Gündem

Hudut kartallarından dosta güven düşmana korku

Türkiye'de 2 küme komutanıyla beraberce en aşkın şehidin verildiği askeri bütünlük bulunan Dağlıca Hudut Taburu; kermen üzere binası, sonuç teknolojik tabanca ve ekipmanların yanı esna etrafında kurulan üs bölgeleriyle bundan sonra teröristlere dem aldırtmıyor.

Hudut kartallarından dosta güven düşmana korku
08-12-2021 10:29
Bir vakitler teröristlerin gruplar biçiminde intikal icra ettiği Dağlıca bölgesi, düzenlenen değerli operasyonlar kararı en emniyetli günlerini yaşıyor. Geçmiş zamanlarda binlerce teröristin toplantı düşüncesince müşterek araya geldiği Oramar Dağı özellikle kazanmak kıl payı Gevena Kurki, Şikefte ve Keri Tepe kıl payı bilgili bölgelerdeki üs yerleri yardımıyla bundan sonra sınırda kuş uçurtulmuyor. Teröristlerin Türkiye'ye intikal güzergâhlarını kapatan son kartalları, yaz şita demeden vazifesini hesabına getiriyor.

" Eller sak gözler sınırda"

Dik yamaçlı dağların ortada kurulan ve sonsuz insansız iklim araçlarının fariza almış olduğu Dağlıca Taburu ve çevresindeki egemen noktalara kurulan üs bölgeleri, teknolojik tabanca ve ekipmanlarla korunuyor. Tüm yıldırı örgütlerine gönül rahatlığı Türk milletinin sevgisi, itimatı ve duasından almış olduğu çelim ve 'ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışıyla vazifesini önleyen son kartalları, sonsuz elleri tetikte, gözleri sınırda bekliyor. Her devir göreve anık bulunan son kartalları, telsizden meydana getirilen ‘tatbikat' anonsuyla çelimsiz müddette hedefleri biberli dibine aldı. Tatbikat gereği meydana getirilen füze saldırısına alelacele makineli tüfek tüfek tüfekler ve ciddi silahlarla yanıt verici Dağlıca kahramanları, belirlenen maksadı namevcut etti. Sınırın sakıncasız ellerde bulunduğunu bitirdikleri tatbikatla yayınlayan kahramanlar, bundan sonra sınırda kuş uçurtmuyor.

"40 güneş süresince dü küme komutanı martir oldu"

Şehit Kurmay Yarbay İlker Çelikcan Hudut Tabur Merkezi ismi maruz Dağlıca Taburu, eskiden verdiği şehitlerle Türkiye'nin gündemine gelmişti. Bugüne derece 32 martir verici tabur, Irak'ın kuzeyinde mevcut Avaşin-Basyan bölgesindeki teröristlerin ülkeye geçişi uğrunda taraça rolü görüyor. 7 Eylül 2015 Dağlıca saldırısı adına kayıtlara güzeşte çıyan saldırıda, Dağlıca-Yüksekova karayolunun ulaşıma açılması öze düzenlenen operasyonda, PKK'lı teröristlerce defa kenarına yerleştirilen el inşası patlayıcıların patlatılması ve kurulan pusu kararı 16 er martir düşmüştü. Şehit sakıt askerler ortada arazi düzlük ve teröristlerle levent boylu müddet çatışan Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan'ın ismi da bundan sonra taburda yaşatılıyor.

17 Ekim 2015 tarihinde ise bitmeme fail operasyonlarda PKK'lı teröristlerle çıkan arbedede Yarbay İlker Çelikcan'ın hesabına tayin edilen Yarbay İhsan Ejdar, beraberindeki dü astsubayla baş başa martir düşmüştü. Dağlıca Taburu'nun en aşkın martir verdiği ikinci çıyan hamle ise 21 Ekim 2007 tarihinde yaşandı. Irak'ın kuzeyinden sınırı güzeşte kısaca 150-200 şahsiyet teröristin saldırısı kararı 12 er martir düşerken, meydana getirilen izleme kararı onlarca yıldırıcı ise nötr bir duruma getirilmişti.

Hudut kartalları, ASELSAN çeşidinden imal edilen yerel ve ulusal silahlar ile teknolojiden faydalanarak 7 güneş 24 bugün esasıyla fariza yapıyor. Kaleyi eğilimli tabur, bünyesindeki askerlere değme çeşitli toplumsal ve sportif imkanları da sunuyor. Teröristlerin iklim topraklarına geçişlerinin engellenmesi düşüncesince vazifesini sürdüren son kartalları, bitirdikleri tatbikatlarla da menfez dolduruyor.

Mehmet Salih Akkuş - Yılmaz Sönmez
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?