Gündem

Kelebek hastası Büşra günlüklerini kitap haline getirdi

Kahramanmaraş'ta Epidermolysis Büllosa (kelebek hastalığı) ile savaşım fail Büşra Özay, kendisi üzere ayrımsız hastalığa erbap olanların kelimesiz çığlıklarını ulaştırmak düşüncesince kitap çıkardı.

Kelebek hastası Büşra günlüklerini kitap haline getirdi
18-09-2022 14:02

Onikişubat ilçesi Binevler Mahallesi'nde canlı 26 yaşındaki Büşra Özay, kelebek rahatsızlığı ile savaşım ederken kendisi kabil bu hastalığa yakalananlara ortak umut, ortak çelim olsun sanarak günlüğünü "Ben Dünyadayken" ünlü kitap haline getirdi. Çok mütekait ortak yaşamının bulunduğunu kail Özay, "Bizim derimizde ortak kelebek derece hassas. Derimiz baş döndürücü bedava ortak biçimde yaralanabiliyor, soyulabiliyor. Çok dayanıklı ortak yaşantımız var. Çok tetik olmamız gerekiyor. Sürtünmede, kaşınmada soyularak belirgin çıban oluşuyor. Vücudumuzun az daha yüzdelik 90'ını havi yaralara sahibiz. Bu yaralarla temelli ezanı pansuman oluyorum. Zorlu ortak sahn ve beslenmede bile ağırlık çekiyoruz. Bu süreçleri ekmek baş döndürücü mütekait oluyordu. Psikolojim baş döndürücü bozulmuştu. Daha sonra ortak günlük tutmaya başlamıştım. Günlük benim dostum olmuştu. Hayatımı, yaşadıklarımı anlatıyordum. Günlüğümü kitaba dönüştürmeye değişmeyen verdim" dedi.

Amacının özlük kabil bire ortak hastalığa eş kelebeklerin kelimesiz çığlıklarını duyurabilmek bulunduğunu kail Özay, "Günlüğümü bu biçimde kitaba dönüştürdüm. Kitabım baskı ve baş döndürücü mutluyum inşallah baş döndürücü okunur. Kitabımda aileme ve benim kabil bire ortak acıyı paylaşan tamamı kelebeklere hitaben sanarak de yazmıştım. Hepimiz düşüncesince ortak umut, ortak çelim olsun istedim. Umarım anca olur. Bir şeyleri başarmanın duygusu baş döndürücü güzel. Elinden ortak obje gelmemesi baş döndürücü zordu. Bu sebepten baş döndürücü heyecanlıyım ve önce kere ortak şeyler kazanmış kabil hissediyorum. Kitapta hayatımı anlatıyorum ve günlük namına yazmıştım. Doğduğum vakitten buyana derece yaşadıklarımı anlattım. Umarım kitap nice insana ulaşır ve nice isim sesimizi duyar. Bu rahatsızlığı etibba fark tanımıyor, ahali tanımıyor. Bizler bundan dolayı baş döndürücü teessürat yaşıyoruz. Bu sebepten kitabımın da hastalığımızın da duyulmasını baş döndürücü istiyorum" dedi.

Fazilet Çomruk

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?