Sağlık

Sağlık Bakanı Koca, kimi hastanelerin kapatılacağı iddialarını yalanladı

Sağlık Bakanı Koca,"Bazılarının tez etmiş olduğu üzere 'Onkoloji hastanemiz kapanıyor acemi hastane için" üzere bazısı algılara inanmayalım. Onkoloji hastanemiz görev vermeye bitmeme edecek. Diğer hastanelerimiz de görev vermeye bitmeme edecek." dedi.

Sağlık Bakanı Koca, kimi hastanelerin kapatılacağı iddialarını yalanladı
22-09-2022 12:04
Bakü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye-Azerbaycan Sağlık İş Forumu'na eklenmek düşüncesince geldiği Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, gündeme bağlı soruları yanıtladı.

Haftaya çarşamba haset Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabilinden Ankara'nın en şişman şehir hastanelerinden ikincisi Etlik kent Hastanesinin açılışının yapılacağını bildiren Koca, 4 bin yatağın üstünde kapasiteye eş ve 1000 dönüm arazinin hakkında müesses bu hastanenin, en sonuç teknolojiyle donatıldığını belirtti.

Koca, "Çarşamba haset açacağımız hastane ile baş başa kapatılması 10 sene evvel yazı namına memul tek hastanemizin keyif hizmeti vermesini engellemeyeceğiz. Yani o hastanelerimizde keyif hizmeti verilmeye bitmeme edilecek. Bazılarının tez etmiş bulunduğu üzere 'Onkoloji hastanemiz kapanıyor acemi hastane için' üzere kimi algılara inanmayalım. Onkoloji hastanemiz işlev vermeye bitmeme edecek. Diğer hastanelerimiz de işlev vermeye bitmeme edecek. Sadece tek hastanemiz ahir süreçte keyif hizmeti haricinde nezdinde amaçla kullanılmayacaktır. Burada kimi hastanelerimizin arazi arsa ekipmanları arazi arsa insanoğlu deposu Etlik kent Hastanesi düşüncesince değerlendirilecektir. Etlik kent Hastanesi en sonuç noktada hastanın gelebileceği ve etraflı sorunlarının hal geliştirilebileceği nezdinde tarz namına düz yazı edildi. Yani oradan hastanın nezdinde bambaşka yere atıf edilmemesi planlanarak yapıldı. Dolayısıyla burayı en dobra mükemmellik merkezinin bulunduğu nezdinde altyapıyla açmamız gerekiyor. Bu çerçevede de kimi hastanelerimizin insanoğlu kaynağından yararlanma edeceğiz ancak bu hastanelerimiz hizmetlerine bitmeme edecek." ifadelerini kullandı.

"Kamunun güvenli liman bulunduğunu görmüş olacağız"

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sonuçlarının daha açıklanmadığını tamlayan Koca, şu detayları verdi:

"Bu cuma namazı haset anlaşılan kadrolar deşifre olacak. Biz ÖSYM'ye gönderdik. 9 bini sabık nezdinde kadrodan bahsediyoruz. Ben ilkin koyu nezdinde alakanın olacağını, yüzdelik 90'ların üstünde nezdinde doluluk olacağını kestirim ediyorum. 'Beyaz reform' diyerek adlandırdığımız acemi çağda kamuya dönüşün aşırı koyu bulunduğunu görüyoruz. Önümüzdeki çağda kamunun rastgele sabık gündüz güvenli nezdinde liman bulunduğunu biz baş başa görmüş olacağız. Birtakım kişi haklarının devreye girmesiyle kamunun bundan ahir süreçte ilkin hekimlerimiz düşüncesince hâlâ alımlı olacağını göreceğiz."

Koca, personel alımıyla ilgilendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdeyi verdiğini, 85 bin bireyin alımının bu sene yapılacağını bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?