USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

10 yaşında 30 kupa sahibi İskender, F1 hayaliyle yarışıyor

Karting hazırlamaya 2.5 sene evvel başlayan, katılmış olduğu yarışlarında millî ve arsıulusal kurda 30'a DOĞRU kupa elde eden 10 yaşındaki İskender Zülfikari, Türkiye'nin ilk Formula 1 pilotu olmayı hedefliyor.

10 yaşında 30 kupa sahibi İskender, F1 hayaliyle yarışıyor
21-09-2022 12:03
İstanbul

İş insanı ağababa İsfendiyar Zülfikari ve hukukçu anayasa Deniz Zülfikari'nin ilk evlatları bulunan İskender Zülfikari, henüz 3 yaşında araba ve araba sporlarına bulunan hevesi keşfedildikten sonra, karting sporuna yönlendirildi. Bu bölgede korkusuzluğuyla öne çıkan ve ilk yarışlardan itibaren turnuvalar genelinde şişman başarılar elde fail 10 yaşındaki pilot, bu başarılarını, ailesi ve hocalarının yardımıyla baş döndürücü fiilen Türkiye'den seçilen ilk Formula 1 pilotu olma başarısıyla taçlandırmak istiyor.

Tuzla Karting Park'ta idman karşıcı İskender Zülfikari, AA muhabirine hedeflerini anlattı. Çok sevilmiş bulunduğu karting sporuna 2019 senesinde 7.5 yaşlarındayken başladığını özetleyen İskender Zülfikari, "Okulum buraya yakın. Sürekli bu otomobilleri izlemekle bu tutkum başladı. Arabaya binince, o yönelteç karşısına oturunca bu sporu seveceğimi hissettim. Bir yarışlık döndüm ve baş döndürücü bahtiyar oldum, hoşuma gitti. Sonra bundan sonraları gıllıgışlı olmaya başlayınca ekip beni yarışa sokmaya değişmeyen verdi ve ego o yılımda Türkiye üçüncüsü oldum." dedi.

Bu spora başladıktan sonraları pandemi yaşandığını ve maruz arada İtalya'ya gittiğini kail 10 yaşındaki pilot, "İtalya'da da elleme neticeler almaya başlayınca medcezir yapamadık. Ondan ötürü ego 1 sene henüz Türkiye'de koşup, 2021 senesinde bu kez birincilik alarak böke oldum. Türkiye şampiyonu oldum o sene. Sonra İtalya'ya gitmeye başladım. İtalya'da da elleme neticeler elde edince bundan sonraları Türkiye'ye gelmekten vazgeçtim. Sürekli İtalya'da idman hazırlamaya başladım, aydınlık harcama ettim ve kararında İtalya şampiyonu da oldum." ifadelerini kullandı.

Formula 1'de favorisi Max Verstappen

Hedeflerini özetleyen Zülfikari, "Hedefim bu bundan sonraları go-kart'tan sonraları Formula yarışları. Formula 1'e denli yükselmeyi düşünüyorum." diyerek konuştu.

Formula 1 yarışçılarından Lewis Hamilton ve Max Verstappen'i sevdiğini, yüz yarışçısının da Verstappen bulunduğunu aktaran Zülfikari, ekol hayatıyla ait de "Şu an 5. sınıftayım. Geçen sene sınavlarımdan elleme neticeler almıştım. 5. sınıfta sınavlar adım adım da başlayacak. Öğretmenlerim beni destekliyorlar. Beni izleme fail baş döndürücü dostum var." dedi.

Anne ve babasına destekleri düşüncesince teşekkürname fail gıllıgışlı yarışçı, "İlk evvel İtalya'ya gitmeye başlayınca babam beni götürmeye başladı. Daha sonraları annem gelmeye başladı. Eğitimimi de aksatmıyorum." halinde konuştu.

"Beni öbürlerinden ayıran tek pervasız ve kabadayı olmam"

Pistte öbür yarışçılardan farkını da özetleyen gailesiz karting pilotu, "Piste çıktığımda beni öbürlerinden ayıran özelliğim pervasız ve kabadayı olmam. Bu özelliğimle ön plana çıkıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Oğlunun başarılarıyla pir duyduğunu özetleyen anayasa Deniz Zülfikari, bu spora 2010 senesinde Tuzla'da hoppadak uğraşı kendisine başladıklarına dikkati çekerek, "Oğlum gücünü atsın, dobra devir geçirsin diyerek başladık hemen henüz sonraları antrenörleri bu mevzuda zeki bulunduğunu söyledi. Yarışmaya başladık. evvel Türkiye'de yarıştık sonraları İtalya'ya gitmeye başladık. İtalya'da şu anda istediğimiz yere geldik. İtalya serisinde böke beli ve bitmeme edeceğiz." diyerek konuştu.

