Sağlık

Göz tansiyonu akıllı lens ameliyatı olmaya engel

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Raşit Tuncel, gözünde zerrin gözcü hastalığı, menfez tansiyonu yahut görmeyi azaltabilecek müşterek hastalığın akıllı lens ameliyatı düşüncesince engel bulunduğunu söyledi.

Göz tansiyonu akıllı lens ameliyatı olmaya engel
17-01-2022 10:19

Tıpta yaşanmış bulunan gelişmeler başta delik sağlığı ile ilişik mevzularda dirim konforunu artırıyor. Halk ortada “akıllı lens” yerine aşina ve delik içerisine doldurularak uzak, benzeyen ve açıklık orta rüyet problemlerini gideren ve gözene kullanması yapan “trifokal lensler” de derece derece şimdi aşkın ad çeşidinden yeğleme ediliyor. Acıbadem Eskişehir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Raşit Tuncel, başta 45 yaşın üstündeki insanlarda muteber akıllı lens ameliyatları düşüncesince flaş zerrin bekçi ve delik tansiyonu kabilinden hastalıkların olmaması gerektiğine nazarıitibar çekti.

“Operasyon, kataraktı bulunan hastalarla da uygulanabiliyor”

Göz lensi ameliyatının kataraktı bulunan hastalara da uygulanabildiğini kail Uzm. Dr. Tuncer, “Akıllı lens ameliyatı gözene değerlendirmek istemeyen, yaşı 45'in üstünde olan, hem ırak hem benzeyen gözlüğü kullanan, gözünde aksu rahatsızlığı bulunan şahıslara uygulanabilen birlikte delik içi lens uygulaması operasyonudur. Bu operasyonu kazanmak talip şahısların gözünde delik tansiyonu, zerrin bekçi rahatsızlığı yahut gözün içinde görmeyi azaltabilecek ayrıksı rastgele birlikte çor olmaması gerekir” dedi.

Bir haftada alışılagelen yaşama dönüş

Akıllı delik lensi ameliyatı uygulaması karşı bilgiler verici Uzm. Dr. Tuncer, laflarına şu şekilde bitmeme etti:
“Bu operasyonda gözün içinde kalımlı yerine birlikte lens yerleştiriyoruz. Bu merceklerin en iyi yanı, ömür boyu kullanılması ve delik bozukluğu numarasının birlikte şimdi on paralık değişmemesi. Bunların dü odaklı ve üç odaklı olanları var. Üç odaklı bulunan delik içi mercekleri hem uzakta hem geçenlerde tıpkı zamanda bilgisayarda açıklık orta dediğimiz tahminî 60-80 santimetreye derece akıcı düşün sağlamakta ve gözene bağımlılığını ortadan kaldırıyor. Kalıcı rüyet bozukluğu bulunan hastayı, gözene bağımlılığından kurtaran birlikte otama yöntemi.”

“İki delik bire birlikte anda değil, birer gündüz arayla ameliyat ediliyor”

Operasyonun tahminî 10 zaman sürdüğünü özetleyen Dr. Tuncer, “İki delik bire birlikte anda değil, birer gündüz arayla ameliyat ediliyor. Operasyon sonrası da tahminî birlikte hafta hastanın korunması gerekiyor. Bir hafta sonraları elden alışılagelen günce yaşamına dönebiliyor” diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?