Gündem

Konya'da "28 Şubat Postmodern Darbesi ve Kadın Hakları" konferansı yapıldı

28 Şubat talebe Derneği Genel Başkanı Emine İlyas: "Yaşadığımız acıların telafisi gibi değil lakin yapılabilecek ne var ise güreşçi köprüsü olma amacında çalışmalarımıza bitmeme ediyoruz." dedi.

Konya'da
03-03-2022 22:30
Konya

Konya'da, "28 Şubat Postmodern Darbesi ve Kadın Hakları" konferansı gerçekleştirildi.

Uluslararası Hukuk Öğrencileri Topluluğunca Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinde planlı konferansta, postmodern vuruş süreci, hukuki, sosyolojik ve hesaplı açılardan değerlendirildi.

28 Şubat talebe Derneği Genel Başkanı Emine İlyas, senelerdir ellerinden tahsil edilen hakların iadesi düşüncesince uğraş ettikleri söyledi.

İlyas, 28 Şubat sürecinde menfaatlerini savunacak müşterek avukat fark bulamadıklarını belirterek şunları kaydetti:

"2010'da başörtüsü yasağı kalktıktan sonra, sindirilmiş, bastırılmış insanoğlu yerine üniversitelere art döndük. 28 Şubat'ı canlı kıygın ve mazlum bayanların resmi müşterek yapı altında hakkını arayabilmesi düşüncesince derneğimizi kurduk. Ülke genelinde o devri canlı şahısların tespitini yaptık ve doğruluk iadeleri düşüncesince icraat yaptık. Çalışmalarımız yüzdelik 90 evresinde tamamlandı. Yaşadığımız acıların telafisi muhtemel değil gücün yapılabilecek ne var ise güreşçi köprüsü olma uğrunda çalışmalarımıza bitmeme ediyoruz."

"15 Temmuz'un esas atma töreni 28 Şubat’tır"

Kamu Denetçisi Sadettin Kalkan, 28 Şubat'ın bayağı müşterek postmodern vuruş üzere tanımlandığını fakat 15 Temmuz derece cüretkar olmasa da anayasal düzeni ve seçme hükümeti ortadan kaldırmaya müteveccih müşterek başkaldırı bulunduğunu dile getirdi.

28 Şubat ile başlamış olan süreçte planlı politikalarla muhafazakarların FETÖ'ye yaklaşmaya zorlandığını vurgulayan Kalkan, "Kuran kursları ve önder hatiplerin itidalli kısımları kapatıldı. Lise mezunlarının üniversiteye gitmesinin önü kesildiği düşüncesince mektepli kalmadı. Sanki bâtın müşterek tedarik gerçekleştirildi. 28 Şubat'ı elden zat çerçevesinde gitmek yanlıştır. 15 Temmuz'un esas atma töreni 28 Şubat’tır. O devir esas atıldı ve sonra da binası mensur edildi." ifadelerini kullandı.

Konferansta, Emekli Yargıtay Ceza Hakimi Engin Şafak, Prof. Dr. Ömer Karahan ve Prof. Dr. Mustafa Acar da müzakere yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?