Gündem

İstanbul’da metrelerce yükseklikteki cam zemin üzerinde adrenalin dolu yürüyüş

İstanbul'da 200 metre yükseklikte cam zeminde dolaşma deneyimi sunan ilerleyiş terası açıldı. Teras, 360 adım İstanbul manzarası ile görsel ziyafet sunarken, ziyaretçilere ise afiyet dolu anlamış olur yaşatıyor.

İstanbul’da metrelerce yükseklikteki cam zemin üzerinde adrenalin dolu yürüyüş
19-02-2022 13:46

İstanbul'da 200 metre yükseklikte cam zeminde volta deneyimi sunan ilerleyiş terası açıldı. Teras, 360 aşama İstanbul manzarası ile görsel ziyafet sunuyor. Cam zeminde birtakım ziyaretçiler evvel adımı atmakta zorlanırken birileri ise yere bakmadan yürüyor. Havada yürüyormuş hissi sağlayan zeminde İstanbul'un nice noktası da görünüyor.

Özellikle İstanbul'un köprüleri, Çamlıca Kulesi, Tarihi Yarımada ve Adalar manzarası, tün ezanı saatlerinde kentin ışıklarıyla birleşiyor. Ortaya büyüleyici müşterek dekor çıkarken, cam balkon İstanbul manzarasını 360 derecelik okunabilen müşterek açıyla strateji şansı sunuyor. Teras, ecnebi turistlerin de beğenisini çekiyor.

Anadolu yakasında mevcut müşterek AVM'nin en fevk katında arazi meydan teras, 3 metre derinliği, 27 metre uzunluğu ve 200 metre yüksekliği ile Avrupa'nın en derinliğine cam balkonlarından bir tanesi olma niteliği taşıyor.

“360 aşama İstanbul manzaramız var”

Seyir terası hakkın bilim sağlayan Entertainment Eğlence Genel Müdürü Gülnur İnkaya, “Mekanımız kısaca üç hafta ilkin açıldı. İki ayrı kattan oluşuyor. Şu anda yerden 200 metre yükseklikte duruyoruz fakat çokluk düzeyinden 300 metre yükseklikteyiz. En ehemmiyetli özelliğimiz ise cam terasımız. Avrupa'da tek apayrı örneği yok. Dünyada da stratejik yerlerde mevcut. 27 metre boyunda ve 3 metre derinliğinde müşterek cam balkon burası. Yükseklik korkusu olanlar düşüncesince enikonu adrenalin hamile müşterek mekan. Cam terasın üzerinde raks deneyimleyen ziyaretçilerimizde oluyor. Her dü katımızda da 360 aşama İstanbul manzaramız var. Çamlıca, Adalar, Finanskent, zamanı yarımada, geçit köprülerine bilgili müşterek manzaraya sahip” halinde konuştu.

“İstanbul'un müşterek ikonu biçimine bildirmek istiyoruz”

Cam terasın ziyaretçiler kabilinden enikonu dikkat gördüğünü vurgulayan İnkaya, “Buranın dünya içi ve dünya dışından mevrut misafirler düşüncesince gelinmesi müstelzim arazi olmasını istiyoruz. İstanbul'un müşterek ikonu biçimine bildirmek istiyoruz. Korkan aşırı oluyor, başkaca aşama atmakta zorlananlar oluyor. Sosyal medyaya paylaşımda mevcut olmak düşüncesince buna katlanıyorlar” ifadelerini kullandı.

“İstanbul ayaklarımızın altında”

Cam balkon üzerinde evvel kat yürüdüğünü anlatım fail müşterek vatandaş, “Bu duyguyu tanım eylemek zor. İstanbul ayaklarımızın altında. Herkese referans ediyorum. İlk sürede giriş dönmesi yapıyor fakat ondan sonra alışılıyor" dedi.

Yükseklik korkusu bulunmasına karşın cam balkon üzerinde yürüdüklerini tamlayan müşterek öteki vatandaş, “Bir müddet sonradan insanoğlu alışıyor. Ben aşırı beğendim” dedi.

İsmail Coşkun - Uğur Çetin
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?