Dünya

İngiltere’den Rusya Doğrudan Yatırım Fonu'na yaptırım

İngiltere, Ukrayna'ya müteveccih saldırıları dolayısıyla Rusya Doğrudan Yatırım Fonu'na ve fonun CEO'su Kirill Dmitriev'e müeyyide sonucu aldı.

İngiltere’den Rusya Doğrudan Yatırım Fonu'na yaptırım
02-03-2022 00:08

Rusya'nın Ukrayna'ya başlatmış olduğu askeri harekatın arkası sıra İngiltere, Rus bankalarına ve ülkenin kalkınma fonlarına servet dondurmasını havi henüz aşkın müeyyide uygulayacağını açıkladı. İngiltere, Rusya'da faziletli nema yayınlayan sektörlere kapital arz etmek düşüncesince düşünülmüş müşterek akçasal yapılış bulunan Rusya Doğrudan Yatırım Fonu'na erinç servet dondurması uygulayacağını duyurarak, fonun CEO'su Kirill Dmitriev'in de varlıklarını donduracağını söyledi.

Rus bankalarına servet dondurması

Hazine Bakanlığının en sonuç yayınladığı bildiriye göre, İngiltere'nin Rusya'ya erinç henüz aşkın baskıcı konuşu tedbir almış olduğu belirtildi. Bildiride, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali üzerine, Rusya Federasyonu Merkez Bankası'nın (CBR) ecnebi rezervlerini indirmek ve döviz işlemlerine duhul yeteneğinin azaltılması düşüncesince Amerika ve Avrupa Birliği (AB) ile değişmeyen alındığı belirtildi. Açıklamada, "Birleşik Krallık Hükümeti, asıl yahut hukuksal kişilerinin CBR, Rusya Ulusal Varlık Fonu ve Rusya Federasyonu Maliye Bakanlığı ile ilişik akçasal işlemlerde bulunmasını zecrî kısıtlamaları yürürlüğe bırakmak düşüncesince lazım kâffesi adımları hemen atacaktır" denildi.

Daha geçmiş Rusya'ya erinç tahsil edilen önlemleri ve yaptırımları duyuran İngiltere hükümeti, Rus bankalarının varlıklarını dondurarak Rus bankalarının İngiliz sterlinine erişmesini önleme, elektronik, uz iletişim ve havacılık sektörlerinde yukarı düzem ve eleştiri uran takım ihracatının yasaklanması kabilinden yaptırımlar uygulanacağını açıklamıştı. Hükümet, İngiltere'nin Rusya'ya erinç şimdiye denli uyguladığı en çelimli konuşu müeyyide paketi ile Rusya üstünde tahripkâr neticeler oluşacağını bildirmişti.

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?