Teknoloji

TEKNOFEST'te elektrikli araçlarıyla 'teknik tasarım' ödülü düzlük önder hatipliler gurur

Kocaeli'de planlı Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'na eklenen Düzce Fen ve Teknoloji Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, ürettikleri "Asel 81" isminde elektrikli araçlarıyla ödül almanın gururunu yaşıyor.

TEKNOFEST'te elektrikli araçlarıyla 'teknik tasarım' ödülü düzlük önder hatipliler gurur
01-08-2022 16:05
Düzce

Öğretmenlerinin yardımıyla birlikte araya mevrut 13 önder hatipli öğrenciden oturmuş HİSTEAM EC Elektrikli Araç Takımı, 10 ayda tasarladıkları elektrikli araçlarıyla TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TÜBİTAK kabilinden Kocaeli'de 19-24 Temmuz'da planlı yarışlara katıldı.

Organizasyonda "teknik tasarım" ile "tanıtım ve yaygınlaştırma" ödülü alan öğrenciler, başarım listesinde ise 39 kadro arasından 4. oldu.

"TEKNOFEST okulu olduğumuzu söyleyebilirim"

Projeden mesul sarıklı Devrim Ertuğrul, AA muhabirine, öğrencilerinin değerli birlikte araç tasarladığını ve merakı üstlerine çektiklerini söyledi.

Yarışmada uran dizayn ödülü aldıklarını aktaran Ertuğrul, "Bu ödül, arabanın halis muhlis tasarımının ve bileşenlerinin en akıllıca mühendislik boyutunda özetleyen takıma sunulan ödül. Bu, hoppadak birlikte takıma veriliyor. Bunun haricinde lansman ve yaygınlaştırma ödülü aldık. Bu da herhangi birlikte takıma verilmiyor. Bu, elektrikli araçları en güzel tanıtan, yaygınlaştıran, eğitimler sağlayan takımlara sunulan birlikte ödül. Performansta da 39 kadro arasından 4. olduk." sanarak konuştu.

Ertuğrul, ulusal defans düşüncesince mühendis fertler bakmak istediklerini belirterek, "Önümüzdeki günlerde füze yarışmasına katılacağız, 4 insansız iklim aracımız var, onlarla da yarışmaya katılacağız. Sanayide sayısal teknolojiler yarışmasına birlikte robotla katılacağız. TEKNOFEST okulu olduğumuzu söyleyebilirim. 'Düzce'nin arabası' sanarak konuştuklarında bu bizi gururlandırdı." ifadelerini kullandı.

Kendilerini okulda geliştirdiklerini dile getiren plan tasarımcısı Furkan Uyar da şunları kaydetti:

"Üniversite eğitimimi otomobil mühendisliği ilişkin yapmak istiyorum. Çünkü ast dallarında otomobil, tabanca endüstri ile havacılık ve gök bulunduğu düşüncesince ulusal uygulayım bilimi hamlesinin yetiştirdiği çoluk çocuk kendisine bu uran bilgiyi üniversitede bitmeme yol açmak istiyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?