Spor

Kürek sporunun alıştırma merkezi: Gazihan Dede Su Sporları Merkezi

Büyük takımların dinlenme kampı merkezi biçimine mevrut Adıyaman'daki Gazihan Dede Su Sporları Merkezi, kürek sporcularının merakını topluyor.

Kürek sporunun alıştırma merkezi: Gazihan Dede Su Sporları Merkezi
19-01-2023 13:07
Adıyaman

Atatürk Barajı Gölü'nde toprak meydan tesis, sporcuların dingin su üstünde tahminî 17 kilometrelik idman yapacağı kulvarla dikkati çekiyor. Tesis içerisinde ise 25 sporcunun konaklama, korunma ve tagaddi kabil ihtiyacının karşılanabildiği olanaklar tanınıyor.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Gazihan Dede Su Sporları Merkezi'nin kürek topluluğu kabilinden derin özen gördüğünü söyledi.

Tesisin antrenmanlarda sporcuların merakını kazandığını aktaran Ertürk, şunları kaydetti:

"Suyun dağların ortada alçakta kalması haysiyetiyle banko su dengeyi bozmuyor. 17 kilometrelik arızasız müşterek idman yapılabilecek meydan var. Bu, bizim programımızda ağır müşterek gereksinim. Öyle ki hakeza müşterek toprak anımsamak aşırı zor. Bizim sporumuzda dalganın tesiri aşırı büyük, bu kasılma kürek sporu düşüncesince cennet."

Gazihan Dede Su Sporları Merkezi'nin arsıulusal dinlenme kampı merkezi durumuna bildirmek düşüncesince efor gösterdiklerini tamlayan Ertürk, "Bizim misyonumuz burayı ülke içre ve ülke dışındaki eksiksiz takımların dinlenme kampı merkezi durumuna getirmek. Buraya ağır müşterek spor turizmi çekebilmek ve arsıulusal müsabakalara sporcuların hazırlanmasını sağlamak. Bunun düşüncesince ağır adımlar attık derinliğine aralık maraton yarışı koyduk, değme sene katlanarak bitmeme edecektir. Maraton yarışları düşüncesince muhtelif yatırımlarımız mevcut toy teknelerimiz var. " sanarak konuştu.

Kamp şartlarının sporcular üstündeki etkilerini dile getiren Ertürk, "Burada meydana getirilen kampların arkası sıra sporcularımızın dobra başarım gösterdiğini gözlemliyoruz. Burada dinlenme kampı yapan, antrenmanlarını bitmeme ettiren sporcularımız, sene böylecene yarışlara girecekler. Bu yılki derecelerden sonraları sporcular, şampiyonlara hazırlandıkları tesisin şartlarını sormuş olacaktır ve eksiksiz kürek dünyası buraya gelecektir. Antrenman meydana getirilen yerlerde ehemmiyetli bulunan su şartları, dobra idman meydana getirilen toprak Bağdat'ta da olsa gidip bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Büyük takımların dinlenme kampı merkezi

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ise Gazihan Dede Su Sporları Merkezi'nde kürek sporcularının millî ve arsıulusal müsabakalara hazırlandığını söyledi.

Merkezin Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki müşterek tane meydan bulunduğunu vurgulayan Keleş, "Kompleksimiz dört dörtlük teşekküllü olmakla bu arada 25 sporcunun dinlenme kampı yapabileceği barınma, tagaddi ve nice ihtiyacını karşılayacak müşterek tesis." sanarak konuştu.

Geçen sene aşırı sayıda şişman kürek takımının bu merkezde dinlenme kampı yaptıklarını özetleyen Keleş, "2022 senesinde Fenerbahçe, Galatasaray ve ulusal takımlar, tesisimizi dinlenme kampı piyasası namına kullandılar. 2023 yılı ise Adıyaman'da kürek sporunun yılı olacak. Ulusal ve arsıulusal düzeydeki hepsi takımlarımızı bu merkezimize bekliyoruz." halinde fikir belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?