Asayiş

Evlat nöbetine 2 aile daha katıldı

Çocuklarının yıldırı örgütü PKK çalışanları çeşidinden dağa kaçırmış olduğu iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı uğrunda soy sop nöbeti markajcı ailelerin soy sop nöbeti 929'uncu gününde derin kar yağışı altında sürerken, dü ailenin daha nöbete katılım?

Evlat nöbetine 2 aile daha katıldı
19-03-2022 13:14

Çocuklarının yıldırı örgütü PKK personelleri çeşidinden kaçırmış olduğu iddiasıyla 3 Eylül 2019'da ayrımlı kentlerden Diyarbakır'a mevrut ailelerin HDP il binası uğrunda başlatmış olduğu yerleşme eylemi 929. gününde de dip kar yağışı altında bitmeme ediyor. 2012 senesinde 17 yaşlarındayken okula çıkıyorum niteleyerek müşterek daha kendisinden çav alınamayan Veysi Diri'nin babası Şehymus ile ablası Ceylan Diri nöbete katıldı.

“Annem dü kat intihara kalkıştı”

Kardeşinin 17 yaşlarındayken yıldırı örgütü PKK mensuplarınca okulda kandırılıp dağa kaçırmış olduğu tamlayan bacı Diri, “Yalvarırım sana gel. Babamın ve annemin ezcümle ailemin psikolojisi madun yukarı oldu. Hepimiz dayanak noktası alıyoruz. Annem dü kat intihar girişiminde bulundu. Ben yanındaydım, onlara dayanak noktası oldum. Ablam da bire müşterek şekilde. Yalvarırım sana neredeysen dön gel” niteleyerek seslendi.

2016 senesinde 24 yaşlarındayken üniversiteye tedbir düşüncesince gittiği kurstan müşterek daha dönmeyen ve yıldırı örgütü PKK'lılar çeşidinden güçlükle dağa kaçırılan Sadrettin Danış'ın anası Hatun Danış da eyleme katılarak oğluna çağrıda bulundu.

“Çok gençti, okula gitti ve müşterek daha da çav alamadık”

Türkçe bilmediği düşüncesince Kürtçe mütekellim ana Hatun Danış, “Biz marazlı olduk, müşterek an ilk evine gel. Okuldaydı sonraları ansız kayboldu. Biz çav alamadık. Çok gençti, okula gitti. Bir daha da çav alamadık. Hasretinden kılıç marazlı olduk. Nasıl gittiğini bilmiyorum. Biz köydeydik, o merkezde kalıyordu. Sadece istiyoruz ki evine gelsin” ifadelerini kullandı.

“Bölücüler bine bölünecektir”

Ailelerin dip kar yağışı altında nöbete alınması ve izah yapmasının arkası sıra bininci güneş düşüncesince davet cihazı işleyen Süleyman Aydın da, çocuk nöbetlerinin 929. güne girdiğini belirterek, “Yoğun kar yağışı altında çocuk nöbeti markajcı aileler kendisine sonuna derece bitmeme ediyoruz. Asla ana ve babalar kendisine yılmayacağız. Biz sonuna derece bu çocuklarımızın mücadelesine bitmeme edeceğiz. Bininci güne az kaldı, kılıç herkesten dayanak noktası istiyoruz. Bölücüler bine bölünecektir inşallah ve kılıç sonuna derece bu mücadelemize bitmeme edeceğiz” halinde konuştu.

Sedat Irmak
 

İLGİLİ HABER
Evlat nöbetindeki ailelerin direnişi 924üncü gününde Evlat nöbetindeki ailelerin direnişi 924’üncü gününde
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?