Eğitim

Okuduğu okulu yaptıran iş adamına mektup yazdı, tablet kazandı

Bursalı iyicil iş adamının yaptırdığı okulda öğrenciler ortada planlı mektup yarışması sonuçlandı. Birinci bulunan mektepli tablet bilgisayarla ödüllendirildi.

Okuduğu okulu yaptıran iş adamına mektup yazdı, tablet kazandı
05-11-2021 12:11

Hayırsever iş kadını Mümin Canbaz'ın Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi'ne yaptırdığı okul, güzeşte hafta açıldı. 2287 talebesi ve 25 dersliği mevcut Mümin Canbaz Ortaokulu'nda Türkçe öğretmeni adına fariza eden Bedriye Akkuş, öğrencileri ortada kâtiplik yarışması düzenledi. “Bir hayırhah bu okulu yaptırarak bizlere bu imkânı sağlamış olduğu düşüncesince ne hissediyorsunuz? Bu özellik kendisince ortak kâtiplik yazın” deyince, öğrenciler kaleme sarıldı. 6. sınıfa revan Yağmur Tanem Güloğlu, duygularını dile getirmiş olduğu mektupla ortak numara oldu. 257 öğrencinin katılmış olduğu kâtiplik yarışmasında Yağmur'un mektubu ortak numara seçildi. Yağmur Tanem Güloğlu, hayırhah iş kadını Mümin Canbaz çeşidinden tablet elektronik beyin bağış edilerek ödüllendirildi.

Yağmur Tanem Güloğlu, ''Şu anda baş döndürücü mutluyum. Tableti aldığım içre mutluyum, lakin en baş döndürücü bu mektubum Mümin Canbaz'a eriştiği düşüncesince sevinçliyim. Çünkü ego bu mektubun doğrusu ona ulaşmasını istiyordum. Öğretmenimiz bizlere bu yarışmadan bahsetti. Ben bu mektubu rütbe kabul kılmak düşüncesince değil, Mümin Canbaz'a kavuşması düşüncesince yazdım. Belki de nice isim buna inanmayabilir, lakin esas bu. Çünkü öğretmenimiz bizlere onun icra ettiği rastgele şeyi anlattı. Ben de onun emeklerini duyduktan sonradan ona bu mektubu bağış kılmak istedim'' dedi.
Mümin Canbaz ise, ''Yaptırdığım bu okulda Yağmur üzere ortak öğrenciden baş döndürücü güzel, baş döndürücü hassas ortak mektup aldım ve baş döndürücü sevindim. Ben de buna cevap adına Yağmur kızıma biricik tablet bağış kılmak istedim, Allah''a emanet ol'), kullansın'' sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?