Spor

Mehmet Atmaca: 'Süper Lig’deki sponsorluk sayısını arttırmayı hedefliyorum'

Mehmet Atmaca Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atmaca, şu anda tahminî 14 Süper Lig takımıyla sponsorluk anlaşması imzaladıklarını ve önümüzdeki yıl bu sayıyı yükseltmek istediğini söyledi. Atmaca, başkaca muhtelif branşlardaki sporculara ferdî yerine da sponsor old

Mehmet Atmaca: 'Süper Lig’deki sponsorluk sayısını arttırmayı hedefliyorum'
11-01-2022 17:29

ONVO markasıyla Süper Lig'de Yeni Malatyaspor ve Konyaspor özellikle peyda etmek kıl payı nice kulübe değişik sponsorluk şekilleriyle dayanak sağlayan Mehmet Atmaca, ayak topu haricinde voleybol, basketbol, Engelliler Federasyonu ve ferdî namına da çeşit dallardaki sporculara sponsorluklarla araştırma görevlisi olduklarını belirtti.

“Önümüzdeki sene bu sayı henüz da artacak”

Süper Lig'de nice takıma sponsor olduklarını ve doğacak sene bu sayının henüz da artacağının laflarına ekleyen Mehmet Atmaca Holding'in sahibi Mehmet Atmaca, “Sponsorluklarımızın karşılığını ziyadesiyle alıyoruz, o nedenden dolayı rastgele indinde sene artarak bitmeme ettiriyorum. Önümüzdeki sene henüz çelimli indinde biçimde girmeyi düşünüyorum. Şu anda kestirmece namına 14 Süper Lig takımıyla değişik şekillerde sponsorluk anlaşması imzaladık. Önümüzdeki sene bu sayı henüz da artacak. Faydasını hakkıyla ziyadesiyle alıyorum. İş adamlarına tavsiyem spora dayanak vermeleri ” dedi.

“Takımlarla Türk parası üstünden anlaşıyoruz”

Takımlarla anlaşmalarını TL üstünden yaptıklarını vurgulayan Atmaca, “Takımlara da önerim. Anlaşmaları Euro üstünden yapsınlar. Dövizin artışı takımlara baş döndürücü iri pırtı getiriyor. Türkiye'de yaşıyoruz, gelirleri filhakika TL üzerinden. Euro ve dolar girdisi yok. Şu anda takımların indinde bir aşırı çetin durumda. İkincisi de ecnebi transferler. O mevzuda da yandaş değilim, bu derece ecnebi nakil illet yapılıyor? Ülkede bu işi meydana getirecek baş döndürücü elleme gençlerimiz var, onların önünü açmamız lazım. Biraz da yerlilerimize, özlük insanımıza dayanak olmamız lazım” niteleyerek konuştu.

“Gençlerimize erbap çıkmamız lazım”

Çok çeşit branşlara da sponsorlukları mevcut Mehmet Atmaca, iş adamlarına da seslenerek, “Biz esasen ülkemize, gençlerimize erbap çıkmamız lazım. Spora, sporculara ve kâffesi branşlara dayanak olmamız lazım. Sadece ayak topu değil, voleybol, sepet topu ve nice dala sponsor oluyorum. Hem gençlerimizin önünü açmış oluyoruz, hem onlara dayanak oluyoruz. Bu arada bizim markamızın da reklamı oluyor. Herkese önerim, sporcularımıza dayanak olalım, onların önünü açalım. Kötü alışkanlıklardan en azından ırak durmuş olurlar” açıklamasını yaptı.

“Anadolu kulüpleri baş döndürücü indinde tomar pınar bulamıyorlar”

Anadolu kulüplerine dayanak olmaya himmet ettiklerini aktaran Mehmet Atmaca, “Maddi başağrısı içinde bulunan ekipler oluyor, onlara dayanak oluyoruz. Onlara henüz baş döndürücü nazarıitibar ediyorum. Anadolu kulüpleri baş döndürücü indinde tomar pınar bulamıyorlar. Büyük takımların çevresinde filhakika ensesi kalın iş adamları var. Onlar baş döndürücü kaynaklara ulaşılabilirler lakin maatteessüf anca indinde şansları yok” cümlelerine toprak verdi.

“İmkanım el verdiği sürece etraflı sporcularımıza dayanak oluyorum”

‘Takım sponsorlukları haricinde ferdî manada sponsorluk sağlamakta musunuz?' sorusunu Atmaca, şu biçimde cevaplandırdı:
“Boksörler, koşucular, kayakçılar geliyor. Boş göndermiyorum, elimden geldiği derece araştırma görevlisi oluyorum. İmkanım el verdiği sürece etraflı sporcularımıza dayanak oluyorum. Olmaya bitmeme edeceğiz. Her devir sağlayan el peyda etmek istiyoruz.”

“Fiyatlar uygun indinde seviyeye indi”

Dolar kurunda yaşanmış bulunan düşüşle beraberce piyasalara indinde hacim deşarj geldiğinin altını çizen Mehmet Atmaca, “Dolar artışı tutarları emniyetsiz derecede artırdı. Bu akıbet azalış bol de olsa indinde ağız tadı getirdi, fiyatlar uygun indinde seviyeye indi. Birçok müstahsil önemsiz marjlarla servet satıyor. Zaten değer artırdığı devir da satması belkili değil. Şu anda iyi” ifadelerini kullandı.