"Kartingte eş baş döndürücü önemli"

Karting sporunu sevdiklerini özetleyen Zülfikari, "Kartingte eş baş döndürücü önemli. İskender, 7,5 yaşındaydı başladığında. Yağmurda, karda, soğukta değme daim pistteydik ve birimiz değme devir yanındaydık, ya babası ve ya ben. Çok şişman müşterek iş var ve baş döndürücü şükür emeklerimiz de boşa çıkmadı. İskender bizim yüzümüzü güldürdü, güldürmeye de bitmeme ediyor. Hedefleri baş döndürücü büyük. İnşallah hedeflerine kavuşur." ifadesini kullandı.

Başarılı pilotun iş vermek azmine dikkati çekici Deniz Zülfikari, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ben otomobillere bulunan merakını 3 yaşlarındayken keşfettim. İki tekerli bisiklete 3 yaşında binmeye başladı. Açıkçası basketbol, fut topu da denettik hemen tek takdirini çekmedi, değme daim arabalardı ilgisi. Kendini henüz şen ve emin hissedeceği toprak bulunduğu düşüncesince buraya geldi. 'Çalış' dediğimizde çalıştı. Hep pistte durdu. 7-8 çağ idman icra ettiği oldu. Hiçbir devir yakınma etmedi, başardı, başarmaya da bitmeme edecek. İnşallah Formula 1 şampiyonu olacak müşterek pilot yetiştirebiliyoruzdur. Onun düşüncesince iş veriyoruz."

"İtalya'daki 8 rauntluk seride böke bulunan ilk Türk pilotu"

Oğlunun millî ve arsıulusal turnuvalardan elde etmiş bulunduğu 30'a DOĞRU kupası bulunduğunu dile getiren Zülfikari, "Türkiye'de dü defa böke oldu. 3-4 cimri de İtalya'ya gitti. İtalya'da da podyuma çıkmaya başladık. Bir defa de 8 rauntluk IAME İtalya serisinde şampiyonu beli ve bunu başaran ilk Türk pilot oldu." görüşünü belirtti.

Anne Zülfikari, oğlunun başarıyla baş başa henüz da hevesinin arttığını, bu nedenle bu spora bitmeme ettirdiklerini de anlatarak, "Oğlum İtalya'ya yeniden gidiyor bambaşka müşterek cimri için. Buna tek açıklık vermeden bitmeme edeceğiz. Okulunda zorlanıyor ancak meydana getirecek müşterek nesne yok. Hem okulunu hem sporunu götürüyor." ifadelerini de aktardı.

Anterönürü Yüzbaşıoğlulları: "Geleceğin Formula 1 pilotu kendisine görüyoruz İskender'i"

İskender Zülfikari'nin Türkiye'deki karting antrenörü Bestanbey Yüzbaşıoğlulları da İskender'i 2018 yılının böylecene ilk geldiği devir keşfettiklerini ve "bu çocuktan olur" dediklerini vurguladı.

2019 sezonuna baş döndürücü çabuk hazırlandıklarını ve İskender'in Türkiye şampiyonasında, ilk sezonunda umumi klasmanda üçüncü bulunduğunu hatırlatarak, "Sonraki sene pandemiden ötürü maatteessüf hem ülke içi hem ülke dışı yarışları yapılamadı. Sadece beş altı testle geçirdik 2020 yılını. 2021 senesinde da Türkiye Karting Şampiyonası, 2020 yılındaki açıkları durdurmak düşüncesince 10 fut ve 30 yarışma üstünden yapıldı. Bu 30 yarışta da namağlup olarak, 10 pol konumu almış bulunduğu 30 ayakta, müşterek başladı müşterek bitirdi. Şu anayasa denli kırılması kuvvet müşterek rekoru kırmış oldu. Biz geleceğin Formula 1 pilotu kendisine görüyoruz İskender'i'' diyerek konuştu.

Zülfikari ailesi şimdiden para aktarımı teklifleri alıyor

Başarılarıyla hepsi dikkatleri ilişkin çekici gailesiz yetenek, para aktarımı teklifleri almaya başladı.

İskender Zülfikari'nin ailesi para aktarımı teklifleri edepli eleyip kalın dokuyarak değerlendiriyor. Çocuklarının doğacak senenin en iyisi olması düşüncesince değişmeyen ita evresinde bulunan aile, tekliflerin yanı esna şişman sponsorlukların tekliflerini de değerlendirecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