Politika

Singapur Büyükelçisi Tow: 'Türkiye-Singapur ilişkileri sorunsuz'

Singapur'un Ankara Büyükelçisi Jonathan Tow, Türkiye-Singapur ilişkilerinin sorunsuz bulunduğunu belirterek, “Geçen sene yüzdelik 40'tan çok birlikte artma kaydederek 1,71 bilyon dolar ile Türkiye ile Singapur ortada üstün dereceli kurda tecim rakamlarına ulaştık” dedi.

Singapur Büyükelçisi Tow: 'Türkiye-Singapur ilişkileri sorunsuz'
13-03-2022 11:25

Singapur'un Ankara Büyükelçisi Jonathan Tow, Türkiye'ye değgin önceki izlenimlerini, Türkiye-Singapur ilişkilerini ve günce yaşantısını İHA muhabirine anlattı.

25 senedir büyüklük memuru namına fariza yaptığını kail Tow, “Diplomat namına ise değişik devletlerde bulundum; Türkiye'ye gelmeden evvela New York ve Yeni Delhi'de fariza yaptım. İnsan namına da, fasile odaklı olduğumu söyleyebilirim. Ailemle sayaç geçirmekten sağlık alırım. Aynı sürede gezi etmekten ve acemi arkadaşlıklar kurmaktan da hoşlanırım” sanarak konuştu.

Genellikle düşkün birisi bulunduğunun altını çizen Tow, gezi etmekten hoşlandığını söyledi. Seyahat etmediği senelerde vaktinin çoğunu ailesiyle geçirdiğini bildiren Tow, “6 yaşında, ıvır zıvır müşterek oğlum var, bundan dolayı onunla ve eşimle cins olduğunca müşterek tomar sayaç eylemek benim düşüncesince iri müşterek keyif. Evde oturmaktan, bu arada aşındırmak yapmaktan ve fasile namına devir geçirmekten hoşlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Özellikle tantuni yemekten sağlık alıyorum başkaca ülkenize saf dondurmanızı da baş döndürücü isteyerek yiyorum”

Türkiye'ye değgin önceki izlenimlerine bağlı Tow, “Türkiye'nin baş döndürücü dobra müşterek diyar bulunduğunu düşünüyorum; önceki izlenimim de bu olmuştu. Sıcakkanlı ve konuksever müşterilerini açısından güzel; değişik kültürlerin baş döndürücü enteresan müşterek mozaiği bulunan kültürü ve zamanı açısından güzel; coğrafyası, gezilip görülecek bölgeleri açısından dobra ve yiyecekleri ve mutfağı açısından güzel. Türkiye'ye değgin önceki izlenimim bu; dayanıklı baş döndürücü güzelliğin müşterek arada bulunduğu müşterek yer” sanarak konuştu.

Tow, Türkiye'de biraz şakak yemeğinin bulunduğunu dile getirerek, “Kebaplar dışında, başta tantuni yemekten sağlık alıyorum. Ayrıca ülkenize saf dondurmanızı da baş döndürücü isteyerek yiyorum” dedi.

"Otobüslerde yiyecek-içecek servisi özne görevlilerin olmasına şaşırmıştım"

Türkiye'yi önceki el 1995 senesinde öğrenciliği müşterek zamanlar görüşme ettiğini özetleyen Büyükelçi Tow şunları söyledi:
“Tatil gayeli gerçekleştirdiğim o görüşme esnasında ülkeyi otobüsle dolaşmıştım. O günlerde otobüs baş döndürücü pop müşterek taşıttı. İstanbul'dan otobüse binip Efes'e, Pamukkale'ye ve biraz bambaşka yere gitmiştim ve otobüslerin üstünde ‘Sigara içilmeyen klimalı otobüs' ibaresi olmasına karşın otobüsteki hepsi sigara içiyordu; bunu baş döndürücü enteresan bulmuştum. Fakat biricik hatırladığım bu değil; otobüslerde yiyecek-içecek servisi özne görevlilerin olmasına da şaşırmıştım. 1995 yılı düşüncesince bunun emniyetsiz müşterek deneyim bulunduğunu düşünmüştüm. Türkiye'nin değişik şehirlerini dolaşırken ise şahitlik ettiğim gün ve firez muhteşemdi. Özellikle de, 1995 senesinde gerçekleştirmiş olduğum o önceki ziyaretten bu yana en sevdiğim şehirlerden birisi bulunan İstanbul."

"Türkiye-Singapur ilişkileri sorunsuz"

Singapur ile Türkiye arasındaki düet ilişkiyi de değerlendiren Tow, “Biz buna ‘sorunsuz' da diyoruz; ülkelerimiz ortada başlayan uğur boncuğu sorun yahut iş yok. Fakat tığ ilişkilerimizde her daim ileriye çevrik müşterek davranış takınıyoruz. Ticaretin iri ciddiyete erbap bulunduğunu düşünüyorum ve güzeşte sene yüzdelik 40'tan müşterek tomar müşterek artma kaydederek 1,71 bilyon Amerikan doları ile Türkiye ile Singapur ortada üstün dereceli kurda tecim rakamlarına ulaştık. Ayrıca, Türkiye ile stabil müşterek ticarete sahibiz; doğrusu çapraz kâr sağlayan, denk müşterek tecim dengemiz mevcut ki, bu baş döndürücü iyi. Kültürel anlamda, elan evvela bahsettiğim gibi, elan elleme insanoğlu arası ilgiler aracılığıyla güçlendirmeye çaba ettiğimiz emektar müşterek ilişkiye sahibiz. Ve elbette ki, politik manada da liderlerimizin birbirleriyle elleme ilişkileri var. Yani, beraberce yapabileceğimiz elan dayanıklı baş döndürücü obje mevcut fakat temelin; tabanın doğru dürüst bulunduğunu ferah ferah söyleyebilirim” biçiminde konuştu.

Mevlüt İşli - Mustafa Cenik - Bayram Türüdü
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?