize dayanaklık etmek sağlayıcı elastin ve kollajen yapısını bozuyor. Bunun sonucunda; ciltte incelme, zayıflık ve kırışık oluşuyor. Ayrıca ciltte titrem farklılıkları, temelli kahverengi ve al lekeler, baş döndürücü elan ehemmiyetli ten kanseri de gelişebiliyor. Dolayısıyla SPF 30 ve üstü müşterek ürünü, havanın güneşli yahut bulutlanmış olduğuna bakmaksızın, senenin dört mevsimi derneşik namına değerlendirmek gerekiyor. Güneşin dokuncalı ışınlarını yansıttığı düşüncesince karlı ve güneşli havalarda dulda ürününü 2 saatte müşterek denemeniz yararlı olacaktır.

Dr Hasan Benar güneşten koruyucuların fiziki ve kimyevi koruyucular edinmek neredeyse ikiye ayrıldığını belirterek, sığınma yöntemlerini şu şekilde anlattı:

"Fiziksel koruyucular ciltte müşterek kat oluşturarak, güneşin dokuncalı ışınlarını yansıtırlar. Çinko oksit ve titanyum dioksit neredeyse tabii mineraller içerirler. Etkileri, sürüldükleri anda başlar. Deriden emilimleri, alerji riskleri yoktur. Çocuklar, hamileler, hassas, akneli, rozasealı ciltler ve kimyevi malzemelerden gocunmak arzu edenler düşüncesince elan uygundur. Geniş bölgelerde kullanılabilir. Kimyasal koruyucular ise içinde gizil namına deriden emilebilen filtreler içerirler. Yüzücü, sportmen neredeyse su geçirmez müşterek alternatif talip ve ya tekrarlamayı unutabilecekler düşüncesince uygundur. Güneşle temastan 20 çağ önceki sürülmelidir. Alerjik, toksik, hormonal tesirleri olabilir. Sistemik emilimleri olabildiği düşüncesince serbest bölgelerde kullanması baş döndürücü akla yatkın değildir. Havanın boğunuk bulunduğu müşterek şita gününde güneşin ziyanı fakat yüzdelik 20 ile yüzdelik 30 oranında azalır. Şapka, güneş gözlüğü ve güneş kremleri şita mevsiminde de kesinlikle kullanılmalıdır. Kış mevsiminde göveri ve meyvelerden tahsil edilen vitamin ve minerallerin deriye enine boyuna faydalıdır. Alınan vitaminler cildi rahatlatarak, deriye temiz müşterek vizyon sağlar. Özellikle yeregeçen içinde mevcut Beta Karoten'i şita mevsimi süresince tüketmeye dikkat gösterilmelidir. Mevsim içinde yetişen göveri ve meyveleri tüketmeye dikkat gösterin. Su kaybını mâni devam etmek düşüncesince nakit tüketimini tasarruf etmek enine boyuna önemlidir. Su tüketimi şita mevsiminde azaltılmamalı, cildin rutubet dengesini kaybetmemesi açısında günde 1,5 - 2 litre su içmeyi boşlama etmeyin ! Kış aylarında dolgunca fazlaca çorba ve nebat çayı tüketebilirsiniz. E ve D vitamini düşüncesince balık ve kurutulmuş semere yiyebilirsiniz. Badem, ceviz, fındık, çam fıstığı, Antep fıstığı, kivi, rezene, ıspanak ten düşüncesince dört dörtlük E vitamini kaynaklarıdır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?