Teknoloji

TarımCebimde uygulaması 1 ayda 100 binden aşkın indirildi

Tarım ve Orman Bakanlığının yaşama geçirdiği "TarımCebimde" taşınabilir uygulamasını önceki 1 ayda 100 bini fazla kullanıcı, taşınabilir cihazlara indirerek kullanmaya başladı.

TarımCebimde uygulaması 1 ayda 100 binden aşkın indirildi
01-02-2023 15:07
Ankara

Bakanlıktan meydana getirilen açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin 2 Ocak'ta tanıtımını meydana getirdiği "TarımCebimde" taşınabilir uygulaması ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının e-Devlet üstünden katılması hem çiftçinin aynı zamanda bürokrasinin işini kolaylaştırıyor.

Çiftçinin ve üreticinin iş ve işlemlerine kolay sağlayıcı taşınabilir pratikte kullanıcı sayısı önceki 1 ay zarfında 100 bini geçti.

Tarım ve Orman Bakanlığının özlük olanaklarıyla tasarladığı pratikte "Bitkisel Üretim", "Hayvansal Üretim", "Desteklemelerim", "e-Devlet Hizmetleri", "Destek Takvimi", "Eğitim-Yayın" ve "Faydalı Bilgiler" menüleri arazi alıyor.

Uygulama sebebiyle üreticiler, henüz evvela hayvanlara bağlı doğum, ölüm, sakıt hızma bildirimleri ve ÇKS vesikası kabul etme kadar Bakanlığın il ve kaza müdürlüklerine derece derece yapabildikleri iş ve işlemlerini zeki el telefonu uygulaması sebebiyle gerçekleştirebiliyorlar.

Hem vakitten aynı zamanda maddesel imkanlardan tasarrufu sağlayıcı taşınabilir uygulamaya, diyar genelindeki çiftçiler dip dikkat gösteriyor. TarımCebimde taşınabilir uygulaması, App Store, Google Play ve AppGalery taşınabilir mağazalarından indirilebiliyor.

Güncelleme geliyor

Tarımda dijitalleşme kapsamında yaşama geçirilen TarımCebimde taşınabilir uygulamasında sonsuz ıslah ve geliştirmeler yapılıyor. Bu kapsamda 31 Ocak 2023 bakımından henüz da iyileştirilen uygulamanın şimdiki versiyonu yayına alındı. Balıkçılık ve su ürünleri, yerel hayvanlarla şehir tarımı kadar şümullü nitelikleri içeren güncellemenin bu ay içerisinde, doğa, orman, su kadar özelliklerin de haziranda eklenmesi planlanıyor. Böylece taşınabilir uygulamanın hoppadak çiftçilerin değil hepsi vatandaşların kullanması düşüncesince alımlı duruma getirilmesi hedefleniyor.

"Uygulamayı ağız ağıza özlük imkanlarımızla yaşama geçirdik"

Açıklamada görüşlerine arazi maruz Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, TarımCebimde taşınabilir uygulamasının tarımda dijitalleşme kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti.

Uygulamayı müşterek "devrim" namına nitelendiren Kirişci, taşınabilir uygulamayı büsbütün otokton ve ulusal imkanlarla yaşama geçirdiklerini vurguladı.

Kirişci, şunları kaydetti:

"İlk günden bugüne uygulamanın yaşama atlatılmasında dökülen beyin ve kendisince teri, büsbütün Bakanlığımız personeline aittir. Uygulama düşüncesince rastgele müşterek hususi bütçe oluşturulmamıştır. Uygulamanın önceki ayında 100 binden aşkın indirilmesi sevinme verici. Sistem hepsi çiftçilere ve kullanıcılara tanıtılacak ve henüz aşkın yaygınlaştırılacak. Uygulama sonsuz iyileştirilecek. Bu çerçevede kullananların art dönüşleri önemli."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?