Gündem

Hem felçli hayvanlara aynı zamanda çocuklara umut oluyor

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde canlı hidrolik hortum ustası Abdulmenaf Çelik, arkadaşının atölyesinde meydana getirdiği yürüteçlerle 400'den ortak tomar felçli hayvana umut oldu. Çelik, bu yürüteçlerden ayrımsız sürede ortak aşırı Serabral Palsi hastası çocuk düşüncesi

Hem felçli hayvanlara aynı zamanda çocuklara umut oluyor
09-02-2022 13:00

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde canlı ve hususi birlikte şirkette hidrolik hortum ustası şekilde etkin Abdulmenaf Çelik, içtimai medyada görmüş bulunduğu birlikte derneğin ilanı dair çıkmaz hayvanları düşüncesince abla yardımında bulundu. Bu yardımın dair Çelik'e vasıl topluluk yetkilileri, torna ve pınar kullanabildiğinden gereksinim duyan sakat hayvanlar düşüncesince örümce yapmasını istedi. Yapabileceği birlikte bilinçlilik bulunduğunu görür görmez kolları sıvayan Çelik, içtimai iletişim araçları üstünden namına vasıl hayvan malikleri düşüncesince örümce hazırlamaya başladı. Malzemeleri realizasyon fail ve arkadaşının atölyesinde çalışmalarını yürüten Çelik, bu güne denli 400'den birlikte tomar sakat hayvana örümce yaparak onlara umut oldu. Çelik yalnızca hayvanlar düşüncesince değil, bire birlikte sürede birlikte aşırı Serabral Palsi hastası çocuğa da örümce yaptı. İyilik yapmanın insanoğlunun güvenlik kemeri bulunduğunu aktaran Çelik, sakat hayvanlar ve çocuklar düşüncesince çalışmalarını maddesel birlikte beklentisi yapılmaksızın sürdüreceğini söyledi.

"Bunları muktedir olmak düşüncesince birlikte arkadaşımın atölyesini kullanıyorum"

Sosyal iletişim araçları hesabında gezinirken 'Sokak hayvanlarını bakmak lazım misiniz?' diyerek birlikte paylaşıma bedel geldiğini tamlayan Abdulmenaf Çelik, "O paylaşıma aldırmaz kalmayarak oradaki hayvanlar düşüncesince muhtemelen oranda abla bağışında bulundum. Sonra bağışta bulunduğum topluluk yöneticileri bana ulaştılar, Gebze'de bu bölgede eksikleri bulunduğunu söylediler. Beni birlikte gruba eklediler, telefonlarımızı birbirimize verince benim paylaştığım birlikte hikayeye bedel geldiler. Torna, pınar kullandığımı görür görmez ‘Bizim örümce gereksinimlerimiz var, hakeza birlikte emek vermek yapabilir misin?' dediklerinde ego de kendilerinden kip istedim. Bana birlikte kip gönderdiler. Yapabileceğim birlikte bilinçlilik bulunduğunu görür görmez bu biçimde hazırlamaya başladım. Atölyemde mukteza donatı olmadığı için bunları muktedir olmak düşüncesince birlikte arkadaşımın atölyesini kullanıyorum. Hazırlık yapmış olup doğrudan atölyeye geliyorum. Burada da tekerleklerin, cıvatalarını montajlarını yapıyorum, hayvanların şen edebilmeleri düşüncesince anne kucağı yapıyorum. Dikiş makinasında dikip, elan sonradan kargoya vererek kullanıcılara gönderiyorum" dedi.

"Türkiye'nin rastgele birlikte kısmına gönderdim"

