Dünya

Meksika’da Pamela Kasırgası etkisini sürdürüyor: 4 kayıp

Meksika'da haftanın esasen beri etkisini sürdüren Pamela Kasırgası dolayısıyla müşterek nehrin taşması kararı 4 insan kayboldu.

Meksika’da Pamela Kasırgası etkisini sürdürüyor: 4 kayıp
14-10-2021 15:04

Meksika'da haftanın aslında beri etkisini sürdüren Pamela Kasırgası heyelan, su baskınları ve çarpıcılık kesilmelerine sebep oldu. Dün Meksika'nın Sinaloa eyaletinde evcil saatle sabahleyin 7.00 sırlarında Kategori 1 seviyesinde karaya vasıl Pamela Kasırgası, ülkede genelinde baş döndürücü sayıda eyalette alevlenmiş yağışlar ve kaba rüzgarlar ile etkisini sürdürüyor.

Kasırgada en baş döndürücü yağışın düşmüş olduğu bildirilen Sinaloa eyaletinin gezinsel Mazatlan şehrinde birlikte baş döndürücü alanda su taşkını ve su baskınları yaşandı. Durango eyaletinde ise kimi nehirlerin taştığı belirtilirken yaşanmış olan kayşa dolayısıyla birlikte karayolu ulaşıma kapandı.

Nayarit eyaletinin Acaponeta, Tecuala ve Tuxpan şehirlerinde su taşkını gözlemlenmekteyken Acaponeta nehrinin sularının su taşkını dolayısıyla taşarak, toprak arsa 5 metreye eriştiği bildirildi. Bölgede yaşanmış olan sıkıntı dolayısıyla planlı boşaltma ve istirdat emek harcamaları esnasında 3 amme görevlisi ve 1 sivilin kaybolduğu açıklandı.

Pamela Kasırgası'nın birlikte getirmiş olduğu alevlenmiş rüzgarlar baş döndürücü sayıda eyalette çarpıcılık kesilmelerine defa açtı. Meksika Federal Elektrik Komisyonu Sinaloa, Durango, Nayarit ve Coahuila eyaletlerinde hep 213 bin kullanıcının çarpıcılık kesintisi yaşadığını bildirirken kullananların yüzdelik 80'i düşüncesince arızaların giderilerek baştan misyon verildiğini açıkladı. Kasırga felaketi dolayısıyla Sinaloa ve Baja California Sur eyaletlerinin arkası sıra Nayarit eyaletinde de okullar dinlence edildi. Eyalet yetkilileri felaketin defa açmış olduğu selden etkilenen 8 kentte derslere boşluk verildiğini açıkladı.

Kategori 1 seviyesinde Meksika topraklarına vasıl Pamela'nın zayıflayarak tropikal sıkıntı seviyesine gerilediği belirtildi. Şu anda Coahuila eyaletinde mevcut Pamela, saatte 44 km çabucak kuzeydoğu yönüne akıllıcasına ilerlemeye bitmeme ediyor. Yetkililer, Pamela tropikal fırtınasının mevki eyaletlerde saatte 70 km hıza vasıl kaba rüzgarlar ve alevlenmiş yağmur ile çarpıcı olmaya bitmeme edeceğini bildirerek, halkı sel, su taşkınları ve saika düşmesi tehlikesine dirlik uyardı.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi de kuzeydoğu anlamında ilerlemeye bitmeme fail Pamela'nın etkisini kaybederek dağılmaya başladığını belirterek, Texas ve Oklahoma eyaletlerinde derin yağışlara sebep olabileceğini duyurdu.

Saim Sevinç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?