Teknoloji

NASA, iletişimin koptuğu Orion kapsülüyle baştan temasa geçti

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 16 Kasım'da "Artemis" misyonuyla fırlatılan Orion kapsülüyle baştan değinme kurulduğunu bildirdi.

NASA, iletişimin koptuğu Orion kapsülüyle baştan temasa geçti
24-11-2022 02:03
Ankara

NASA, uzaydan Dünya'ya data gönderimi düşüncesince makbul "Derin Uzay Ağı" ile Orion kapsülü ortada baştan konfigürasyon işlemi sırasında, kapsül ile bağlantının koptuğunu açıkladı.

NASA, 47 dakikalık yazışma kopukluğunun giderildiğini duyurarak, çevir sesi kaybının sebebinin araştırılacağını aktardı.

Orion'un, 21 Kasım'da, 128 kilometre ile Ay'ın yörüngesinde yüzeye en DOĞRU pozisyonuna geldiği duyurulmuştu.

Orion kapsülünün Ay'ın yörüngesinde kısaca ortak hafta kalması ve şimdi sonradan Dünya'ya devir zımnında girerek 11 Aralık'ta Pasifik Okyanusu'na inmesi planlanıyor.

NASA astronotlarının, şu an Ay'a gerileyiş ara bulucu yok Orion kapsülü ile 2024'te Ay'ın çevresinde deneyim turu gerçekleştirebileceği, 2025'te de SpaceX'in Starship'iyle Ay'a gerileyiş girişiminde bulunulmasının planlandığı kaydediliyor.

SLS-Orion feza aracının; tasarımı, inşası, testleri ve döşeme tesisleri engelleme peyda etmek az daha şimdiye denli NASA'ya minimum 37 bilyon dolara para bulunduğu tabir ediliyor.

NASA, adını Yunan mitolojisindeki Apollo'nun koşa kız kardeşinden meydan programla, en er 2025'te astronotların baştan Ay'a gönderilmesini ve Mars'a insanoğlu gönderebilecek şimdi iddialı ve etraflıca vadeli yolculuklar düşüncesince ortak Ay kolonisi kurulmasını hedefliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?