Gündem

Trafik kazasında felç kalan motodrag sürücüsü hayata aşkla tutundu

Antalya'da 2013 senesinde geçirdiği kaza kararı yüzdelik 99 sakat tutanağı maruz ve 5 sene öncesine denli yatağa ilişkin kalan Ufuk Kadir Bulut, 8 sene sonraları aşırılmış olup adeta hayata tutundu. 5 ay geçmiş aşırılmış olmasıyla baş başa yaşamı mütebeddil Kadir, yürü

Trafik kazasında felç kalan motodrag sürücüsü hayata aşkla tutundu
03-12-2021 12:00

2013 yılı Eylül ayında Antalya'nın Kemer ilçesinde tünelde giderken elverişsiz yönden mevrut makine ile çarpışan motodrag yarışçısı Ufuk Kadir Bulut, ağırbaşlı yaralandı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Bulut, dip iş ünitesinde tahminî 2 ay hayat savaşı verdi. Bulut, daha sonra yatağa mahkum ve bilinci mestur adına hastaneden çıkartıldı. Bulut düşüncesince yüzdelik 99 sakat tutanağı verildi. Bulut, tahminî 2 sene yatağa basıcı yattıktan sonraları iyileştirme merkezinde otama görmeye başladı. Kaza sonrası hayata küsen Kadir, dirilmek düşüncesince efor göstermeyince ailesinin ve öğretmenlerinin çabaları Kadir düşüncesince çıtırbom kaldı.

Bu proses 5 ay geçmiş şetaret ziyaretinde Kadir aşırılmış olana derece bitmeme etti. Kadir, şetaret ziyaretinde evlerine misafirliğe mevrut Betül Örken'e aşırılmış oldu. Ailesine Betül ile elkızı olmak istediğini söyledi. Betül Örken de Kadir'in gözlerindeki sevgiyi görerek ilişkiye müşterek nasip özgülemek istedi.

5 aydır baş başa bulunan koşa dernek hazırlığı yaparken, Kadir adım adım konuşmaya ve kendisini anlatım etmeye başladı. Koltuk değnekleri ve tekerli sandalyeye veda fail Kadir, yürümeye başladı. Evde konsantre pıtrak raks provaları önleyen çiftin müşterek tane imgesel ise Kadir'in ağız ağıza sağlığına ulaşması ve müşterek bebek sahibi olmaları. Öte yandan, Kadir'in nişanlısı Betül ise değme gündüz iyileştirme merkezine nişanlısı ile anbean ona maneviyat oluyor.

Eve giderken merdivenlerde nişanlısına haremlik fail Betül, Kadir'in ayakkabılarına derece kendisi çıkartıyor. Betül, gündüz içinde de Kadir'e konsantre pıtrak idman yaptırıyor.

“Döneceğimin sabahı beni istedi”

Ufuk Kadir Bulut'un Nişanlısı Betül Örken, “Kurban Bayramı'nda Antalya'ya kardeşimin yanına gelmiştim. Bir arkadaşımıza ziyarete gideceğiz dediler. Kadir'le 1 yıldır içtimai iletişim araçları üstünden takipleşiyorduk lakin on paralık konuşmamıştık. Kadirlere geldik. Orada tanıştık. Pek konuşamadık. Zaten Kadir'de hoppadak “peki, aynen, tamam” diyebiliyordu. Ertesi sabahleyin uyandığımda kadem uyumda oturmuş, başıma mevrut sinekleri kovalıyordu, üzerimi örtüyordu. Orada aşırı ayrı ayrı şeyler hissettim. Aile bireyleri de elkızı aşağı, elkızı üst benzerinden takılmaya başladı. 2 gündüz kalmaya gitmiştim, döneceğimin sabahında beni istedi. Bir yapalım dedik. Hiçbir mesele olmadı” dedi.

“Hayallerimiz var”

Evlenmek istediklerini tamlayan Örken, “Ben onun yaşamına girdim. O da benim hayatıma girdi. Çok dobra anlaştık. Konuşamıyordu lakin gözleriyle anlatıyordu. Benim aradığım müşterek tane bilinçlilik sevgiydi. O sevgiyi de buldum. Kadir'e sıkı sıkıya sarıldım. Yakında evleneceğiz. Biran geçmiş toparlayıp raks kılmak istiyoruz. 5 aydır beraberiz. Konuşması gerekiyordu onun üstüne çalıştık. Şu an atasözlerini caba söylüyor. Yürümesini de aşırı ilerletti. Kadir'in bundan sonraları müşterek gayesi var. Evleneceğiz, hayallerimiz var. Bir bebeğimiz olmasını istiyoruz. Sevgimizle, çabamızla değme gündüz ilerliyoruz” diyerek konuştu.

“Sevgi ve şevkatle değme şeyi aşabiliyorsunuz”

Ufuk Kadir'in anası Sevgi Bulut, “2013 senesinde müşterek kaza geçirdi. Hayatımız çabucak değişti. 3 ay dip bakımda kaldı. Ölüm kalım savaşı verdik. Çok şişman badireler atlattık. 2 sene derece şuursuz yattı. Ondan sonraları iyileştirme merkezine başladık. 3 sene derece oluyor. Büyük tebeddülat ha lakin yaşamımıza gelinim girdi 5 ay önce. Gelinim girdikten sonraları henüz aşırı şişman tebeddülat oldu. Oğlumda henüz şişman farklar oldu. Baston kullanıyordu, bastonu attık. Konuşmaya başladı. Kendini henüz dobra anlatım ediyor. Çok mutluyuz. Allah sürekli eyler inşallah. Sevgi ve şefkatle değme şeyi aşabiliyorsunuz” halinde konuştu.

“Ufuk 5 ay geçmiş aşırılmış oldu”

Ufuk Kadir'in gittiği hususi Eğitim Merkezi'nin kurucularından Öğretmen Algın Cemiloğlu, “Talihsiz kaza kararında geçmiş 72 gündüz derece komada kaldı. Uyandığında katkısız tarafı kırcı felçti. Hafıza kaybı, kafada ağırbaşlı müşterek travma, hatır kesikleri yaşıyordu. Konuşamıyordu ve yürüyemiyordu. Kazadan 5 sene sonraları kurumumuza başvurma etti. İyileşmek düşüncesince rastgele müşterek efor göstermiyordu. Ne bahsetmek umurundaydı ne de yürümek. Ta ki 5 ay önceye kadar. 5 ay geçmiş Ufuk aşırılmış oldu. Ufuk şu an kusursuz müşterek halde ilerliyor. Mücadele etmeye başladı. Daha geçmiş kurmadığı cümleleri kuruyor. Anne ata diyordu hoppadak şuanda “bir makine gönderin de kadını aldırın” halinde cümlelere başladı. Sevginin uğrunda göz boncuğu şeyin duramayacağını anladık” ifadelerini kullandı.

Elifnaz Altürk - Akif Yılmaz
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?