Spor

Hamza Hamzaoğlu: “Daha iyi bir Rizespor olacağımızı düşünüyorum”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Geliştirmemiz müstelzim yönlerimiz hala mevcut ancak herhangi bir devir elan iyiye gitmemiz bizi bahtiyar ediyor ve umutlandırıyor. Adana Demirspor maçının arkası sıra elan iyi bir Rizespor olacağımızı düşünüyorum” dedi.

Hamza Hamzaoğlu: “Daha iyi bir Rizespor olacağımızı düşünüyorum”
03-02-2022 21:41

Çaykur Rizespor, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında başına gelebilecek Adana Demirspor maçının hazırlıklarını Mehmet Cengiz Tesisleri'nde Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde sürdürdü.

Antrenman öncesinde gazetecilerin sorularını cevap veren Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ekipman rastgele güzeşte gündüz elan da iyiye gitmesinden mevki duyduklarını dile getirerek, “Bu cins aralar bizim düşüncesince de bir punt niteliğinde. Eksiklerimizi tamamlamak, az buçuk elan oyuncularımızla değişik antrenmanlara ağırbaşlılık hasretmek açısından ulusal aralar önemli. Hem sezonun yorgunluğunu bir nebze olsun atabilmek bununla birlikte az taraflarımızı perçinlemek düşüncesince aranın iyi geçtiğini düşünüyorum. Şimdi önümüzde bir Adana Demirspor maçı var. Adana Demirspor çelimli bir takım. İyi bir ekibe ehil ancak tığ de çelimli bir takımız artık. Bazı şeyler bundan hakeza namına oturdu. Tabii ki gelişmemiş eksiklerimiz hala var. Geliştirmemiz müstelzim yönlerimiz hala mevcut ancak rastgele gündüz elan iyiye gitmemiz bizi bahtiyar ediyor ve umutlandırıyor. Adana Demirspor maçı bu arada ile de elan iyi bir Rizespor olacağımızı düşünüyorum” dedi.

"Fernandes takıma çelim katacak"

Transferi acemi gerçekleşen Gedson Fernandes'in takıma çelim katacağını vurgulayan Hamzaoğlu, “Başkanımız beni arayıp ‘Böyle bir gestalt var, ne dersin hocam?' söylediğinde bir duraksadım önce. Yani beklenir evet mu gayrimümkün mı diyerek bir aklımdan geçirdim. Ondan sonradan elbette takımın ortamında bir yere aklımda oturtmaya çalıştım. Eğer mümkünse hakeza bir şeyin bizlere çelim katacağını düşündüğümü ilettim. Yönetimimizi de kutlama kartı ediyorum bu konuda. Gerçekten iyi bir nakil hareketi diyerek düşünüyorum. Gedson takımımıza da çelim katacaktır” ifadelerini kullandı.

"Biz buraya istifa etmeye gelmedik"

Hakkında çıkan istifa dedikodularına da karşılık sağlayan beceri eş Hamzaoğlu, “Ben de deme veremedim. Öyle bir obje yok. Biz buraya istifa etmeye gelmedik. Tabii ki işler biçimsiz gider, bizim bu takıma bir yararımız olmayacağına inanırsak istifa da ederiz. Daha önceki de faydam olmayınca yaptığım oldu. Öyle bir obje bahis konusu değil. Gerçekten pakt yönetimi ve başkanımızla baş döndürücü mevzun bir emek hasretmek içerisindeyiz. Birbirimizi anlıyoruz. Şu anne derece bizim düşüncesince rastgele obje uyumlu, sıkıntımız yok. Tabii transferde ağır olduğumuzu düşünebilirsiniz. Ama transferler böyledir. Sabır ister. Özellikle akıbet günleri elan kalabalık geçer. Bizim düşüncesince de böyle. Bu sabırla da bu emekleri sürdürüyoruz” dedi.

Eren Albayrak'ın elan önceki Çaykur Rizespor'da oynamasını ve ekibi tanımasını yarar kendisine nitelendirdiklerini dile getiren Hamzaoğlu, “Eren de bizim beğendiğimiz izleme ettiğimiz bir oyuncuydu. Daha önceki burada da oynaması iri bir avantaj. Kulübü tanıyor, Rize'yi tanıyor, halkını tanıyor, buranın hedeflerini biliyor. Onunla idman bizim ortamında keyifli, aramızda bulunduğu düşüncesince mutluyuz. Cemali orada yegâne kabil gözüküyordu gerçekte Alberk de bizim düşüncesince iyi bir alternatifti ancak Alberk'in oynayarak gelişmesini düşündüğümüz düşüncesince onu talip bir kulübe göndermeyi yeğleme ettik. İnşallah orada elan baş döndürücü müddet alır. Bizde burada Cemali ve Eren'le o alanımızı kapatıp seneye elan çelimli bir grup kendisine başlarız” ifadelerini kullandı.

"Remy'nin vaziyeti kesin değil"

Remy'nin durumunun hâlâ netleşmediğini, dümen ile görüşmelerinin bitmeme ettiğini laflarına ekleyen Hamzaoğlu, “Hem yönetimimiz görüşüyor bununla birlikte tığ kendisiyle görüşüyoruz onla da bir iki gündüz ortamında netleşecektir. Ayrılacağız mı bitmeme mı edeceğiz, ne bir obje olacak göreceğiz. O sebepten şu anda katı bir obje erişmek istemiyorum” dedi.

"Başkanın söylemleri ağız ağıza onu ilgilendirir"

Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Tahir Kıran'ın katılmış bulunduğu TV programında yargıcı Cüneyt Çakır konusunda "Cüneyt Çakır‘ı benim maçıma kimesne veremez. Versinler o pik ekibi çıkartmayacağım, 3-0 aşınmış olayım. Cüneyt Çakır Türk futbolundan çıkmalı. Başka çeşitli Türk futbolu kurtulmaz" söylemleri karşı da düşün bildirme fail Hamzaoğlu, “Başkanın söylemleri ağız ağıza onu ilgilendirir. Onun ilişkin yorum yapmam akıllıca değil. Biz ağız ağıza sahadaki işimize odaklanmış durumdayız. Benim oyuncularıma sonsuz dediğim bir obje var, maçlara çıkarken de sonsuz söylerim. Bizim hakemle, rakiple, tribünlerle, rakip taraftarlarla işimiz yok. Biz ağız ağıza zat işimize, sahada yapacağımız şeylere odaklanmalıyız. Biz bu halde sürdürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Osman Kubilay Küçükmustafa

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?