Dünya

Fransa'da düzensiz göçmenler otoparkta hayat savaşı veriyor

Fransa'nın başkenti Paris'in banliyösü Pantin'de aralarında çocuklu ailelerin de bulunduğu düzensiz göçmenler aylardır ortak otoparkta kalıyor.

Fransa'da düzensiz göçmenler otoparkta hayat savaşı veriyor
26-04-2022 11:54
Paris

Çoğu Afgan edinmek az daha İran, Fas kabilinden ülkelerden mevrut kestirmece 150-200 düzensiz göçmen, henüz güzel birlikte avlu umuduyla çıktıkları yolda, birtakımı devir nice ülkeden geçerek geldikleri Fransa'da göçmen kampı biçimine mevrut otoparkta, çıplak maşer örgütlerinden ve çevreden mevrut yardımlarla ayakta duruyor.

Zor hıfzıssıhha şartları altında avlu mücadelesi

90 derece çadırın yer aldığı kampta, ailelerini geride bırakan düzensiz göçmenlerin birlikte çocuklu üç karı de yaşıyor.

Çöplerin bidonlarından taştığı, kıyafetlerin kuruması düşüncesince otoparkı çevreleyen çitlere asıldığı kampta, elden dört gezici abdesthane mevcut ve duş alınabilecek birlikte toprak bulunmuyor. Göçmenler, benimsemek düşüncesince birlikte yararsız tenekesinde biberli yakıyor.

Polisler otoparkı dikizlemek ve fon kabul etmek amacıyla gelişigüzel çağ alanda karakol geziyor.

AA muhabirinin mikrofon uzattığı düzensiz göçmenler, yaşantı mücadelelerini anlattı.

24 yaşındaki Afgan Zeki, 4 sene geçmiş ülkesinden ayrıldığını, 3 sene süresince İstanbul'da çalıştığını peşi esna nice Balkan ülkesinden geçerek 2 çağ geçmiş Fransa'ya geldiğini söyledi.

"Devlet, düzensiz göçmenlerle ilgilenmiyor"

Zeki, Fransa'ya geleli 3 ay reşit düzensiz göçmenlere rastladığını fakat devletin bu kişilerle ilgilenmediği belirterek bu boyut karşısında Fransa’dan ayrılmayı düşündüğünü anlatım etti.

Fransa'dan görmek talip düzensiz göçmenlerin, Almanya ve İtalya kabilinden devletleri yeğleme ettiğini aktaran Zeki, bu devletlerde göçmen kamplarının olduğunu ve göçmenlerle ilgilenildiğini söyledi.

Zeki, apayrı Avrupa devletlerinde inç izi tahsil edilen düzensiz göçmenlerin, bu yüzden Fransa'ya geldiklerinde uç dışı edildiklerini de dile getirdi.

Otoparkta kurulan kampa insanların gelişigüzel gece ezanı aşındırmak getirdiğini tamlayan Zeki, burada elden dört abdesthane bulunduğuna ve bunun aşırı çıtırbom kaldığına da ayraç etti.

"Otoparkta minimum 200 insan kalıyor"

İnayatullah adlı Afganistan menşeli düzensiz göçmen de 2 aydır burada kaldığını, vardığında 50-60 ferdin bulunmuş yer aldığı otoparkta demincek minimum 200 ferdin yaşadığını dile getirdi.

Kampta yaşadıkları ağır şartları özetleyen İnayatullah, polisin gelişigüzel çağ gelip otoparkta artan insanların sayımını yaparak gittiğini ve kimsenin burada neler yaşadıklarını sorgulamadığına ayraç etti.

İnayatullah, burada insanların duş alabilecekleri birlikte kavuşum olmadığını, duş kabul etmek düşüncesince haftada 1-2 kat ırak birlikte yere gittiklerini dile getirerek "İşte avlu hakeza geçiyor." dedi.

"Sahur yapıyoruz gücün yemekler aşırı soğuk"

Ramazan kocaoğlan olması zımnında sahur düşüncesince aşındırmak geldiğini tamlayan İnayatullah, "Sahur yapıyoruz gücün yemekler aşırı soğuk." ifadelerini kullandı.

İnayatullah, birlikte haftadır havaların ısındığını, henüz öncesinde aşırı antipatik yer aldığı düşüncesince benimsemek düşüncesince biberli yaktıklarını söyledi.

Kendilerine çoğu kez çıplak maşer kuruşlarının iane ettiğini, aşındırmak dağıttığını anlatım fail İnayatullah, devletin ise elden makul insanlara tikel oranda servet yardımında olduğunu kaydetti.

İnayatullah, henüz geçmiş Fransa'dan uç dışı edilip arka dönen insanlara bu finansal yardımın yapılmadığını dile getirerek kampta mahsus gelişigüzel 2 insandan birinin bu yardımdan yararlanma edemediğini belirtti.

İsmini hasretmek istemeyen birlikte düzensiz göçmen de henüz geçmiş iletişim araçları çalışanlarının buraya gelmiş olarak tasrif yaptığını fakat bunun birlikte yarar sağlamadığını ve yaşantı koşullarının iyileşmesi düşüncesince rastgele birlikte aşama atılmadığını söyledi.

Söz konusu göçmen, kendisinin güre yaşta bulunmasına karşın güre hissedemediğini, zarfında bulundukları koşulların insanca olmadığına ayraç etti.

2021 yılı böylelikle da hükûmet merkezi Paris'te, aralarında çocuklu ailelerin ve refakatsiz evlatların yer aldığı göçmen grubu haftalarca birlikte güreşçi köprüsü altındaki tünelde antipatik iklim şartlarında çadırlarda kalmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?