Spor

İlhan Palut: “Biz kazanan takım alışkanlığına tekrar geri dönmek istiyoruz”

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Medipol Başakşehir maçının peşi sıra meydana getirdiği açıklamada, “Başakşehir ekibi topa bizlerden elan aşırı ehil oldu. Bu da bizim dakika düşüncesince onları karşılamada uyguladığımız stratejinin ortak sonucuydu. Çünkü bekle

İlhan Palut: “Biz kazanan takım alışkanlığına tekrar geri dönmek istiyoruz”
16-08-2022 04:03

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Medipol Başakşehir ile Konyaspor'un gönül rahatlığı karşıya geldiği savaş 0-0 beraberlikle sonuçlandı. Karşılaşmanın peşi sıra matbuat mensuplarına açıklamalarda mevcut Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, “İki takımın da Avrupa maçlarından sonraları oynadığı ortak karşılaşmaydı. Başakşehir dolaşma atladı, onları tekrar kutlama kartı ediyorum. Biz yorgunluğun hesabına ortak de aldığımız çirkin sonucun maneviyat bozukluğunu üzerimizden atmaya fiilen pik çıktık. Evet pik baktığımız devir değme ne denli nötr sahada oynamışsak da esasen ortak iç meydan karşılaşmasıydı bu. Ben istatistiklere de baktım. Rakip ukubet bölgesinde topla buluşma, şut rakamları ve benzerleri paralellik yayınlayan ortak yarışma oldu. Sadece Başakşehir ekibi topa bizlerden henüz aşırı ehil oldu. Bu da bizim bugün düşüncesince onları karşılamada uyguladığımız stratejinin ortak sonucuydu. Çünkü bekleyip toplar kazanıp ferde onlardayken intikal şansları kovaladık. Top bizdeyken filhakika oyunumuzu oynamaya çalıştık. Dönem devre kılıç yanıt verdik. Pozisyonlara da baktığınız devir filhakika natürel akıbet adına hasıl ortak karşılaşmaydı. Ligde dü karşılaşma oynadık Avrupa Kupası'nı bundan sonraları ortak tarafa bırakmamız lazım. İkisinde de gol atamadık, gol yemedik ve kazanamadık. Biz kazanan takım alışkanlığına tekrar geri dönmek istiyoruz. Benim özlük hissiyatım, bugün oyuncularım aşırı dobra savaş etti. Ama henüz dobra olmalıyız, henüz aşırı akış yapmalıyız ve henüz aşırı düzeltmek düşüncesince oynamalıyız” ifadelerini kullandı.

“Ben banko takımın kuru ekibini kurmaya çalışacağım”

Oyuncuların performansı ve doğacak süreçteki kol yapılanması kendisince da bilgiler verici Palut, “Ben banko takımın kuru ekibini kurmaya çalışacağım. Ama burada oyuncuların yanıtı aşırı önemli. Bazı oyuncular ısrarla ‘hayır ego 11'de dingildemek istemiyorum' derse, benim de meydana getirecek ortak şeyim kalmaz. Yeni arayışlara doğrulmak durumunda kalırım. Ama tek oyuncuma güvenimi yitirmiş değilim. Şu anda derin karşılaşma temposunun getirdiği mükemmel istenilmeyen performanslar alıyorum. Rahat fikstüre geçtiğimiz devir bu sürerse, kötüde de denge akla yatkın ortak nesne değil. Geçen yıl dobra ortak denge vardı fakat işler istediğim kabilinden gitmezse birtakımı oyuncuların performansları yönünde elbette ki değişikliklere gideceğim. Bu aba altından kazık belirtmek değil. Bu futbolun doğası. Çünkü gözleyen oyuncular şurası görecek; ya eş dobra oynamıyor, ‘o devir ego bozukluk buradayım. Bana niçin talih gelmiyor.' Bu yarışı da çalışkan tutmam lazım. İnşallah hepsi muhtemel performansını gösterir” halinde konuştu.

Şevket Can Çikot - Abdullah Güçlü - Oğulcan Öner

İLGİLİ HABER
Erdinç Sözer: “İstediğimiz kararı alamadık, bunu hakeza onama etmemiz gerekir” Erdinç Sözer: “İstediğimiz kararı alamadık, bunu hakeza onama etmemiz gerekir”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?