Sağlık

Nadir görülen şah damarındaki tümör operasyonla alındı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde mesuliyet ağrısı şikayetleri ile hastaneye başvuran 53 yaşındaki Mustafa Yiğit'in şah damarında belirleme edilen tümör kalburüstü operasyonla alındı.

Nadir görülen şah damarındaki tümör operasyonla alındı
24-11-2021 14:50

Kdz. Ereğli'de günah şişliği ve dert şikayeti ile hususi Ereğli Echomar Hastanesi'nde Kulak Burun Boğaz polikliniğinde yoklama bulunan Mustafa Yiğit'in çektirmiş olduğu ultrasonunda şah damarında tümör belirleme edildi. Daha ondan sonra Manyetik Rezonans (MR) çekilmesi sonrası ameliyatına değişmeyen maruz Yiğit'in, kalburüstü güzeşte ameliyatla beraberce şah damarındaki tümör alınarak hastanın baştan sağlığına ulaşması sağlandı.

Özel Echomar Hastanesi'nde ameliyatı meydana getiren Doç. Dr. Ali Kemal Gür, proses üzerine bilgiler verdi. Doktor Gür açıklamasında, “Hastamız bizlere uzunluğunda şişkin ve dert şikayeti ile geldi. Aslında bu hasbelkader saptanan hastalıklardır. Boyun muayenesinde ultrason istedikten sonra, şah damarının içinde kitleden bahsedildi. MR çektirdik, orada da şah damarında tümör görüntüsü vardı. Bu tümörler genel anlamda erdemli rakımda ortaya çıkar, ancak geçmiş kere derya seviyesinde görüyoruz. Bu emraz müvellidülhumuza seviyesi düşüt bulunan yerlerde henüz aşırı görülür. Ameliyatta aşırı şükür ortak başağrısı olmadı, tümörü çıkarttık. Yüzde 90 elleme işkilli kabilinden görünüyor. 2 hafta sonradan patoloji tutanağı gelecek, hastamızın şuan ortak derdi yok” dedi.

2 ay evvela izne geldiğinde, hali ayırt ettiklerini özetleyen Yiğit, ameliyatı meydana getiren hekim Doç. Dr. Ali Kemal Gür ve kadrosuna teşekkürname ederek, keyif durumunun elleme bulunduğunu söyledi.

Hastane Başhekimi Nevzat Çimenoğlu ise eşsiz görülen ortak illet bulunduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Şah damarı bireyin cerrahi müdahale açısından, bedenin en kazalı bulunan yeri. Orada bulunan ortak tümörü çıkartmak, ağır ortak iştir. Hocamız Ali Kemal komutan bu tümörü en dobra biçimde çıkardı, hastayı rahatlattı. Sanıyorum bu cerrahi müdahale alanımızda ilk. Çünkü aşırı eşsiz görülen ortak hastalıktır. Hastanemizde meydana getirilen bu cerrahi müdahale alanda geçmiş meydana gelen cerrahi müdahale olma hususi durumunu de taşıyor" dedi.


Hastanın istirahati sonrası meydana getirilen sonuç kontrollerinin peşi sıra taburcu edilmesine değişmeyen verildi.

İsmail Yasin Akçın
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?