Sadece pisik ve köpeklere değil, rastgele birlikte muhtelif hayvana ayrıca sakat çocuklara güçlü örümce yaptığını vurgulayan Çelik, "Şu an toplamda 400'ün üstünde yaptığımız örümce malikine tasdik edildi. Türkiye'nin rastgele birlikte kısmına gönderdim, kişi memleketim bulunan Ağrı'ya güçlü gönderdim. Serabral Palsi hastası çocuklarımız var. Bizim yaptığımız emek harcamaları insanoğlu paylaşınca sakat bireylerin aileleri de bizlere ulaşmaya başladı. ‘Bizim bu cins çocuklarımız var, bizlere de bu mevzuda asistan muhtemel misin?' diyerek dönüşler olunca bunu önleyen birlikte firmayla tanıştık. Bu firmadan 5 parça aygıt alarak sakat kardeşlerimize armağan ettik. Bunu gene hayırsever insanların destekleriyle yaptık. Tabii ki çocuklarımızla ait çalışmalarımız olacak, inşallah onların da hayatlarını kolaylaştırmak düşüncesince elimizden mevrut gayreti göstereceğiz. Burada gaye tamamı canlıların dünyasına dokunabilmek. Sadece kedi, kapik değil, tamamı canlılara ihtiyacımız var. Hayvanların bizim hayat sahamızda bölgeleri var" diyerek konuştu.

"Bu insancasına birlikte görev, ego hale hakeza bakıyorum"

Deprem branşında yaşadıklarının altını çizen Çelik, "Arama istirdat köpeklerinin ne denli dobra işler yaptığına şahidiz, birlikte insanoğlunun yaşamını kurtardığına şahidiz. Bunu tamamı sarsıntı bölgelerinde yaşadık. Ben de birlikte hayvandan korkabiliyordum. Mesela köpekten korkuyordum ancak ona katiyen dokunca vermiyordum. Bir hayvanı sevmiyorsunuz diyerek ona dokunca vermeniz akıllıca değil, ahlaki de değil, insancasına de değil. Bu nedenden dolayı rastgele birlikte insanoğlunun yapması gereken, insancasına bulunan bilinçlilik bu hayvanlara acıma göstermesidir. Peygamber efendimiz güçlü birlikte pisik hırkası dair yatmış bulunduğu devir pisik tasalı olmasın diyerek hırkasını kesmiş. Bu insancasına birlikte görev, ego hale hakeza bakıyorum" biçiminde konuştu.

"Herhangi birlikte tecim gözetmeden yapıyoruz"

Hayvanların gövde anatomileri değişik bulunduğu düşüncesince yürüteçlerin de hayvanların boyutuna uyarınca yapılması icap ettiğini tabir fail Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Ben sokakta iyesiz bulunan birlikte hayvana örümce yapmıyorum. Çünkü örümce yaptığımız hayvanın sahipli olması gerekiyor. Sökülüp takılan birlikte bilinçlilik bulunduğu düşüncesince hikmet otama denli görmek mümkündür bunu. Belli yıllarda sökülüp, takılması gerekiyor. Malzemeleri hayvanların gövde ölçülerine uyarınca realizasyon ediyoruz. Getirip burada montajlarını yapmış olup ailelere gönderiyoruz. Bunu yaparken de rastgele birlikte tecim gözetmeden yapıyoruz. İnsanlar bunların maliyetlerini karşılıyor, bizlere gönderiyorlar. Biz de bu yürüteçleri kendilerine iletiyoruz. Bazı ailelerin bunu karşılayacak hali olmuyor. Kendi çevremden ve ya içtimai medyadaki insanların destekleriyle birlikte şeyler hazırlamaya çalışıyoruz"

"Merhametin dünyayı ayakta tuttuğuna inanıyorum"

Yürüteç yapmanın derinlemesine müddet düzlük ve iş talip birlikte iş olduğuna nazarıitibar çekici Çelik, "Bunu tecim gayeli yapsanız bu denli aşkla yapamazsınız. Çünkü aşırı birlikte tomar devir harcıyorsunuz. Yapımına ayrı uğraşıyorsunuz, kargosuyla ayrı ulaşıyorsunuz, mesajlara yanıt vermeyle ayrı uğraşıyorsunuz. Bu dil işi. Ben Dilovası'nda yaşıyorum, ilçemi dost birlikte bireyim ve Dilovası'nın elleme şeylerle anılması düşüncesince elimden mevrut gayreti gösteriyorum. Ben merhametin dünyayı ayakta tuttuğuna inanıyorum, 'İyilik de insanoğlunun güvenlik kemeridir' diyorum. Bunu çocuklarımıza aşılamamız gerekiyor" laflarına ekledi.

Mustafa Uslu - Mert Gürenç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?