Dünya

Hırvatistan Devlet Başkanı Milanoviç: “Zagreb’de düşen İHA Ukrayna’dan gönderildi”

Hırvatistan Devlet Başkanı Zoran Milanoviç, Ukrayna üstünden topraklarına müşterek insansız iklim aracının girdiğini ve bu iklim aracının Zagreb civarlarında düştüğünü açıkladı.

Hırvatistan Devlet Başkanı Milanoviç: “Zagreb’de düşen İHA Ukrayna’dan gönderildi”
11-03-2022 18:01

Rusya'nın Ukrayna operasyonu dolayısıyla Polonya, Moldova, Slovakya ve Romanya kadar Ukrayna'ya yandaki devletlerde rahatsızlık yaşanırken Ukrayna'ya sınırı namevcut Hırvatistan'dan tez ortaya atıldı. Hırvatistan Devlet Başkanı Zoran Milanoviç, Ukrayna toprakları üstünden havalanan müşterek insansız iklim aracının NATO üyesi Macaristan üstünden özlük topraklarına ulaştığını söyledi. Milanoviç, “Şuan bilinen, Ukrayna topraklarından mevrut İHA'nın yakıtı bitince Zagreb'e düştüğüdür. Nasıl müşterek şuurluluk bulunduğunu biliyoruz. Macaristan üstünde 40 dakikadan çok uçtu ve Hırvat iklim bölgesinde 7 dakikadan az kaldı. Bu ağırbaşlı müşterek olay. Gerçekler ortaya çıkacak. Eski tip müşterek uçağın NATO üyesi devletler üstünde havada 1 saatten çok kalması kesinlikle belkili olabilir da kimesne bunu ayırt etmez?” ifadelerini kullandı. Milanoviç başkaca insansız iklim ara bulucu ile alakadar araştırmaların sürdüğünü, Hırvatistan askeri uzmanlarının da soruşturmaya karışma bulunduğunu aktardı.

Hırvatistan Başbakanı Andrey Plenkoviç özlük topraklarına düşen insansız iklim aracının Rusya'ya ilişik bulunduğunu tez etti. Öte yandan, Hırvatistan basını ise düşen dronun Sovyet inşası müşterek Tu-141 tipi sezinleme ara bulucu olabileceğini aktardı.

Erhan Altıparmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?