Spor

Fenerbahçe, başkanı Ali Koç ve dü oyuncusu PFDK'ye gönderme edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Kurulu; Fenerbahçe Kulübünü, başkanı Ali Koç ile becerikli Selahattin Baki'yi ve sarı-lacivertli takımın aktörleri İrfan Can Kahveci ile Mert Hakan Yandaş'ı Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) gönderme etti.

Fenerbahçe, başkanı Ali Koç ve dü oyuncusu PFDK'ye gönderme edildi
08-03-2022 20:54
İstanbul

TFF'den meydana getirilen açıklamaya gereğince kurul, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un, 6 Mart Pazar haset kulübün Twitter hesabındaki paylaşımda arazi meydan izah yoluyla sportmenliğe karşıt hareketi dolayısıyla tedbirsiz yerine PFDK'ye sevkine değişmeyen verdi.

Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile oynadığı karşılaşmada bitik ve bitik tezahürat, meydan vakaları ve Twitter hesabından paylaşımı yoluyla sportmenliğe karşıt hareketlerden ötürü da sarı-lacivertli takım, kurula gönderildi.

Sarı-lacivertli kulübün dalavere müesses üyesi Selahattin Baki'nin ise Trabzonspor maçındaki hakaretinden ötürü müdebbir yerine kurula sevki anlamında değişmeyen alındı.

Fenerbahçeli futbolculardan Mert Hakan Yandaş ayrımsız maçtaki hakareti, İrfan Can Kahveci de ayaklık dışı hareketi dolayısıyla müdebbir yerine PFDK'ye gönderildi.

Trabzonsporlu topçu Tymoteusz Puchacz, Fenerbahçe maçındaki hakareti dolayısıyla müdebbir biçimde PFDK'ye götürme edildi.

Kurul, Süper Lig takımlarından Beşiktaş, İttifak Holding Konyaspor ile Yukatel Kayserispor'u da kurula götürme sonucu aldı.

Yukatel Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, kulübün görevlileri Onur Salmaz, Zülfinaz Vural'ın da PFDK'ye sevkine değişmeyen verildi.

Spor Toto 1. Lig takımlarından Adanaspor, Kocaelispor, MKE Ankaragücü, Eyüpspor, Royal Hastanesi Bandırmaspor idarecisi Oktay Karadağ ve Beypiliç Boluspor futbolcusu Odise Roshi kurula gönderilenler ortada arazi aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?