Dünya

Rusya'da hükümet birtakımı takım ve mamüllerin ihracatını yasakladı

Rus hükümeti, sene sonuna derece teknoloji, telekomünikasyon, tıp, otomobil, ekincilik ve çarpıcılık ekipmanlarının ihracatını yasakladı.

Rusya'da hükümet birtakımı takım ve mamüllerin ihracatını yasakladı
10-03-2022 15:55
Moskova

Rus hükümetinden meydana getirilen yazılmış açıklamada, 200’den çok ürünün ihracatının 2022’nin sonuna derece muvakkat namına yasaklandığı bildirildi.

Açıklamada, bahis konusu mahsulat ortada teknoloji, telekomünikasyon, tıp, otomobil, ekincilik ve yalıtım ekipmanlarının toprak almış olduğu belirtildi.

Demir yolu taşımacılığı ekipmanları, konteyner, türbinler, esrar ve taş el işi makinelerinin de haram kapsamına girdiğine ayraç edilen açıklamada, monitörler, projektörler, konsol ve panellerin de ihracatının durdurulduğu kaydedildi.

İhracat yasağının Avrasya Ekonomik Birliği devletleri haricinde artan kâffesi devletleri kapsadığı bilgisine toprak maruz açıklamada, Rusya’ya “dostane olmayan” adımlar atık devletlere kalas ihracatının da muvakkat namına durdurulduğu belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 8 Mart’ta, hükümetin belirleyeceği kimi verim ve kaba maddelerin ihracatının yasaklanması emirini vermişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?