Ekonomi

Libya’nın yer yağı üretimi günce 500 bin varilin dibine düştü

Libya Petrol ve Gaz Bakanı Muhammed Ahmed Avn, ülkedeki ehemmiyetli yer yağı istihsal sahaları ile limanların kapatılmasının arkası sıra günce yer yağı üretiminin 500 bin varilin dibine düştüğünü bildirdi.

Libya’nın yer yağı üretimi günce 500 bin varilin dibine düştü
22-04-2022 20:56
Trablus

Libya merkezli "February" kanalına mütekellim Bakan Avn, ülkede yer yağı mevzusundaki mezun gayrı makamlar ile yazışma kurulması düşüncesince ortak komisyon oluşturduklarını belirtti.

Petrol üretimindeki hastalıkların Libya’ya günce maliyetinin 60 milyon dolara yaklaştığını vurgulayan Avn, "Günlük yer yağı üretimi 500 bin varil düzeyinin dibine indi." dedi.

Libya Ulusal Petrol Kurumu, 17-18 Nisan'da ülkenin güneyindeki Fil ve Şerara yer yağı sahaları ile doğudaki Zeytuna ve Brega limanlarında "mücbir sebep" anons ederek üretimin ve ihracatın durduğunu duyurmuştu.

Günlük 300 bin varil incelmemiş yer yağı istihsal kapasitesine eş Şerara, Libya'nın en iri yer yağı piyasası namına biliniyor. Fil Petrol Sahası'nda da günde kestirmece 125 bin varil yer yağı üretiliyor.

Libya'nın yer yağı ihracatının yüzdelik 60'tan dahası Brega, Ras Lanuf, Zeytuna ve Sidra limanlarından gerçekleştiriliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?