Gündem

Sulama amaçlı kullanılan dere kurudu, çiftçiler barajdan su takviyesi bekliyor

Giresun'un Alucra ilçesinde ekincilik arazilerinin sulanmasında kullanılan Bağırsak Deresi'nin kuruması için çiftçiler, Alucra Barajı'ndan nehire su bırakılmasını istedi.

Sulama amaçlı kullanılan dere kurudu, çiftçiler barajdan su takviyesi bekliyor
23-09-2022 02:00

Yaz mevsiminin yağışsız geçmesi ve Alucra Barajı'nda yeteri kadar su bırakılmaması zımnında Bağırsak Deresi'nin kuruduğunu öne devam eden çiftçiler, ekincilik arazilerinde yeteri kadar mahsul alamadıklarından yakınma etti.

Alucralı çiftçi Muhtalip Tiryaki, “Alucra'da bugüne denli kurumuş olduğu yepyeni Alucra Bağırsak Deresi'nin kuruması bizi şaşırttı. Gerek ısıdam havaların etkisi, gerekse dere kaynağına kurulan Alucra Barajı'nda su debisinin düşürülmesinden ötürü kurudu. 2019 senesinde patlayan Alucra Barajı zımnında kapakların açılması sonrası ortak müddet suyu çiftçilere tam bulunan dere bugünlerde emektar günlerini arıyor. İlçemizde ekincilik ile uğraşanların arazilerini sulama amaçlı kullandığı derenin kuruması üreticileri kıygın ediyor. Tarım arazilerinin susuz kalması yerinde mahsullerimizi alamayarak zarara uğrayacağız. Çilek üretimi yapıyorum, sulama bizim düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli ama derenin kuruması bizi esmer iftira düşündürüyor. Benim kabil tarımla uğraşıp istihsal fail çiftçiler bu mevzudan şikayetçi. Bu mevzuda yetkililerden iane bekleyerek, barajdan nehire su bırakılmasını bekliyoruz. Bunun yanında deredeki canlıların da hayat hakkı bulunduğunu unutmamak gerekir” dedi.

Kadir Bekiroğlu
 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine erişmek düşüncesince Abone bölümüne ulaşınız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?