Yaşam

Osmaniye'de atılan yazboz tahtası paletler çıkmaz hayvanları düşüncesince yuvaya dönüştürülüyor

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Uyar, "Bu plan yardımıyla hem metruk ürünleri yeniden kullanıma ve ekonomiye kazandırıyoruz bununla beraber sokaktaki dostlarımız hamam birer yuvaya kavuşuyor." dedi.

Osmaniye'de atılan yazboz tahtası paletler çıkmaz hayvanları düşüncesince yuvaya dönüştürülüyor
25-02-2022 12:54
Osmaniye

Osmaniye'de atılmış haldeki yazboz tahtası paletlerden çıkmaz hayvanlarının barınabilecekleri yuvalar üretiliyor.

Türkiye genelinde 2017 senesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi'ne yardım arz etmek talip Osmaniye Halk Eğitim Merkezi'nde eli uz öğreticiler, yurttaşlar ve kurumlarca gönderilen hususi durumunu kaybetmiş yazboz tahtası paletleri atölyelerinde işleyerek, sokaklarda canlı pisik ve köpekler düşüncesince yunak birer yuvaya dönüştürüyor.

1,5 ay geçmiş başlamış olan plan kapsamındaki çalışmalarda bugüne denli 10 efsanevi yuvası yapılarak lağvolmak az daha gurur ve derneklere teyit edildi.

Osmaniye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Uyar, AA muhabirine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan Sıfır Atık Projesi çerçevesinde arka inkılap kültürünü yansıtmak düşüncesince çalışmalara bitmeme ettiklerini söyledi.

Geri dönüşümün ekonominin elzem birlikte unsuru biçimine geldiğini vurgulayan Uyar, "Merkezimizde atılmış ürünleri gine değerlendirebileceğimiz, istihdam sağlayabileceğimiz ve bunu topluluğun uğrunda yaparak farkındalık oluşturabileceğimiz icraat hazırlamaya hız ediyoruz. Bu çalışmalardan biri de metruk atılmış durumundaki yazboz tahtası paletlerden çıkmaz hayvanlarının faydalanacağı yunak evler yapmak." diyerek konuştu.

Vatandaş ve ya kurumların kendilerine getirdikleri yazboz tahtası paletlerin, eli uz öğreticilerce pisik ve köpek evlerine dönüştürüldüğünü kaydeden Uyar, meydana getirilen evler düşüncesince tek sevap arzu etmediklerini belirtti.

Kedi ve köpek yuvası şekilde hazırladıkları dü yüz lüp baş döndürücü beğenildiğini dile getiren Uyar, şunları anlattı:

"Proje kapsamındaki çalışmalarımızı söylemeye ve geliştirmeye çalışıyoruz. Sadece Osmaniye değil, gayrı vilayetlerde de farkındalık tekvin yerine ilkin belediyelerle denyo halindeyiz. Onların, bu cins ihtiyaçlara yetişemediği yerde devreye gireceğiz. Bu çalışmamızı içtimai medyada paylaştıktan doğrudan sonraları minimum 10 isim arayarak bizlerden bu evlerden arzu etti. Ben, ağırbaşlı sayılara ulaşacağımızı düşünüyorum. Bu plan yardımıyla hem metruk ürünleri gine kullanıma ve ekonomiye kazandırıyoruz bununla beraber sokaktaki dostlarımız yunak birer yuvaya kavuşuyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?