Dünya

Hollanda Başbakanı Rutte: Erdoğan'ın Moskova ile Kiev arasındaki arabuluculukta hususi görevi var

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ile Ukrayna arasındaki arabuluculuk dair hususi görevi bulunduğunu söyledi.

Hollanda Başbakanı Rutte: Erdoğan'ın Moskova ile Kiev arasındaki arabuluculukta hususi görevi var
22-04-2022 20:22
Rotterdam

Rutte, hükûmet sonrası düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, biraz hafta geçmiş Türkiye'ye meydana getirdiği ziyaretin devamı kendisine Erdoğan ile ahit telefon görüşmesi yapmayı planladığını belirterek, "Kendisinin Moskova ile Kiev ortada arabuluculuk dair hususi görevi var. Bunu işleyen biraz Batı dışı ittifaklarımızdan biridir. Diğerleri İsrail'den Naftali Bennett ve Hindistan'dan Narendra Modi. Türkiye'yi hususi kılan, Rus saldırganlığını başkalarının bilakis hakkıyla kınamış olmasıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte ile telefonda görüştü

Rutte, Erdoğan ile meydana getirdiği müzakere sonrası ise içtimai iletişim araçları hesabından, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna'daki sonuç gelişmeler ve Türkiye'nin Ukrayna ile Rusya ortada arabuluculuk mevzusundaki kararlılığı karşı konuştum." paylaşımında bulundu.

Hollanda'nın, Ukrayna'ya desteğini elan da teksif etmek düşüncesince ortakları ve müttefikleri ile daima diyalog şeklinde olduklarını bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?