“Vatandaş şu anda gerekli gereksinimlerini alıyor”

Elektronik satışlarının ise zayıfladığını dile getiren Atmaca, “Vatandaş şu anda gerekli gereksinimlerini alıyor. Bunlar az buçuk da gösterişli tüketime giriyor. Öteliyorlar tığ de yönümüzü ihracata çevirdik, gayrimenkul dışına satıyoruz. Pandemi devri ile beraberce monitör satışları arttı. Daha ilk indinde evde 1 monitör vardı, pandemi ile beraberce sayılar 3'e, ayrıca 4'e derece çıktı” halinde konuştu.

“Önümüz açık, dobra işler yapacağız”

İş yaşamına tavsiyelerde de mevcut Atmaca, şunları söyledi:
“Zaman devir memleketimiz indinde kadro sıkıntılara giriyor. Bazen kazanırız, arada indinde kazanmayız. Zarar ettiğimizde de moralimizi bozmayacağız, bitmeme edeceğiz, çalışacağız. Şirketlerimizi büyütmeye çalışacağız. Yanımızda etkin kişilere dayanak olacağız. Çok acele moralleri bozuluyor, bu çöküntü baştan sona hakeza bitmeme edecek sanıyorlar. Böyle değil, tığ bunları senelerdir yaşıyoruz, çelimsiz sürüyor. Bizim önümüz gene açık, dobra işler yapacağız, 3-5 ay sabretmemiz lazım. Ben elleme olacağına inanıyorum. Herkese önerim, moralini bozmadan işlerine bitmeme etsinler. Biraz karlarından feragat etsinler, icabında maliyetine satsınlar lakin çark dönsün, insanoğlu maaşlarını alsınlar.”

“Bizim memleketimiz düşüncesince muvazene şart”

“İstikrar baş döndürücü önemli. İstikrar bulunduğu devir etraflı iş adamları önünü görebiliyor, ona gereğince yazı yapabiliyor” diyen Mehmet Atmaca, şu biçimde bitmeme etti:
“Diğer çeşit yazı yapamıyorsunuz. Yarın nasıl sonuçlanacağını bilmiyorsunuz. Bu kere kuruluşların çoğu, dış satım olanağı var ise şayet tarafını ağız ağıza gayrimenkul dışına çeviriyor. Yurt dışına servet kıymak istiyor. Bizim memleketimiz düşüncesince muvazene şart.”

“Hiçbir krizde ego eş çıkarmadım, çıkarmam”

Pandemi süreci ve dövizin artışından kaynaklı rastgele indinde işten sürüm yapmadıklarını da tamlayan Mehmet Atmaca, “37 senedir bu sektörde endüstriyalizm yapıyorum. Hiçbir krizde ego eş çıkarmadım, çıkarmam. Alternatif bulabilirsiniz, değişik analizör olması lazım. Bir baş döndürücü iş kadını elden indinde krizde reklamı kesiyor, işçiyi çıkarmaya başlıyor, bu olmaması lazım. Biz gayrimenkul dışına ciddilik verdik, kârımızı yüzdelik 1'e düşürdük. 6 ay kredi kazanmasam ne olur? En azından çalışanlarınızı kurtarmış oluyorsunuz. Onun karşılığını alacaksınız, Allah onun karşılığını verir. Ben tek krizde eş çıkarmadım, tersine alıyorum. Siz maliyetine satı yapmış olduğunuz zaman, satışlarınız artıyor, siparişler henüz da baş döndürücü artıyor” ifadelerini kullandı.

“Şu andaki amacımız ABD pazarı”

Avrupa pazarında ONVO markasıyla çelimli biçimde toprak aldıklarını, toy hedefin ise ABD bulunduğunu açıklanan Atmaca, “Farklı mahsulat de yapıyoruz; elektrikli scooterlar, tasarruflu ampuller, önemsiz ev aletleri kabil indinde baş döndürücü değişik ürünlerimiz var. Bunları hem Türkiye pazarında satıyoruz hem gayrimenkul dışına satıyoruz. Bizim 80-90 ülkede müşterimiz var. Çok şen tatbikat yapabiliyoruz. İş durduğu anda yönümüzü gayrimenkul dışına çevirebiliyoruz. Ağırlığımız Avrupa'da, Avrupa'da etraflı devletlerde alıcılarımız var. İhracatta baş döndürücü elleme görmüş geçirmiş bilgimiz var, kadroda baş döndürücü iyi. Şu andaki amacımız ABD pazarı. Kalitemize güveniyoruz, fiyatımıza güveniyoruz. Kurduğumuz markadaki amaç, evren pazarlarına açmak. Yaklaşık 162 ülkede bu markanın tescilini yaptırdık ve şu anda indinde baş döndürücü ülkeye bayilik veriyoruz, şubeler açıyoruz. Yakın indinde sürede evren markası gerçekleştirmek istiyoruz, Türkiye'mizin de indinde markası olsun istiyoruz. Televizyonlarımız baş döndürücü beğeniliyor, satışlarımız da iyi, tek sıkıntımız yok” niteleyerek laflarını noktalandırdı.

Muhammed Fırat Aksoy - Murat Ergin
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?