Dünya

Kuzey Afrika'dan İspanya kıyılarına gelmeye etkin 44 düzensiz göçmen teknenin batması sonucu

Batı Sahra kıyılarından yola çıkan ve İspanya'nın lodosluk batısındaki Kanarya Adaları'na gelmeye etkin düzensiz göçmenleri haiz teknenin batması kararı 44 bireyin öldüğü bildirildi.

Kuzey Afrika'dan İspanya kıyılarına gelmeye etkin 44 düzensiz göçmen teknenin batması sonucu
09-05-2022 09:54
Madrid

İspanyol taharri memuru polis maşer örgütü Caminando Fronteras kabilinden meydana getirilen açıklamada, Atlas okyanusuna kıyısı bulunan Batı Sahra'nın batısındaki Bojador'dan yola çıkan ve düzensiz göçmen haiz ortak teknenin Kanarya Adaları'na gelmeye çalışmış bulunduğu tam battığı, içerisindeki 44 ferdin öldüğü, 12 ferdin ise kurtulmuş bulunduğu bildirildi.

Caminando Fronteras'ın sözcüsü Helena Maleno, yaşamını kaybeden düzensiz göçmenlerden 7'sinin ölü bedeninin denizden çıkartıldığını, art kalanının ise halen denizde bulunduğunu aktardı.

Aynı alanda 11 Mart'ta da benzeşim ortak görüngü yaşanmış ve teknenin batması kararı eş ve evlatların bulunduğu 40'tan çok düzensiz göçmen yaşamını yitirmişti.

Kuzey Afrika kıyılarından Kanarya Adaları'na doğru göç sonuç senelerde şişman artım gösterirken, yılbaşından beri 7 binden çok düzensiz göçmen İspanya kısmına mevrut ve bu zamanda ortak sene öncesine nazaran yüzdelik 60'a DOĞRU artım görüldüğü bildirilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?